Meditacija nije ono što umom mislimo da jest. Nitko nam ne može s točnošću reći što je to meditacija. Svatko od nas ima zadatak da to sam otkrije u sebi. Svaki čovjek ima unikatnu prirodu i zato meditacija ne može biti ista kao kod nekoga drugoga.

Postoji mnogo tehnika koje vam mogu pomoći da uđete u svijet meditacije i taj ulaz je najljepša avantura. Jedna od tih pomoćnih tehnika je korištenje svakog trenutka da budete prisutni ovdje i sada. Koncentracija na disanje je jednostavna tehnika za držanje fokusa na sada, ali isto tako vam mogu pomoći osjećanje povjetarca, slušanje vode, svjesno hodanje…

Sve ovo možete iskoristiti da biste ostali prisutni u sada. Svaki dan vam je dovoljno doslovno 5 minuta da biste s vremenom vidjeli pomak i ogroman rezultat. Ukoliko ste u ovome uporni, jedan dan će se dogoditi veličanstvena meditacija u vama koju ćete bez sumnje prepoznati “da je to to”. Koristite svaki mogući trenutak za prisutnost u sada i ovdje.

Još jedna pomoćna tehnika su tzv. vođene meditacije. One nisu prava meditacija, ali vam mogu pomoći da uđete u stanje prave meditacije. Nekoliko takvih meditacija je snimio Boris, a posebno vam preporučujem njegovu Temeljnu meditaciju, koju poslušajte ovdje:

Navodim vam sve ovo ovako jednostavno jer je i sama meditacija zapravo jednostavna, ali ju je teško opisati. Tu činjenicu um ne želi prihvatiti jer njemu je to nepojmljivo. Meditacija se ne događa u umu, već u srcu, a um samo sanja. Istražujte svaki dan sebe i svoju nutrinu jer vaš život vrijedi da ga posvetite tome. To je ono što ostaje nakon svega. Vi ste život, vi ste sve.

O meditaciji sam snimio i jedan video, gdje govorim o jednom posebnom fenomenu koji se zna dogoditi dok pokušavate medititrati pa pogledajte taj video ovdje:

Sasho Martinovski

Reiki tečajevi i inicijacije, Vision Quest radionice, radiestezijska analiza prostora, energetsko čišćenje i zaštita prostora, radiestezijska analiza osobe, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, energetsko čišćenje aure i balansiranje čakri, skidanje uroka i crne magije, trajna zaštita od energetskih napada:

https://boris-pecigos.com
https://sasho-martinovski.com
https://youtube.com/@boris-sasho
https://facebook.com/boris.pecigos.reiki

Kontakt
E-mail: [email protected]
E-mail: [email protected]
Broj za informacije ili instant analizu i savjetovanje: 064/609096
Cijena: tel. 0,93 €/min., mob. 1,12 €/min., samo za 18+
(Operator: IT Jedan d.o.o., 072/700-700)