Foto: pixabay.com

Ako se stalno pitate zašto u životu imate toliko problema, pročitajte ovu priču. Možda će vam pomoći da shvatite nešto važno o sebi.

atma.hr – 52
Duše su sjedile za okruglim stolom i birale svoj sljedeći zadatak,  piše uspesnazena.com. Onda je ustala jedna smjela i snažna duša:

– Ovog puta ću otići na Zemlju i naučiti praštati. Tko će mi u tome pomoći?

Ostale duše se sa simpatijama, mada pomalo uplašeno, oglasiše:

– To je jedna od najtežih lekcija… Možda ti neće biti dovoljan ni cijeli život da u tome uspiješ… Puno ćeš patiti… Tako te žalimo… Možda ćeš ipak uspjeti… Pomoći ćemo ti…

Jedna duša je rekla:

– Spremna sam te pratiti na Zemlju i spremna sam ti pomoći. Biću ti bračni drug i u našem obiteljskom životu mnogi problemi nastat će mojom krivicom, a ti ćeš učiti da mi praštaš.

Druga duša je dodala:

– A ja bih ti mogla postati roditelj i učiniti da ti djetinjstvo bude teško. Zatim bih mogla miješati se u tvoj život i posao, a ti ćeš učiti opraštati mi.

Treća duša je kazala:

– Postat ću ti pretpostavljeni, koji će često prema tebi biti strog i nepravedan, da bi mogla osjetiti kako je to praštati.

atma.hr – 52
Još nekoliko duša se dogovorilo da se s njom sretnu u različitim periodima života, kako bi joj dale lekciju… Svaka duša izabrala svoju lekciju i zajednički su napravile plan kako će jedna drugu kroz život učiti i upućivati.

Kad je plan bio gotov, otjelovile su se na Zemlji.

Međutim, škola za duše je takva da u trenutku rođenja, kad započinju novu lekciju, njihovo sjećanje se briše. Samo rijetke se mogu sjetiti da ništa nije slučajno i da se svaki čovjek u našem životu pojavi upravo onda kad nam je potrebna lekcija koju on sobom nosi.

uspesnazena.com