U ovom svjetskom bestseleru, nagrađivana britanska autorica, kritičarka i kolumnistica The Timesa odgovara na pitanje kako biti žena. Pitanje je postavila kako sebi tako i svima nama – bez obzira na spol. Iskrena do kraja, ne libi se zaroniti u vlastita iskustva kako bi pronašla odgovore.

atma.hr – 61
Moran je prešla dug put od bucmaste i neprilagođene tinejdžerice koja se obrazovala kod kuće, odrastajući u mnogobrojnoj, nekonvencionalnoj obitelji u Engleskoj 80-tih.

Opisuje svoje nespretne seksualne početke, nepovezanost s vlastitim tijelom, potragu za ljubavlju i strastveno čitanje kultnih knjiga.

Govori o seksizmu s kojim se susretala, o majčinstvu i o tome što ono znači za ženu u intimnom i profesionalnom smislu, o nesigurnosti koja žene tjera da robuju modi i skupim i bolnim zahvatima.

Provokativna, britka i duhovita natjerat će vas da plačete od smijeha, da se zagrcnete od prepoznavanja, te da zaronite u sebe i pokušate i sami odgovoriti na pitanja koja si postavlja većina suvremenih žena.

atma.hr – 61
O autoru:

Caitlin Moran već je sa šesnaest godina počela raditi za glazbeni tjednik Melody Maker. Ostvarila je zavidnu karijeru tijekom koje je napisala nekoliko knjiga i intervjuirala neke od najvećih zvijezda današnjice – od Paula McCartneya do Lady Gage.

Za svoj je rad nagrađena i važnim priznanjima: Kolumnistica godine, British Press Awards 2010.; Kritičarka i intervjuistica godine, British Press Awards 2011.

Caitlin Moran: Kako biti žena

kako biti zenaminiHrabro, inteligentno, duhovito i bez dlake na jeziku

„Kako biti žena“ knjiga je godine, Galaxy National Book Awards, 2011., bestseler je New York Timesa i Amazonov bestseler. U knjizi, nagrađivana britanska autorica, kritičarka i kolumnistica The Timesa, odgovara na pitanje kako biti žena.

Govori o seksizmu s kojim se susretala, o majčinstvu, o nesigurnosti koja žene tjera da robuju modi i skupim i bolnim zahvatima. Provokativna, britka i duhovita natjerat će vas da plačete od smijeha, da se zagrcnete od prepoznavanja, te da zaronite u sebe i pokušate i sami odgovoriti na pitanja koja si postavlja većina suvremenih žena.

Cijena: 155 kn – Kupi ovdje