Od 2. do 4. prosinca/decembra, Sunce se poravnava s Antaresom, aktivirajući i otključavajući zvjezdani portal Antares. Zvjezdana vrata Antares imaju nevjerojatno visoku vibracijsku energiju. Upotrijebite moć Antares Portala da se blisko povežete sa svojim osjetilima, razmotrite mjesta na koja vas emocije vode i dopustite instinktu da vodi vašu intuiciju. Energija Antaresa može biti impresivan svjetionik za postojanje ispunjeno s više strasti, užitka i svrhe.

atma.hr – 52
Na našem noćnom nebu postoje bezbrojne svjetlucave zvijezde, ali naše drevne pretke astrologe privukle su posebno četiri zvijezde – Aldebaran, Regulus, Fomalhaut i Antares.

Ove četiri zvijezde poznate su kao Kraljevske zvijezde i čuvari su četiri kuta neba i vratari četiriju svetih portala zvjezdanih vrata. Svake godine, od 2. do 4. prosinca/decembra, Sunce se poravnava s Antaresom, aktivirajući i otključavajući zvjezdani portal Antares.

Antares je čuvar zapadnog neba – srce Škorpiona i vjeruje se da je mjesto za počinak duša nakon što napuste tijelo. Kao srce Škorpiona, Antares može aktivirati našu srčanu čakru i otključati višu mudrost kada je u pitanju ljubav, ne samo ljubav koju dajemo i primamo, već ljubav koja mi jesmo.

Antares se nalazi u zviježđu Škorpiona, ali ako pogledate gdje je usmjerena strijela Strijelca, ona je ravno u Antaresu. Ovo je mjesto gdje strijela Strijelca treba pogoditi, ravno u srce.

Možda je ovo znak da bismo svi trebali uperiti svoje strijele u ovo mjesto. Možda bismo svi trebali nastojati živjeti iz srca i učiniti srce našom ciljnom točkom bez obzira što radili u ovom životu.

Možemo koristiti energiju portala Antares da se povežemo sa svojim strastima, vjerujemo kamo nas naši osjećaji možda pokušavaju voditi i slušamo svoju intuiciju. Energija Antaresa također je snažan vodič za vođenje života koji je ispunjen s više strasti, zadovoljstva i svrhe.

atma.hr – 52
Kao mjesto odmora na koje duše odlaze kada napuste zemlju, Antares također može zadržati energiju refleksije. Dok naše duše počivaju ovdje, upućene su da se osvrnu na život koji su provele na zemlji i dive se svemu što su postigle.

Naše duhovno ja ne može žaliti, jer zna da uvijek postoji još jedan život i više prilika koje treba imati. Svemir je beskonačno mjesto pa možda u ovom počivalištu za razmišljanje možemo jednostavno odati počast svemu što smo postigli, kroz što smo prošli i koliko smo toga prevladali.

Ogroman dio našeg putovanja ovdje na Zemlji je voljeti, osjećati i iskusiti, tako da se možda kroz energiju Antares Portala možemo duboko povezati s ljubavlju koja jesmo i ljubavlju koju dijelimo tijekom našeg vremena na Zemlji.

Kada Sunce prijeđe Antares, to je naša prilika da odamo počast našem putu, otpustimo žaljenje i proslavimo ljubav koju smo primili i postigli.

S aktiviranim portalom Antares, pravo je vrijeme da se preispitamo, ne osuđujemo, već naučimo više voljeti sebe. Kako možete voljeti sebe zbog svoje prošlosti? Kako možete voljeti sebe zbog toga gdje ste danas? Kako možete sebi pokazati bezuvjetnu ljubav?

Podizanje vlastite vrijednosti, podizanje naše vibracije i prijelaz u stanje prihvaćanja, sve počinje s ljubavlju. Kada promotrite svoj život, kako možete pronaći načine da pohranite, podržite i zastupate sve što ste učinili? Kako možete pronaći način da oprostite svoje pogreške?

atma.hr – 52
Često smo vrlo dobri u pružanju ljubavi i opraštanja drugima, ali ne i sebi pa pokušajte svom životu i svemu što ste prošli pristupiti samo s ljubavlju prema sebi. Ako pomaže, zamislite da razgovarate s nekim koga duboko volite; što bi im rekli da su prošli ono što ste vi prošli?

Ako želite raditi s energijom Antares Portala, savjetuje se da pregledate svoj život do sada i pronađete nove načine da slavite, poštujete i divite se svemu što ste prošli. Napišite sebi pismo oproštaja, oslobađajući se bilo kakvog žaljenja ili uočenih pogrešaka.

Također, obratite pažnju na svoje snove – vodite dnevnik snova. Vizualizirajte kako energije zvjezdanih vrata Antares otvaraju vaše srce, dok se vaše srce otvara, vidite kako oslobađa dugu tirkizne, ljubičaste i magenta svjetlosti. Meditirajte s namjerom da odmorite dušu!

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić