Foto: pixabay.com

160×600 text-47 lijevo

U indijskoj vedskoj tradiciji postoji izraz “maya” koji se najčešće tumači kao poruka da je naš fizički svijet u kojem postojimo iluzija, privremenost, privid.

Živimo li i danas u prividu? Iluzija ili privid svakako jest naše razumijevanje sebe i svijeta koji nas okružuje.

Povijest svjedoči da je ne tako davno, prije nekoliko stotina godina bilo sasvim “očito” da je Zemlja ravna ploha i da se Sunce vrti oko nje. Svi su u to vjerovali bez dokaza, a pojedinci koji bi doveli u pitanje spomenutu tezu suđeni su bez milosti.

Nadalje, u Einsteinovo vrijeme smatralo se da je jedina galaksija Mliječni put – toliko je naša “spoznaja” svemira bila ograničena.

Zapravo mogli bismo zaključiti kako nas tako malo vremena dijeli od apsurdno velikih zabluda i neznanja.

U kojim sve danas zabludama živimo? U koje nametnute laži vjerujemo?

Od Einsteina nadalje konačno je priznato da su energija i materija ista stvar E=mc2. Materija je samo nešto malo zgusnuta energija. U fizici je to neosporna činjenica, a gotovo cijelo čovječanstvo kao da je ignorira. Biolozi, pa i liječnici, vrsni su u kemiji, ali fizika im ide prilično loše.

Nude vrlo dobra kemijska rješenja za naše bolesti, a ona energetska prepoznaju tek rijetki. No ta energetska razina kod čovjeka nije na sklopku, ona sadrži svijest, duh i dušu. I svi popravci bi trebali i krenuti odatle.

Za lakše shvaćanje činjenice da je materija energija možda je najbolje uzeti primjer atoma. Nekako smo svi, više-manje, prihvatili činjenicu da se sastojimo od atoma.

Atom je uglavnom, točnije 99,99%, prazni prostor u kojem neke sitne male čestice jure nezamislivim brzinama.

Ako zamislimo da je atom veličine teniskog igrališta, onda je njegova jezgra veličine teniske lopte, a elektroni kruže oko jezgre otprilike na udaljenosti manjeg gledališta.

300×250 centar text-39

Elektroni kruže brzinom od 1.000 km/s, a unutar jezgre još manje čestice kruže brzinom od 60.000 km/s (podaci preuzeti iz knjige “Geometrija božanske iskre”).

Kolika je energija potrebna za te brzine u samo jednom atomu? Upravo s tolikom energijom mi raspolažemo! Kako je opisao rekao fizičar Feynman:

”Energija u jednom kubičnom metru prostora bila bi dovoljna da uzavru svi oceani svijeta!“

Zaista smo čudesno stvoreni!

Stoga, ako zamislimo sebe kao energiju koja je stalno u pokretu onda možemo i mijenjati smjer te energije – možemo se promijeniti.

160×600 text-47 lijevo

OSVIJEŠTENA ENERGIJA

Čak smo i biološki skrojeni promjenjivi…površine stanice kože promijene se u 14 dana, stanice na površini želuca i crijeva svakih 5 dana, 120 dana traju crvene krvne stanice – promjenjivi smo i obnovljivi.

Jedino nam svijest kaska za tom transformacijom, a upravo ona ima stvaralačku i pokretačku ulogu.

Osvijestimo li da smo bića koja mogu upravljati svojom energijom vrlo brzo bi naš svijet mogao postati ljepše mjesto za život.

Pokret ka pozitivnom i pozitivnoj energiji. Kako?

Energetski se opismeniti i senzibilizirati.

Tada počinjemo shvaćati i osjećati svoju energetsku dimenziju i kako ona utječe na nas same i na druge.

Naši postupci i misli zaista nisu nevažni, štoviše oni su ključni za stvaranje našeg svijeta. A kako čovjek nije odvojen od čovjeka oni su ključni za stvaranje svijeta sveukupno.

Izbor je na nama… svaki dan izabiremo između ljubavi i straha.

Zato je najdublja istina ono što religije tvrde – jedini Božanski zakon je ljubav, Bog sigurno voli svakog od nas, volimo li mi Njega?

Volimo li uopće?

Ugodimo se na frekvenciju ljubavi.

ehoroskop.net

Podudarni sadržaj

Prethodna objavaAstro prognoze do 18.6.: Totalno uzbudljiv period velikog kontrasta – evo što nas očekuje!
Slijedeća objavaMožemo li umom izliječiti tijelo?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here