Water photo created by drobotdean - www.freepik.com

1. Počnite svoj dan spoznajom da je svako novo jutro prilika za novi početak. Pogledajte se u ogledalo i recite sebi: „Od ovog trenutka počinjem stvarati svoj sretniji život.“

2. Pazite, vaše misli mogu biti melem ili otrov. One mogu djelovati blagotvorno, ali i razoriti vaše tijelo ili duh. Onog trenutka kad počnete razmišljati negativno, zaustavite se i mislite na bilo što lijepo ili dobro u vašem životu. Neka vam to postane navika.

3. Riješite se jedne od najčešćih zabluda modernoga svijeta: shvaćanja kako ne možete ništa postići bez neprekidne jurnjave, bez žurbe i muke. U traženju istinske unutrašnje sreće, potreban je duboki mir u mislima i djelovanju. Usporite svoj životni ritam.

4. Ne očekujte sreću kao iznenadni veličanstveni „boom“. Polako je gradite, u sitnim koracima, u centimetrima. Velika je greška ne vidjeti ili ignorirati svoje male uspjehe. Ne odmahujte rukom na poznato pravilo kako i putovanje od tisuću milja počinje jednim sasvim običnim malim korakom. Umjesto toga, učinite upravo danas taj običan mali korak.

5. Prihvatite tužne trenutke ozbiljno, ali ne tragično. I zaigrajte već od danas jednu zanimljivu igru: Uvjerite samu sebe da u svakoj nesreći možete naći nešto dobro; barem pouku za ubuduće. Vidjet ćete koliko će ta spoznaja promijeniti vaš život!

6. Počnite se prema sebi odnositi kao prema dragoj osobi koju volite. Ne predbacujte si, ne kritizirajte i ne omalovažavajte se. Ne možete tražiti sreću i istovremeno uvjeravati samu sebe da niste osoba koja tu sreću zaslužuje.

7. Uspoređivanje s onima koji su sretniji od vas donosi samo depresiju i zavist. Pogledajte one ispod vas i shvatite već jednom da ste beskrajno sretni već samom činjenicom da ste živi i da još uvijek imate ovaj dan koji je pred vama.

8. Ako neprekidno imate osjećaj da stalno nešto radite za druge, barem jednom dnevno stanite i kažite: sve može pričekati, sada ću učiniti nešto za sebe. A to nešto ne mora biti automobil ili krzneni kaput; može biti desetak mirnih minuta uz kavu ili mali ugodan razgovor s nekom dragom osobom.

atma.hr – 52
9. Svakoga dana provjerite stari savjet kako je najbolji put ka sreći učiniti druge sretnima. Počnite od sitnica. Svakoj osobi koju sretnete recite nešto lijepo, nešto što bi joj moglo uljepšati dan. Iznenadit će vas rezultat.

10. Na kraju dana, u tišini ispod pokrivača, predočite si u mislima nešto lijepo. Složite neki svoj mali film od prošlih ili budućih događaja, film u kojem gledate sebe u sretnim trenucima, kao heroja, a ne gubitnika. S tim lijepim slikama utonite u san.

Autor: Vlatko Mišković, mag.iur.
Izvor: Naturala.hr