pixabay.com

Veza je ista kao i ljudi koji se u njoj nalaze – nesavršena, puna mana, ali jedinstvena. Svaka veza jedinstvena je na sebi svojstven način i nikada nećete pronaći dvije iste. Ipak, žene ponekad rade određene stvari, u najvećem broju slučajeva nesvjesno, koje mogu imati poguban utjecaj na vezu u kojoj se nalaze. Evo i o čemu se radi.

atma.hr – 52
1. Prestanite se potcjenjivati

U današnjem svijetu, vrlo je lako biti ranjiv i nesiguran. Od vas se konstantno traži da se dokazujete te da se suočavate i sa uspjesima i sa neuspjesima. Upravo zbog toga tako lako i dolazi do gubitka samopouzdanja i samo-smanjenja vlastite vrijednosti. Pokušajte se ne potcjenjivati. Znajte da ste vrijedni svega na svijetu i da sve što dobijete to i zaslužujete.

2. Prestanite se u potpunosti oslanjati na partnera

Oslanjati se na nekoga radi podrške nije loša stvar, ali zavisiti od nekoga do te mjere da vam je taj netko postao “štaka” bez koje ne možete živjeti u potpunosti je nezdrava ideja uslijed koje vaša emocionalna stabilnost, slika o sebi i sreća ovise o nečemu nad čim nemate nikakvu kontrolu.

3. Prestanite zanemarivati komunikaciju

Ponekad je teško razumjeti druge. To posebno dolazi do izražaja kada ste uznemireni, ljuti i tužni te je u takvim situacijama mnogo lakše izbjeći komunikaciju. Međutim, uvijek je dobra ideja da u vezi razgovarate i komunicirate, posebno ako osjećate kao da ne razumijete potrebe ili način komuniciranja partnera. Na taj način ćete ojačati vaš odnos, a samim tim bit ćete zadovoljniji i sretniji.

atma.hr – 52
4. Prestanite pokušavati promijeniti partnera

Kada je riječ o vašem partneru, postoje i postojat će stvari koje vam se jako sviđaju kod njega, ali i one koje vam se manje sviđaju. Vjerovatno bi vam bilo mnogo draže da on nema određene osobine, ali on ih ima i trebate ih uzimati uz dozu rezerve i pokušati im se prilagoditi. Ne pokušavajte da ga promijenite da bude po vašem ukusu već se umjesto toga više fokusirajte na stvari koje vam se sviđaju.

5. Nemojte biti previše uznemireni oko stvari koje ne možete kontrolirati

Vrlo rijetko se u životu događa da sve bude “kao po loju”. Uznemirenost prilikom promjene određenih planova sasvim je normalna, ali konstantno “zvocanje” oko tih promjena ili nemogućnost njihovog prevazilaženja može imati prilično negativan utjecaj kako na vaše tako i na raspoloženje vašeg partnera. Osim ako promjena planova nije nešto preko čega apsolutno ne možete prijeći ili prihvatiti i ako to nema negativan utjecaj na vaše zdravlje i sigurnost, pokušajte se ne uzrujavati oko sitnih detalja. Vjerujte, nije vrijedno ni truda ni vremena.

atma.hr – 52
6. Prestanite donositi odluke u njegovo ime

Svatko želi imati određen stupanj udjela u izborima i odlukama njegovog partnera, jer takav način ponašanja može učiniti da se osjećate važno i posebno, ali nema potrebe za pretjerivanjem. Sjetite se kako je vama kada vam se netko miješa u donošenje odluka. Upravo tako! Nemojte donositi odluke u bilo čije ime osim u svoje.

minimagazin.info