Designed by Freepik

Ovaj uvarak preporučuju mnogi nutricionisti, vrlo je ljekovit i krajnje koristan. Pomaže u gubljenju suvišnih kilograma, kao i održavanju tjelesne težine u normali. Posjeduje široki pozitivan spektar djelovanja na ljudski organizam.

atma.hr – 78
Sjemenke lana sadrže bezbroj korisnih sastojaka, koje uključuju vitamine, minerale, masne kiseline i vlakna, koja normaliziraju rad crijeva.

Laneno sjeme čisti organizam od toksina, normalizira metabolizam, smanjuje razinu šećera u krvi i umanjuje apetit.

Apsorbira izvjesne sastojke hrane, čisti crijeva i istovremeno opskrbljuje organizam lecitinom.

Stvar je u tome da masne kiseline, koje sadrži u sebi laneno sjeme, aktiviraju rad lojnih stanica u tijelu, pomažući topljenju viška masti u organizmu.

Zato je idealan za mršavljenje! Pomaže u gubljenju suvišnih kilograma, kao i održavanju tjelesne težine u normali.

Od lanenog sjemena se pravi uvarak (odvar, čaj), koji će pomoći na zdrav način gubljenju suvišnih kilograma, bez dijeta i gladovanja kao i održanju željene težine, bez jo-jo efekta.

Preporučen od mnogih nutricionista, ovaj uvarak je također vrlo ljekovit i krajnje koristan za ljude koje pate od gastritisa, čira na želucu, kroničnog zatvora i hemeoroida.

Pomoći će i u liječenju cistitisa i pijelonefritisa. Inače, uvarak od lanenog sjemena posjeduje široki pozitivan spektar djelovanja na ljudski organizam.

atma.hr – 52
Uvarak od lanenog sjemena za mršavljenje – Recept

Priprema:

Navečer uraditi sljedeće: 3 žlice lanenog sjemena preliti s 1 litrom kipuće vode. Ostaviti da odstoji tijekom noći. Najbolje je koristiti termos bocu. Ako je nemate, koristite lonac ili posudu s poklopcem. Ujutro procijediti.

Dobit ćete malo gušći (sluzav) napitak kojeg ćete piti. Sjemenke nemojte baciti, možete ih konzumirati uz doručak i večeru.

Po želji možete ih zasladiti medom. Ukusno je.

Primjena:

Procijeđeni napitak se konzumira tijekom dana, 3-4 puta po 150 ml pola sata prije obroka.

Uvarak se priprema svaku večer za sutradan. Nemojte praviti zalihe. Uvijek mora biti svježe pripremljen.

Način konzumiranja:

Uvarak lanenog sjemena konzumira se 10 dana, poslije se pravi pauza 10 dana i nastavlja se ponovo, do postizanja željenog rezultata.

Na taj način možete regulirati tjelesnu težinu. Ne stvara ovisnost, mršavite zdravo i sigurno. Sve je individualno, ali da bi se smanjila tjelesna težina potrebno je 3-5 takvih tretmana.

Pijte puno vode tijekom dana.

Ovaj uvarak odlično smanjuje apetit, tako da za postizanje brzih rezultata (ako ga koristite u cilju mršavljenja), sjemenke lana iz uvarka možete konzumirati kao doručak i večeru.

Po želji možete zasladiti medom. Ukusno je.

atma.hr – 78
S redovitim konzumiranjem, primijetit ćete pozitivne promjene u stanju kože koja postaje zdrava, zategnutija, elastičnija.

Prilikom mršavljenja, koža se neće opustiti, štoviše – rastvara se celulit!

Unatoč svim korisnim osobinama lana, ipak postoje kontraindikacije. Ne preporučuje se konzumirati:

– Kod problema s jetrom (ukoliko nemate ozbiljno oboljenje, dozu možete umanjiti i držati pod strogom kontrolom)

– Kod bubrežnih kamenaca (lan aktivno izvlači pijesak i kamenje, ali taj proces treba provoditi sustavno i strogo držati pod kontrolom)

uspesnazena.com