Designed by Kjpargeter

Zanimljiva su ova vremena u kojima živimo… Blago rečeno. Suočavamo s jednom perfidnom agendom suzbijanja osobne slobode i “anesteziranja” duha koji tako prirodno žudi biti autentičan, veseo, blistav, živ i nadahnut. Više nego ikada svijetu su potrebni vrli, hrabri, neustrašivi i pravedni pojedinci kako bi prevladali dragovoljno ropstvo, mentalnu okorjelost, konformizam, pasivnost i apatiju koje jačaju svakim danom. Nadamo se da će vam ovi savjeti biti od neke vrijednosti u danima potkopavanja istine, božanskog i osobne moći čovjeka.

atma.hr – 52
1. Njegujte osobnu duhovnu praksu i rad na sebi

Osobna praksa ili drugim riječima ‘rad na sebi‘ je umjetnost koja nam omogućuje da se koncentriramo u potpunosti na stvari koje se događaju unutar nas. Mnogi su ljudi ponovno otkrili drevne načine duhovne, mentalne i fizičke kultivacije kao što su molitva, kontemplacija, tehnike disanja, joga, meditacija, borilačke vještine…

Razvijanje ovih vještina i njihovo integriranje u svakodnevni život, jedan je od najmoćnijih načina održavanja fokusa na ono što je bitno i otkrivanja nove snage i vitalnosti.

Svakodnevna osobna praksa nudi redovitu obnovu, ponovno centriranje i snažan je način ponovnog uspostavljanja perspektive, kontrole i samokontrole.

Kada osobna praksa postane važan dio života, a ne samo neki povremeni hobi, osoba razvija ravnotežu i uvide u više nivoe stvarnosti te lako nadilazi izvanjske utjecaje koji je pokušavaju izbaciti van kontrole.

2. Detoksikacija i ponovno otkrivanje zdravlja

Naš moderni zdravstveni sustav se temelji na skupim suzbijanjima simptoma, a ne razvojem prisnog, jakog zdravlja i kvalitetnog okruženja uz hrane koja se strašno pogoršala i koja je onečišćena bezbrojnim zagađivačima i toksinima.

Da ni ne govorimo o tome koliko je moderna medicina slijepa i gluha kad su u pitanju energetsko tijelo i suptilni zakoni. U današnje vrijeme  je vrlo teško biti zdrav, a fizičko zdravlje i tijelo oslobođeno toksina je vrlo bitno za mentalno zdravlje i boljitak života.

Promjenom obrazaca potrošnje i učenjem kako živjeti neovisno o farmaceutskoj industriji, lijekovima i alkoholu je promjena životnog stila koju jednostavno morate napraviti. Nakon što napravite inicijalne korake u tom smjeru snagom svoje volje, prirodni pogon tada preuzima taj proces i sve postaje lakše.

Tijelo se detoksicira od štetnih tvari, teških metala, fluorida i drugih otrovnih napadača, dok mijenjamo svoje naše navike i uzmemo svoje zdravlje u svoje ruke.

atma.hr – 52
3. Aktivizam

Pronalaženje glasa u kakofoniji informacijskog doba nije lako za većinu od nas, ali na taj način, otkrivamo da imamo ogromne rezerve osobne snage i hrabrosti koje donose nepoznato bogatstvo, ispunjenost i snagu za život.

Ljudska bića su bića nezamislivog potencijala, kreativnosti, domišljatosti, osobine koje je potrebno moramo staviti u službu rješavanja uzroka problema u našem društvu. Iznoseći svoj glas, koliko god on malen izgledao, doprinosite kvaliteti našeg svijeta što je također i duboko osnažujuće, dok osoba koja samo sliježe ramenima nad nedaćama ovog svijeta postaje žrtva istih.

U skladu sa svojim mogućnostima, prvenstveno radom na sebi, ali i dijeljenjem svojih saznanja i iskustava drugima budite dio promjene u svijetu.

4. Oprezno s mainstream medijima

Mainstream mediji su vladino/korporativno sredstvo za odnose s javnošću, u biti – propaganda. Potražite uvijek dodatne izvore informacija, tragajte za pravim, istraživačkim novinarstvom. Kopajte, uspoređujte, gledajte…

Ne padajte na prvu, ne padajte na one najglasnije. Mainstream mediji i industrija zabave nas hrane programima koji jako utječu na našu percepciju stvarnosti. Kopanjem po ovom smeću, možemo postati emocionalno izmanipulirani i pod prešutnom kontrolom.

Strah, tjeskoba, nesigurnost, nasilje, želja i mržnja su glavne osobine korporativnih medija. Koristeći prekidač za gašenje i razvijanje vlastite percepcije stvarnosti, više vjerojatno je da će vam se razotkriti svijet obilja, ljubavi, suosjećanja i praštanja … sve kvalitete koje su važne za mirnu i uravnoteženu osobu kakva izvorno jeste.

atma.hr – 52
5. Naučite kako reći NE, sloboda iznad svega

Reći ‘NE’ je možda najvažnija društvena vještina koju možemo razviti kako bi zadržali naš razum i osobni suverenitet.

Reći ‘ne’ je iznenađujuće teško običnim ljudima, jer smo kulturno odgajani slušati ‘vlast’, a ne ‘ljuljati brod’.

Sloboda iznad sigurnosti.

Hrabrost iznad konformizma.

Odgovornost iznad žrtvizma.

Život iznad smrti.

Bog iznad čulnosti.

atma.hr – 52
6. Pripravnost za krizna stanja, samodostatnost

Biti barem u osnovi spreman za neke od očitih potencijalnih nesreća, kao što su prirodne katastrofe, građanski nemiri i ekonomske teškoće, je važan ključ odupiranju svijesti straha i nesigurnosti u današnjem svijetu.

Smanjivanje ovisnosti o trenutnom sustavu hrane imajući svoj vrt i spremajući zalihe te učenje kako doprinijeti opskrbi hranom je društvena odgovornost koju svi mi dijelimo.

Izlazak i oslobađanje od dugova, ne sudjelovanje u osmišljenim kreditnim shemama je revolucionarni čin i oslobađa znatnu energiju i resurse.

7. Zahvalnost

Svjesno trenirajte zahvalnost za sve što imate. To je moćno sredstvo oslobađanja od zamke sebičnosti ega i obilježja našeg konzumerističkog društva. Kad god se osjećamo potišteno, depresivno ili u agoniji, jednostavan čin podsjećanja na dobre stvari koje nas okružuju je dovoljan da odvede našu svijest izvan tužnog stanja.

Materijalne stvari donose samo privremeni privid rješenja. A što je još važnije, težnja za materijalnim imetkom je zamka za duh.

Napuštajući takve želje i potvrđujući kritično važne čimbenike u životu, kao što su ljubav, duhovnost, zdravlje i odnosi, u duhu zahvalnosti su dovoljni da nas oslobode od tjeskobe i straha, te unaprijed daju odgovor na “ludilo” našeg modernog svijeta.

ATMA