Travanj/april donosi neke od najvećih kozmičkih događaja 2024., uključujući potpunu pomrčinu Sunca i sudbinski i rijedak susret Jupitera i Urana. Sva ova energija čini travanj/april mjesecom prekretnice. Život će se pokrenuti u novim i zanimljivim smjerovima. Možda ćete sami sebe iznenaditi gdje ćete završiti na kraju mjeseca!

atma.hr – 52
Pogledajmo ključne astrološke događaje za mjesec i kako možete raditi s energijama.

1. travanj/april: retrogradni Merkur u Ovnu

Merkur je planet koji vlada komunikacijom, putovanjima, tehnologijom i našim misaonim procesima. Vjeruje se da kada Merkur krene retrogradno, ta područja općenito nisu omiljena. Upozoravaju nas da ne potpisujemo ugovore, ne rezerviramo putovanja ili kupujemo elektroniku te da budemo oprezni kada se radi o onome što govorimo i objavljujemo na internetu.

Iako je sve ovo u velikoj mjeri dio energije retrogradnog Merkura, postoji i druga strana toga. Kada je Merkur retrogradan, naša intuicija postaje pojačana, a naša sposobnost primanja poruka iz našeg unutarnjeg svijeta postaje izraženija.

Iako se ne smatra najboljim vremenom za započinjanje bilo čega novog, savršeno je vrijeme da se vratimo u prošlost i preispitamo ono što smo možda prvi put propustili. Ako postoje prošli projekti koje želimo ponovno pokrenuti, retrogradni Merkur je odlično vrijeme za akciju.

3. travanj/april: Venera u konjunkciji s Neptunom u Ribama

Romantična Venera usklađena je s kreativnim Neptunom stvarajući prekrasan protok energije! Venera i Neptun koji se spajaju mogu učiniti da se osjećamo posebno osjetljivo, meko i senzualno.

Možda se osjećamo povezanije sa svojom ženskom stranom ili više u dodiru s onim što nam donosi zadovoljstvo.

Venera i Neptun također su vrlo kreativna energija, tako da možemo iskoristiti ovu usklađenost kako bismo unijeli više kreativne inspiracije u svoje živote.

atma.hr – 52
5. travanj/april: Venera u Ovnu

Venera, planet ljubavi i odnosa, prelazi u vatreni znak Ovna. Venera u Ovnu donosi moćnu energiju vodstva. Možda bismo željeli započeti nešto novo ili poduzeti korake u novom smjeru.

Ova energija ponekad može učiniti da se osjećamo impulzivno ili više vođeni svojim strastima.

S obzirom na trenutnu kozmičku klimu, najbolje je da ovu energiju usmjerimo u istraživanje naše kreativnosti.

8. travanj/april: pomrčina sunca u znaku Ovna

Potpuna pomrčina Sunca u Ovnu jedan je od najsnažnijih kozmičkih događaja u godini. Dok pomrčine mogu potaknuti transformativnu energiju za sve, za pomrčine Sunca se smatra da otvaraju vrata. Ova Sunčeva pomrčina može nam otvoriti nove putove i natjerati nas da stvari vidimo u potpuno novom svjetlu.

Možemo doživjeti duboki trenutak uvida ili trenutak jasnoće. Također možemo odlučiti napraviti novi korak u novom smjeru. Pomrčine Sunca otkrivaju nam što zapravo želimo.

Ponekad smo u dodiru s onim što želimo, a ponekad nas ono što želimo može iznenada iznenaditi. Ova pomrčina je moćan portal za manifestacijski rad i odlično je vrijeme za postavljanje nekih namjera za budućnost.

8. travanj/april: Sunce Chiron konjunkcija u Ovnu

Odvijajući se u isto vrijeme kad i pomrčina, godišnja konjunkcija između Chirona i Sunca je dan moći kada je u pitanju naše putovanje iscjeljenja. Chiron predstavlja rane koje držimo. Te rane dolaze iz naših životnih iskustava, ali mogu biti i nešto što smo naslijedili od našeg odgoja, podrijetla ili čak prošlih života.

Dok se Sunce poravnava s Chironom pod pomrčinom, možemo osjetiti neku vrstu iscjeljujućeg proboja. Ako smo bili na putu iscjeljivanja, mogli bismo dobiti neke snažne uvide ili možda dublju svijest ili razumijevanje o tome kako naše traume djeluju.

Dok se Sunce i Chiron susreću svake godine, ova konjunkcija u isto vrijeme i stupanj pomrčine čini je vrlo posebnom i nečim na što svakako treba obratiti pozornost.

atma.hr – 52
9.-11. travanj/april: Mars Saturn konjunkcija u Ribama

Mars i Saturn se spajaju u znaku Riba. Iako je ova energija na vrhuncu ovih dana, možemo osjetiti kako raste barem tjedan dana prije. Ovo može biti posebno promjenjiva kombinacija, a budući da se odvija odmah nakon pomrčine, možemo je osjetiti intenzivnije nego inače.

Kada se Mars i Saturn spoje, možemo dobiti borbenu energiju. Mars dodaje vatru, a Saturn snagu, izvlačeći na površinu neke potencijalno nestabilne situacije.

Mars i Saturn koji dolaze zajedno mogu također pokrenuti naše granice i gdje bismo možda trebali biti čvršći ili možda otpustiti.

12. travanj/april: Sunce Merkur konjunkcija (Merkur Cazmi)

Retrogradni Merkur u konjunkciji sa Suncem je jedan od najsnažnijih dana u retrogradnom ciklusu. Upravo u ovoj točki možemo aktivirati novi način razmišljanja i viđenja stvari.

