Jedan od glavnih razloga što ne pronalazimo sreću i ne kreiramo jedinstven stil življenja jest taj da nismo naučili umijeće postojanja.

Kad smo kod kuće, naše misli su još uvijek zauzete rješavanjem problema s kojima se suočavamo na poslu. A kad smo na poslu, brinemo o problemima kod kuće.

Idemo kroz dan bez istinskog slušanja što nam drugi govore. Možda čujemo riječi, ali ne i poruku.

Kako idemo kroz dan, skoncentriramo se na prošla iskustva ili buduće mogućnosti. Toliko smo upleteni u jučer i sutra da čak i ne primijetimo da nam je dan prošao.

Radije idemo kroz dan nego da nešto uhvatimo od njega. Mi smo svugdje u svakom trenutku, ali ne živimo taj trenutak.

Stil života je učenje biti ondje gdje jesi. To je fokusiranje na tekući trenutak i izvlačenje iz njega cijelog sadržaja i izobilja iskustava i osjećaja koje nudi. Stil života je uzimanje vremena za promatranje zalaska sunca. Stil života je slušanje tišine. Stil života je hvatanje svakog trenutka, tako da on postane novi dio onoga što jesmo sada i što jesmo u procesu postajanja. Stil života nije nešto što radimo, to je nešto što iskusimo. I dok učimo biti tamo, nikad nećemo dobro naučiti umijeće življenja.

Jim Rohn
savjetnikuspjeha.com
Prethodna objavaSveta Terezija Avilska – žena mistik: Ovo je život kao primjer istinskog kršćanstva
Slijedeća objavaSitnocvrčanje
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.