Image by alexandercho on Freepik

Iako svi znamo da je potrebno raščistiti stvari iz svojeg prostora, ipak puno puta to bude u tonu „Znam da bi trebala, ali ne da mi se ili nikako naći vremena za to…“. Za te situacije ovih 5 načina će vam pomoći da se motivirate i da nastavite.

atma.hr – 52
Proljeće je yang energije i kao takva ima uzlaznu energiju, koju svi osjećamo i savršeno je vrijeme za pročišćenje stvari u našim prostorima od svega što ne koristimo i što nam ne treba. Važnost raščišćavanja u prostoru spominje se u svim duhovnim područjima, također i u segmentu manifestiranja onoga što želite.

Da bi nam došlo novo, staro trebamo izbaciti. Kao što nam je logično da izbacimo npr. stari frižider ako smo kupili novi, tako je isto logično (ali manje ljudi to primjenjuje) da izbacimo robu (ili bilo što drugo) koju ne koristimo, kada smo kupili novu.

Iako svi znamo da je potrebno raščistiti stvari iz svojeg prostora, ipak puno puta to bude u tonu „Znam da bi trebala, ali ne da mi se ili nikako naći vremena za to…“.

Za te situacije ovih 5 načina će vam pomoći da se motivirate i da nastavite.

1. Znajte ZAŠTO želite raščistiti svoj prostor

Motivacija je uvijek najjače gorivo i pogon, te ukoliko znate „zašto“ želite raščistiti stvari iz prostora, neće biti teškoće pokrenuti se i završiti proces.

Jedna vrlo uspješna žena, Denise Duffield-Thomas, mentorica za novac, u svojim savjetima i tečaju za manifestiranje – ostvarivanje želja, navodi da je upravo prvi korak u manifestaciji koji i sama uvijek koristi – raščišćavanje u prostoru.

Što god je željela ostvariti u životu, uvijek je prvo kretala sa raščišćavanjem u domu. Ostvarila je poprilično puno genijalnih stvari. Najgenijalnija je bila osvajanje nagrade koja je uključivala put oko svijeta, 6 mjeseci u 5 zvjezdica hotelima, sve plaćeno.

Ovim primjerom želim reći da činom raščišćavanja, ne samo da činimo svoj prostor ljepšim i prostranim, već posljedično samo u boljoj energiji za primanje željene manifestacije, jer smo spremno otpustili.

Dakle, prvi korak, važno je osvijestiti i spojiti se sa svojim „Zašto želite raščistiti“.

atma.hr – 52
2. Upisati u svoj planer / kalendar

Ukoliko ste osoba koja se drži dogovora, ovaj pristup vam može jako biti od pomoći. Kada nam je nešto upisano u planer / kalendar, tada je puno veća vjerojatnost da ćemo to i učiniti, nego kada je to samo misao u glavi. Dakle, važno je to staviti u svoj plan – fizički napisati.

Organizirati si dan u kojem ste upisali da imate blok vrijeme za raščišćavanje u svojem prostoru, daje puno veću vjerojatnost da ćete tako i učiniti.

3. Krenite od malog

Ukoliko imate jako puno stvari ili imate jako malo slobodnog vremena, za vas je odlično da krenete od maloga, npr. jedne ladice ili jedne police ili samo frižider ili samo jedno manje područje u domu koje vam je najlakše raščistiti.

Nastavno, svakako završite taj mali dio do kraja. Kada završite, osjećati ćete se ispunjeno, korisno, produktivno i pozitivno.

Dobro je da si ostavite i dio vremena nakon raščišćavanja slobodan, da nije zauzet sastankom ili nečim bitnim, obzirom da bi mogli dobiti veliki uzlet da nastavite dalje raščišćavati, sa željom i voljom za dalje. Dobro je to iskoristit i nastaviti dalje.

banner za knjige sretan novac

4. Imajte pozitivan unutarnji dijalog

Povežite se sa ustrajnošću, te odbacite obeshrabrenost. Budite ponosi na sebe, na svaki mali napredak, na svaki mali korak obavljenog. Budite uvijek svjesni da uz sve obaveze koje imate, radite najbolje što možete.

Budite sebi najbolja moguća podrška. Navijajte za sebe.

Umjesto rečenice „Opet to nisam učinila, ma joj …“, radije recite samoj sebi „Znam da budem“ i stavite si u raspored.

atma.hr – 52
5. Naprosto krenite

Znate sigurno za slogan Nike „Just do it“ – što u prijevodu znači „učini to“. Nekima je ta izjava dovoljna da ih potakne da krenu. U konačnici i je tako, samo treba krenuti.

Sjetite se svih dobrobiti koje ćete imati posljedično: uredan dom, osjećaj zadovoljstva, čišći prostor, prozračnost u prostoru, a i otvorenija energija za manifestiranje vaših želja.

Bitno je krenuti, ustrajati, vjerovati u sebe i biti će riješeno.

Ukoliko želite dublje uči u ovu temu, onda vam iz srca preporučam online tečaj “Uredan i organiziran dom uz feng shui”. Tečaj je sad na popustu od 20% za uplate do 31.03.2023..

Sve informacije su OVDJE

Od srca,

Nikolina Balenović
www.sretanzivot.hr

Uzmite sjajan poklon e-knjigu “IDEJE ZA SRETAN ŽIVOT” OVDJE

Prethodna objavaHerman Hesse: “Naučio sam da biti voljen ne znači ništa, a da je voljeti sve…”
Slijedeća objavaBudi ono što u dubini sebe znaš da jesi
Nikolina Balenović
Nikolina Balenović Knez, intuitivna i feng shui savjetnica, koautorica internacionalnog bestsellera „Transformation lessons“. Najveća joj je strast da sa ljudima radi na osobnoj transformaciji ljubavi prema sebi, da osnažuje druge da budu autentična najbolja verzija sebe. Prenosi drugima kanalizirane poruke , te vrlo brzo uočava koje su blokade koje stoje na putu za ostvarenje punog potencijala osobe i daje rješenja kako navedene blokade riješiti. Ima poseban dar koji joj omogućuje viđenje istine, pružanje energije i podrške svojim klijentima kako bi promijenili svoje živote na vrlo dubok i snažan način. Life coach, diplomirani feng shui savjetnik, certificirani energetski terapeut, ThetaHealing® praktičar. Yogu vježba preko 13 godina, prošla je veliki broj edukacija ne temu intuicije, kanaliziranja i duhovnosti od Sonie Choquette i drugih, u osobnom radu na sebi je preko 15 godina, ujedno je bacc. ekonomist.