Ako smo se osjećali maglovito ili smo zbunjeni oko nečega, ovo je mjesto gdje možemo početi dobivati jasnoću.

Stvari iz prošlosti koje su se vratile sada se mogu činiti rješivima.

19. travanj/april: Počinje sezona Bika

Sunce prelazi iz vatrenog, strastvenog Ovna u metodičnog Bika. Bik je zemljani znak pa ćemo se ovim potezom osjećati prizemljenijim. Možda žudimo za više strukture u svakodnevnoj rutini ili osjećamo potrebu da pustimo korijenje.

Sezona Bika je odlično vrijeme da se usredotočimo na stvaranje stabilnosti i sigurnosti u našim životima.

To je također vrijeme kada se možemo osjećati popustljivije i trebamo malo oporavljajuće brige o sebi.

atma.hr – 52
21. travanj/april: konjunkcija Jupitera i Urana

Ovo je jedno od najrjeđih kozmičkih poravnanja koje ćemo vidjeti ove godine! Jupiter i Uran susreću se svakih 12-14 godina, ali ovo je prvi put da se susreću u Biku nakon više od jednog stoljeća.

Jupiter je planet ekspanzije, a Uran je planet inovacije i slobode, tako da kako se spajaju, dobivamo snažan poticaj za inovativne energije i rastuću želju za više slobode. Uran je također planet napredne tehnologije, tako da možemo vidjeti neka moćna tehnološka dostignuća koja proizlaze iz ovog poravnanja.

To bi nas stvarno moglo uvesti u tehnologiju budućnosti i biti put do potpuno nove tehnološke revolucije. Jupiter i Uran koji dolaze zajedno u Biku također usmjeravaju našu pozornost na financijska tržišta. Možda ćemo vidjeti neku volatilnost na tržištu ili bi moglo doći do velikih najava koje će promijeniti krajolik globalnog gospodarstva.

Na osobnijoj razini, ovo usklađivanje može donijeti snažniju potrebu za slobodom, da radimo stvari na svoj način i budemo autentičniji prema onome kako stvarno mislimo i osjećamo.

Uran ponekad može unijeti radikalnu, spontanu i nestabilnu energiju u naše biće pa možemo osjetiti želju da se tome više posvetimo. Konačno, Uran je također planet koji vlada seizmičkom aktivnošću, tako da možemo vidjeti potrese ili čudne vremenske prilike.

21. travanj/april: Sunčev kvadrat Pluton

Sunce u Biku će kvadrirati Plutona u Vodenjaku, donoseći nam teške energije. Možemo se osjećati pod pritiskom ili sve veći osjećaj težine kada se radi o nekom području našeg života.

Kako se taj pritisak bude povećavao, shvatit ćemo da su transformacija i promjena jedini put naprijed.

23. travanj/april: Pun Mjesec u Škorpionu

Za sada smo završili s pomrčinama, ali još uvijek jako osjećamo valove transformativne energije koji su se uzburkali tijekom prošlog mjeseca.

Vjerojatno ćemo biti na sasvim drugom mjestu nego prije četiri tjedna. Možda stvari vidimo drugačije ili smo možda spremni donijeti čvrstu odluku.

Pun Mjesec u Škorpionu uvijek je vrlo osjetljivo vrijeme i vrijeme kada se osjećamo povezaniji sa svojom intuicijom i unutarnjim svijetom.

atma.hr – 52
25. travanj/april: Merkur kreće direktno

Dok je Merkur izvan svoje retrogradnosti, uvijek se preporuča pričekati da Merkur napusti svoju postretrogradnu sjenu prije potpisivanja dugoročnih ugovora ili skupih putovanja ili elektroničkih kupnji.

Merkur će izaći iz sjene do 15. svibnja/maja. Kad Merkur kreće direktno, često ostavlja dar ili neku informaciju koja može biti korisna, stoga ostanite otvoreni za sve poruke ili tragove koje primite ovog dana.

28. travanj/april: Mars u konjunkciji s Neptunom u Ribama

Mars i Neptun se spajaju donoseći vatrenu strast kada su u pitanju naše nade i snovi. Možda se osjećamo strastvenije ili više u dodiru s onim što nas motivira i donosi radost.

Mars i Neptun također mogu stvoriti želju za bijegom od stvarnosti. Postoje i zdravi i nezdravi načini da to učinite, a s Marsom u kombinaciji, može biti lako pogledati prije nego što skočimo ili ishitreno djelujemo.

Budite sigurni da njegujete svoje tijelo i brinete o sebi bez obzira na to za što se osjećate nadahnuto.

29. travanj/april: Venera u Biku

Venera prelazi u svoj vladajući znak Bika. Venera je sretna u Biku i može izraziti svoj puni potencijal. Možda se osjećamo romantičnije ili žudimo za udobnošću.

Venera u Biku želi da se osjećamo ugodno u svojoj koži i okolini. Ovo je dobro vrijeme da unesete više udobnih dodataka u svoj dom ili ormar.

Venera u Biku također je odlično vrijeme za zakazivanje termina za uljepšavanje. Ako ste slobodni ili u vezi, Venera u Biku može dodati dodatni sloj podrške koji će vam pomoći da pronađete dublji sloj ljubavi i harmonije.

atma.hr – 52
30. travanj/april: Mars u Ovnu

Mars prelazi u svoj vladajući znak Ovna šaljući nam valove strastvene energije.

Možda ćemo se osjećati motiviranije i sigurnije da se uhvatimo u koštac s onim što nam mjesec donese.

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić