Malahov tvrdi da samo zdravlje (fizičko, psihičko i duhovno) može dovesti do prave sreće i ovdje daje 11 korisnih savjeta koji nam mogu pomoći u jačanju zdravlja i produljenju života.

atma.hr – 52
Genadij Petrovič Malahov je poznati ruski iscjelitelj i pisac knjiga iz oblasti narodne-tradicionalne medicine, koji živi i radi u gradu Kamensk-Šahiniskij nedaleko od Rostova na Donu.

Do sada je objavio više od šezdeset knjiga, koje su prodane u preko trideset milijuna primjeraka i prevedene na više stranih jezika. Svojim knjigama želi motivirati ljude da upoznaju svoj organizam i da se sami liječe. Mnoge terapije, koje preporučuje u svojim knjigama, primjenjuje na sebi (urinoterapija, gladovanje itd.).

Malahov tvrdi da samo zdravlje (fizičko, psihičko i duhovno) može dovesti do prave sreće i ovdje daje 11 korisnih savjeta koji nam mogu pomoći u jačanju zdravlja i produljenju života.

Nikad nemojte biti lijeni odvojiti 15 minuta dnevno za jogu i vježbe za trbuh. Samo svakodnevno vježbanje osigurat će vam zdravlje i dug život. Samo petnaest minuta dnevno koje ćete posvetiti vježbanju, smatra Genadij Malahov, spasit će vas od uzimanja lijekova i drugih sredstava.

“Ako nema zdravlja”, kaže Malahov, “nema uspjeha, mira i sreće.” Budite spokojni i radosni dok vježbate. To će vam podariti zdravlje, ljepotu i dug život.

Nema vježbanja – nema hrane! To vam treba postati životni moto!

Stimulansi poput čaja, kave, cigareta, laksativa – opasni su u bilo kojem obliku.

Ne jedite noću i ne spavajte danju. To izaziva zatvor.

atma.hr – 52
Ako se premišljate – jesti ili ne, ne jedite! Ako se pitate da li otići na wc – idite! To je zlatni ključ zdravlja, sreće i dugog života. Stvorite naviku da na vrijeme odgovarate na zov prirode.

Jedite polako i ne pijte vodu za vrijeme jela. Žeđ morate utažiti tek sat vremena nakon jela, a najbolje – prije jela.

Žvačite svaki zalogaj 32 puta da biste osigurali zdravlje svojim zubima i redovno pražnjenje crijeva.

Ne jedite prženu, prekuhanu, ustajalu, vrelu i hladnu hranu.

Jedite samo onda kada ste spokojni, oslobođeni od teških misli. Nikad ne uzimajte hranu ili napitke kada ste ljuti i u neurednom prostoru.

Poslije jela, polako se krećite naprijed-nazad, istovremeno masirajući trbuh rukom. Tako ćete omogućiti sebi dobru probavu i pravilan rad crijeva.

Naročito vodite računa o duhovnom zdravlju i spokoju zato što je to daleko važnije za dug, zdrav i sretan život od hrane.

Slijedi recept Malahova za dobru probavu:

  • Dobro izmiješajte po 100 grama maslaca, meda, kakao praha i 2 žlice svježe iscjeđenog soka od lišća aloe.
  • Masu stavite u hladnjak da odstoji dok se ne stegne.
  • Zatim izvaljajte od ove ljekovite mase valjak i svaki dan, prije jela, odsjecite i pojedite po jedan tanak komadić, zapremine 1 žličice.

Komentar Malahova: “Ovo je djelotvoran recept. S jedne strane aloa stimulira lučenje želučanih sokova i potiče probavu, a s druge strane maslac i kakao štite sluznicu želuca.