atma.hr – 52
Jedno je sigurno: nitko od nas nije potpuno čist. Nekima su prljave ruke, a nekima – namjere. Jednima je nečista krv, a drugima je srce nafilovano emotivnim toksinima. A da i ne govorimo o zaprljanosti jetre ili uma. Svatko od nas u svakom trenutku ima makar malo toksina u bar jednom od tri najvažnija segmenta: fizičkom tijelu, umu ili srcu. I što onda?

Znam da znate da se i s ne baš čistim rukama možemo proći nekažnjeno ako njima u usta stavljamo omiljene zalogaje. Ali, možemo li prljavih misli kvalitetno probavljati čistu i odlično pripremljenu hranu? Teško, jel tako?! Tu nam ni Linex, ni Liobif neće pomoći!

Dobra vijest, međutim, glasi: sve može očistiti, pa i um i srce.

Kako?

Ne, to nije nikakva čarobnjačka vještina, koja potječe od slavnog Merlina, ali svakako jeste apsolutno čarobna po svom ljekovitom djelovanju.

Kako teče procedura kod ove detoksikacije?

Prije nego što vam otkrijem tu čaroliju (u nekom od narednih postova), pogledajmo što ćemo sa čišćenjem toksina našeg tijela i bića uopće.

Npr. radimo li to parcijalno, ili integralno? Koristimo li tradiciju ajurvede, ili naprosto prijeđemo na sirovu (presnu, živu) organsku (ili bar neprskanu) hranu? Ili da u tom cilju možda izaberemo nekakvu makrobiotiku, bilo japansku, bilo balkansku …? Ako od mene očekujete univerzalan odgovor za sve vas, onda ovo nije prava adresa za vaše probleme. Jer, ovdje se njeguju drugačiji principi.

Pa da ih onda ponovimo, čisto da se podsjetimo.

  1. Svatko od nas je poseban, svi mi smo dragocjeni originali, s određenim specifičnostima, koje je potrebno adekvatno sagledati …
  2. Za svakog od nas, prema toj (urođenoj, ali i stečenoj) originalnosti, postoji i odgovarajuća formula za uspostavljanje ravnoteže. Pa tako i za proces detoksikacije !!!
  3. Što smo čišći, to je naša sposobnost za uspostavljanje željene ravnoteže veća.
  4. Svatko od nas ima svog unutarnjeg liječnika, kojeg je većina zatvorila u tamnicu na čijim vratima velikim tiskanim slovima piše: nesvjesnost!
  5. Oslobođenje našeg unutrašnjeg liječnika ovisi o privrženosti osobnom razvoju, tj. razvoju svijesti, pa samim tim i permanentnoj detoksikaciji fizičkog tijela, uma i srca.

Za početak procesa, dragi moji, zavolite vlastito disanje, osvijestite ga i radujte mu se.

Ako to postignete, već ste krenuli na dobar put, ka svojoj željenoj ravnoteži. I još nešto, vrlo važno: ponavljanje je majka učenja.

U to ime, živjeli!

Goran Kojić, certificirani trener za osobni razvoj

www.umpasrce.com

atma.hr – 52