Designed by Kjpargeter

Zanimljiva su ova vremena u kojima živimo… Blago rečeno. Suočavamo s jednom perfidnom agendom suzbijanja osobne slobode i “anesteziranja” duha koji tako prirodno žudi biti autentičan, veseo, blistav, živ i nadahnut. Više nego ikada svijetu su potrebni vrli, hrabri, neustrašivi i pravedni pojedinci kako bi prevladali dragovoljno ropstvo, mentalnu okorjelost, konformizam, pasivnost i apatiju koje jačaju svakim danom. Nadamo se da će vam ovi savjeti biti od neke vrijednosti u danima potkopavanja istine, božanskog i osobne moći čovjeka.

atma.hr – 52
1. Njegujte osobnu duhovnu praksu i rad na sebi

Osobna praksa ili drugim riječima ‘rad na sebi‘ je umjetnost koja nam omogućuje da se koncentriramo u potpunosti na stvari koje se događaju unutar nas. Mnogi su ljudi ponovno otkrili drevne načine duhovne, mentalne i fizičke kultivacije kao što su molitva, kontemplacija, tehnike disanja, joga, meditacija, borilačke vještine…

Razvijanje ovih vještina i njihovo integriranje u svakodnevni život, jedan je od najmoćnijih načina održavanja fokusa na ono što je bitno i otkrivanja nove snage i vitalnosti.

Svakodnevna osobna praksa nudi redovitu obnovu, ponovno centriranje i snažan je način ponovnog uspostavljanja perspektive, kontrole i samokontrole.

Kada osobna praksa postane važan dio života, a ne samo neki povremeni hobi, osoba razvija ravnotežu i uvide u više nivoe stvarnosti te lako nadilazi izvanjske utjecaje koji je pokušavaju izbaciti van kontrole.

2. Detoksikacija i ponovno otkrivanje zdravlja

Naš moderni zdravstveni sustav se temelji na skupim suzbijanjima simptoma, a ne razvojem prisnog, jakog zdravlja i kvalitetnog okruženja uz hrane koja se strašno pogoršala i koja je onečišćena bezbrojnim zagađivačima i toksinima.

Da ni ne govorimo o tome koliko je moderna medicina slijepa i gluha kad su u pitanju energetsko tijelo i suptilni zakoni. U današnje vrijeme  je vrlo teško biti zdrav, a fizičko zdravlje i tijelo oslobođeno toksina je vrlo bitno za mentalno zdravlje i boljitak života.

Promjenom obrazaca potrošnje i učenjem kako živjeti neovisno o farmaceutskoj industriji, lijekovima i alkoholu je promjena životnog stila koju jednostavno morate napraviti. Nakon što napravite inicijalne korake u tom smjeru snagom svoje volje, prirodni pogon tada preuzima taj proces i sve postaje lakše.

Tijelo se detoksicira od štetnih tvari, teških metala, fluorida i drugih otrovnih napadača, dok mijenjamo svoje naše navike i uzmemo svoje zdravlje u svoje ruke.

atma.hr – 52
3. Aktivizam

Pronalaženje glasa u kakofoniji informacijskog doba nije lako za većinu od nas, ali na taj način, otkrivamo da imamo ogromne rezerve osobne snage i hrabrosti koje donose nepoznato bogatstvo, ispunjenost i snagu za život.

Ljudska bića su bića nezamislivog potencijala, kreativnosti, domišljatosti, osobine koje je potrebno moramo staviti u službu rješavanja uzroka problema u našem društvu. Iznoseći svoj glas, koliko god on malen izgledao, doprinosite kvaliteti našeg svijeta što je također i duboko osnažujuće, dok osoba koja samo sliježe ramenima nad nedaćama ovog svijeta postaje žrtva istih.

U skladu sa svojim mogućnostima, prvenstveno radom na sebi, ali i dijeljenjem svojih saznanja i iskustava drugima budite dio promjene u svijetu.

4. Oprezno s mainstream medijima

Mainstream mediji su vladino/korporativno sredstvo za odnose s javnošću, u biti – propaganda. Potražite uvijek dodatne izvore informacija, tragajte za pravim, istraživačkim novinarstvom. Kopajte, uspoređujte, gledajte…

Ne padajte na prvu, ne padajte na one najglasnije. Mainstream mediji i industrija zabave nas hrane programima koji jako utječu na našu percepciju stvarnosti. Kopanjem po ovom smeću, možemo postati emocionalno izmanipulirani i pod prešutnom kontrolom.

Strah, tjeskoba, nesigurnost, nasilje, želja i mržnja su glavne osobine korporativnih medija. Koristeći prekidač za gašenje i razvijanje vlastite percepcije stvarnosti, više vjerojatno je da će vam se razotkriti svijet obilja, ljubavi, suosjećanja i praštanja … sve kvalitete koje su važne za mirnu i uravnoteženu osobu kakva izvorno jeste.


Widget not in any sidebars

5. Naučite kako reći NE, sloboda iznad svega

Reći ‘NE’ je možda najvažnija društvena vještina koju možemo razviti kako bi zadržali naš razum i osobni suverenitet.

Reći ‘ne’ je iznenađujuće teško običnim ljudima, jer smo kulturno odgajani slušati ‘vlast’, a ne ‘ljuljati brod’.

Sloboda iznad sigurnosti.

Hrabrost iznad konformizma.

Odgovornost iznad žrtvizma.

Život iznad smrti.

Bog iznad čulnosti.

atma.hr – 52
6. Pripravnost za krizna stanja, samodostatnost

Biti barem u osnovi spreman za neke od očitih potencijalnih nesreća, kao što su prirodne katastrofe, građanski nemiri i ekonomske teškoće, je važan ključ odupiranju svijesti straha i nesigurnosti u današnjem svijetu.

Smanjivanje ovisnosti o trenutnom sustavu hrane imajući svoj vrt i spremajući zalihe te učenje kako doprinijeti opskrbi hranom je društvena odgovornost koju svi mi dijelimo.

Izlazak i oslobađanje od dugova, ne sudjelovanje u osmišljenim kreditnim shemama je revolucionarni čin i oslobađa znatnu energiju i resurse.

banner za knjige Sjecanja na zivot poslije zivota

7. Zahvalnost

Svjesno trenirajte zahvalnost za sve što imate. To je moćno sredstvo oslobađanja od zamke sebičnosti ega i obilježja našeg konzumerističkog društva. Kad god se osjećamo potišteno, depresivno ili u agoniji, jednostavan čin podsjećanja na dobre stvari koje nas okružuju je dovoljan da odvede našu svijest izvan tužnog stanja.

Materijalne stvari donose samo privremeni privid rješenja. A što je još važnije, težnja za materijalnim imetkom je zamka za duh.

Napuštajući takve želje i potvrđujući kritično važne čimbenike u životu, kao što su ljubav, duhovnost, zdravlje i odnosi, u duhu zahvalnosti su dovoljni da nas oslobode od tjeskobe i straha, te unaprijed daju odgovor na “ludilo” našeg modernog svijeta.

ATMA