Na ovoj radionici bavit ćemo se s Osam dijelova brokata (Ba dua jin) – ljekovitim nizom pokreta kojega smo naslijedili iz kineske tradicije. Brokat je dragocjena svilena tkanina od koje se na istoku od davnina izrađivala odjeća za posebne prilike. Ime, dakle, sugerira posebnu vrijednost ovoga niza pokreta.

Kada ga izvodimo pažljivo i usredotočeno, ima blagotvoran učinak na sve organe i tjelesne sustave, te pozitivno utječe na imunitet i vitalnost.

Zašto je ovaj niz tako poseban, kako se pravilno izvodi, na koje sve načine utječe na tijek energije u tijelu, kako poboljšava naše zdravlje i sveopću dobrobit, te zbog čega ga svakodnevno prakticiraju milijuni ljudi na istoku i zapadu saznajte na ovoj radionici!

Radionica je namijenjena početnicima i naprednim vježbačima, a na kraju radionice svaki polaznik ponijet će upute kako prakticirati kod kuće.

Družimo se 18.03., u subotu, od 10.00-17.00 sati, uz pauze za čaj i ručak (detaljan raspored dobit ćete nakon prijave).

Na radionici je moguće prisustvovati i online, putem zoom aplikacije.

Cijena radionice: 50 eura za prvih 5 prijavljenih (i prisustvovanje online), nakon toga 60 eura.

MOŽETE SE PRIJAVITI PREKO DONJE PRIJAVNICE. HVALA.

Informacije: [email protected]  ili [email protected] 
Mjesto održavanja: Ilica 43 (dvorišna zgrada), Zagreb

Više o zenyogi: https://chan.hr/zenyoga/

O voditeljicama:
Karla Matković bavi se yogom 25 godina a podučava ju zadnjih 20. Zajedno s Koraljkom Milanja i Karmen Mihalinec vodila je Zenyoga centar u Zagrebu (2014.- 2019.) Yogu vidi kao disciplinu koja nas uči kako upoznati i podržati sebe i druge te ju tako ju i podučava. Svoje učenike nastoji motivirati da otkriju istinski potencijal yoge, istraže i prodube svoju praksu te da njene dobrobiti prenesu u svoj svakodnevni život. Uz yogu izučava i njoj srodne discipline – shiatsu i thailandsku masažu te makrobiotički pristup prehrani. Nedugo nakon što je kročila na stazu yoge zainteresirala se za budistički nauk kojeg izučava do danas. Od 2020. godine pohađa Školu za učitelje Dharme i chana pri Chan centru u Zagrebu.

Koraljka Milanja certificirana je učiteljica zenyoge koju je uz meditaciju učila od Žarka Andričevića i Karmen Mihalinec pri dvogodišnjoj školi registriranoj u Yoga Allianceu na razini od 500 sati. Zenyogom bavi se devetnaest godina, a podučava četrnaest. Jedna je od osnivačica i učiteljica Zenyoga centra u Zagrebu, gdje je vodila redovite grupe različite zahtjevnosti, a trenutno vodi redovne satove u Ilici 43. Povremeno organizira jednodnevne radionice, te je redovita sudionica višednevnih meditacijskih povlačenja. Osim škole zenyoge, završila je i školu aromaterapije u sklopu koje je učila klasičnu i aromamasažu. Završila je i tečaj tajlandske masaže.

ZENYOGA – LAKOĆA BIVANJA – prijavnica