Medicinski zeolit u obliku Panaceo MED Therapy Pro praha, kapsule i kreme su izuzetno učinkovita terapija kod dermatoloških problema. Brojna klinička i predklinička  istraživanja, kao i iskustva brojnih korisnika, posebno djece,  su pokazala su njegovu učinkovitost kod atopijskog dermatitisa, ali i kod svih ostalih dermatitisa, alergodermija i urtikarija.  

Provedeno kliničko istraživanje o utjecaju medicinskog zeolita kod alergodermija i urtikarija različitog porijekla pokazalo je značajnu pozitivnu dinamiku glavnih simptoma sve do njihova nestanka, kao i poboljšanje ukupnog stanja, podizanje raspoloženja, motoričke aktivnosti i apetita kod pacijenata s kroničnim oblicima alergodermija i recidivirajućim urtikarijama. Već u roku od 3 do 7 dana nakon početka liječenja kod svih je bolesnika svrbež značajno ublažen ili potpuno otklonjen.

Dermatitis je kožno oboljenje koje se manifestira isušenom kožom i izraženim svrbežom. Često se pojavljuje već u djetinjstvu. Različiti su uzroci dermatitisa. Značajnu ulogu imaju nasljedni faktori, alergija odnosno intolerancija na pojedine namirnice ili supstance koje se na bilo koji način unose u organizam, farmakološki lijekovi, nusprodukti cjepiva, nespecifični podražaji (putem sapuna, dezinfekcijskih sredstava, sredstava za čišćenje i pranje rublja, kozmetika, infekcije (gripa, upale), psihička opterećenja (radna ili obiteljska), te tjelesna napetost.

Kod dermatitisa koža je uobičajeno isušena, praćena jakim svrbežom. Tijekom zime svrbež može biti znatno pojačan, budući da je zrak u prostorijama dosta isušen zbog grijanja. Pacijenti s dermatitisom su natprosječno skloni kontakt alergijama.

Kod kožnih problema koji se mogu svrstati u tzv sistemska oboljenja kože: dermatitis, alergodermije, urtikarije (neki unutrašnji problem organizma odražava se na koži), obavezno se preporuča lokalna aplikacija i oralna terapija.

U slučaju dermatitisa kod djece dostatna oralna terapija je Panaceo MEDicin Therapy Pro prah.  Kod odraslih je preporuka da kod svakog uzimanja praha poželjno uzmu po jednu do dvije kapsule PANACEO MED Therapy Pro  i to zbog različitog mjesta resorpcije praha i kapsula. Uzimanje kapsula uz prah nije uvjet ali je poželjno, osim kod male djece kad je dovoljno uzimati samo prah. Doziranje je ovisno o uzrastu.
Optimalno je da se uz Panaceo prah uzimaju još i kapsule fitofarmakoloških supstanci – Weihrauch i/ili  Immun Aktiv Plus i/ili OPC+C kao dodatna terapija uz PRAH, posebno kod težih ili kroničnih slučajeva dermatitisa.

Odrasla osoba treba uzimati PANACEO MED TERAPY PRO prah 3 – 4 puta dnevno po 1 mjernu žličicu praha. Djeci se ordiniraju manje doze, 3 do 4 puta dnevno po ¼, ½ do jednu punu čajnu (ili mjernu)  žličicu praha. Vrlo maloj djeci, mlađoj od godinu dana, dnevne doze se mogu smanjiti na 2 grama praha ili manje. Preporučamo da roditelji prate reakciju djeteta i da postepeno  povećavaju dnevne doze dok god dijete pozitivno reagira na terapiju.

Ako se uzimaju GREEN HEALTH fitofarmakološke supstance,  uzimaju se 2 do 3 puta po 1 kapsula dnevno, zajedno s vodenom otopinom Panaceo MED praha.
 Lokalna aplikacija je individualna, jer ovisi o osjetljivosti kože, o stupnju oštećenja, o mogućim alergijskim reakcijama na različite supstance.

Primjena Panaceo MEDicin Terapy Pro praha ovisi o osjetljivosti kože i sluznice. Osnovno lokalno djelovanje medicinskog zeolita kod dermatitisa,  alergodermija i urtikarija ispoljava se kao ubrzano smanjenje i neutralizacija neugodnih nuspojava: svrbeža, boli, pečenja, zatezanja kože.

Lokalna aplikacija se preporuča u obliku Panaceo zeolitne otopine, Panaceo zeolitnog pudera, PANACEO medicinske  zeolitne kreme (original Panaceo pakiranje i laboratorijsko pakiranje). Preporuča se primjena biljnog tonika (isključivo laboratorijsko pakiranje) koji vrlo učinkovito neutralizira svrab a može se dnevno aplicirati više puta (5,6 ili više), po potrebi, do neutralizacije neugodnih simptoma.

Na početku terapije, posebno ako je koža iritirana, isušena, umorna, treba biti pažljiv s neposrednom aplikacijom pudera. Ako je koža ekstremno oštećena, najprije se tjedan dana do dva uzima isključivo oralna terapija, a koža se tretira biljnim tonikom i to dok se malo ne oporavi.

Original PANACEO medicinska ​​krema za kožu sadrži zeolit, maslinovo ulje, ulje ekstrakta lista ružmarina, kamilice, lišaja usnea, ulje anisa, lavande, lovora, ekstrakt korijena arundinacee, ekstrakt agara, pčelinji vosak, lanolin, rotkvica, ekstrakt crne bobice bazge, vitamin E. Izuzetno je učinkovita za njegu u i regeneraciju nadražene, crvene, suhe, ispucale kože, kod svraba i iritacije različitog uzroka, podržava prirodni sklad, održava, regenerira i predstavlja zaštitnu barijeru koži, hrani i štiti kožu od svjetlosnog, induciranog i ranog starenja. Prirodna ulja i ekstrakti njeguju i ojačavaju kožu.

link na detaljni opis medicinske zeolitne kreme   https://panaceo.hr/proizvod/panaceo-krema/
Osnovna je poruka ovih uputa da se poštuje osjetljivost i specifičnost konkretne kože i konkretnog problema. Ništa se ne preporuča raditi naglo i agresivno, jer se oštećena koža može ”šokirati” a u tom slučaju može i bez opravdanog organskog razloga reagirati alergijski.  Panaceo medicinski zeolit u čistom obliku,  nikad ne izaziva alergijske reakcije kože.

Preporučamo također da se u svaku kupku doda Panaceo puder, jer je poznato da je kupanje u običnoj vodi prava muka za osobe koje boluju od dermatitisa. Panaceo kupka hidratizira kožu stoga kupanje čini  manje zahtjevnim.

Ukoliko  se dermatitis dulje  vremena tretirao koritikosteroidima, moguće je da će proces cijeljenja ići u fazama. Kad već pomislite da je sve prošlo, može buknuti  potisnuti aspekt dermatitisa i obnoviti proces. To je za očekivati, makar nije i nužno, ali nam praksa to pokazuje pa je dobro s tim računati. U takvim slučajevima samo treba nastaviti terapiju. Ako koža ne bude mogla odmah prihvatiti lokalnu terapiju, treba jedno vrijeme uzimati  samo oralnu terapiju. Preporuča se izbjegavati bilo kakvu vrstu agresije na kožu. Po potrebi nazovite naše Savjetovalište.

panaceo logoOlujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistic counsellor / therapist
Panaceo Tim d.o.o. director
Voditelj Savjetodavne službe
Mandalicina 14, 10000 Zagreb
Austrian Panaceo GmbH representative
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: ‘+385 1 3772354
emails: [email protected]
[email protected]
www.panaceo.hr