Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Kada odlučite početi oslobađati svoj život od negativne energije, bit ćete zaprepašteni koliko radosno i slobodno se osjećate! Uskoro ćete uvidjeti kako prakticiranjem pozitivnog pristupa, jednostavno i prirodno, dobre stvari privlačite u vaš život.

atma.hr – 78
Negativna energija hrani se negativnim emocijama. U redu je i normalno je da se ponekad osjećate tjeskobno ili frustrirano. No, problem je kada se ne rješavate tih negativnih emocija i one počinju truliti, zbog čega se osjećate dugo vremena loše.

Ponekad dođemo do određene točke kada moramo priznati da se u našim životima nakupilo previše negativnosti koju ne možemo odjednom procesuirati.

Više je nego u redu to priznati i to nikako ne znači da ste slabi. Nekim ljudima je izuzetno teško osloboditi se od te negativnosti i to ih na kraju preplavi u potpunosti, a zatim postaje njihov svakodnevni način života.

Ne dopustite da vas ta negativnost pobijedi. Postoje neki znakovi koji upućuju na to da je možda vrijeme da se očistite od nekih nepotrebnih negativnih stvari u vašem životu!

Vaš dom je u stalnom stanju nereda

Jeste li znali da prostor u kojoj osoba obitava obično odražava njeno unutarnje stanje uma? Dakle, kada su naši domovi, spavaće sobe, automobili i radni prostori puni nereda, prljavštine i kaosa, negativne energije… to često predstavlja naše emotivno stanje.

I što više vremena provodimo u takvoj nesređenoj okolini, to se negativnije osjećamo.

S druge strane, kada ste u prostoriji koja je uredna, čista, topla, svijetla i prostrana, gotovo da si ne možete pomoći – osjećate se sigurno i zadovoljno.

Dakle, to je razlog zašto je prvi moćan način za raspršivanje negativne energije iz vašeg života – sređivanje životnog prostora.

atma.hr – 52
Započnite tako što ćete se osloboditi nereda i smeća koje leži okolo, bacite sve što je istrošeno, što se ne koristi ili jednostavno ne čini da se osjećate dobro.

Bit ćete iznenađeni koliko je osvježavajuće raščišćavanje stvari! Očistite svu prljavštinu i prašinu, otvorite prozore i vrata, pustite zrak da slobodno prolazi kroz njih.

To će omogućiti da se negativna energija zamijeni sa svježom, čistom, zdravom energijom.  Neka što više sunčeve svjetlosti uđe u kuću jer je ispunjena visoko-energetskim vibracijama koje čine da se osjećate sretni i puni energije.

Na kraju, dajte svom životnom prostoru svjež izgled, oslobodite prostor pomicanjem namještaja i dodajte boje, fotografije, biljke i umjetnička djela, bilo što što vam pruža osjećaj ugode, sreće i zadovoljstva. Čini se jednostavno, ali stvaranje pozitivnog okruženja može imati dramatičan i pozitivan utjecaj na vaše raspoloženje!

Stalno želite biti sami

Ako stalno želite biti sami, negdje daleko od drugih ljudi, to je prilično veliki znak da se trebate osloboditi od negativnosti u vašem životu.

Prvi korak za okončanje ovog problema – morate realizirati kada se to događa, a zatim to zaustaviti.

Kada shvatite da želite biti sami, daleko od ljudi, zapitajte se zašto, a zatim odaberite pozitivniji smjer i izvucite se iz toga.

atma.hr – 78
Stalno se osjećate depresivno, tjeskobno, umorno i tužno

Ako osjećate veliku tugu i očaj ili osjećate kao da nikada nećete izaći na kraj s tjeskobom, to je jedan od najvećih znakova upozorenja da je vrijeme za čišćenje od negativnosti.

Odvojite vrijeme za sebe i  stvarno se počnite mentalno iscjeljivati.

Prakticirajte meditaciju, vježbe, zdravu prehranu i razne druge stvari koje vam mogu pomoći da se riješite depresije i tjeskobe.

Ne viđate se s ljudima koje volite i iscrpljuje vas razgovor s ljudima

Svi ljudi u vašem životu imaju svoja “energetska polja” koja možete automatski osjetiti kada ste s njima. Ukoliko želite osloboditi svoj život od negativne energije, bitno je da provedete vrijeme s pozitivnim ljudima, a izbjegavate one koji vas vuku na nižu vibraciju.

Što više budete okruženi s takvim sretnim, toplim, vitalnim ljudima, to će vaš život biti sretniji.

banner za knjige SUDBINA DUSA 1

Ako vam je teško razgovarati s nekim koga znate i osjećate kao da je to jedan od najiscrpljujućih razgovora koje ste ikada imali, to je također jedan od velikih znakova upozorenja da vam je potrebno čišćenje od negativnosti.

Rješenje ovog problema je da jednostavno budete više od aktivnog slušatelja. Zašto je to rješenje?

Kada posvetite svu svoju pažnju osobi koja govori, više se ne usredotočujete na negativnosti koje osjećate u sebi i zapravo obraćate pažnju na ono što osoba pokušava reći.

Možda ćete zapravo uživati u tom razgovoru!

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

atma.hr – 78