Foto: pixabay.com

52
Kako ostati miran u situaciji koja vas dovodi do živčanog sloma? Ovaj djed zna odgovor

Nažalost, nije nikakvo čudo vidjeti dijete koje u samoposluzi vrišti sa željom da mu roditelji kupe čokoladu ili nešto drugo što je iznenada postalo neophodno u dječjoj glavi.

Promatrači obično imaju svoje ideje što bi učinili i uglavnom kritiziraju roditelje što nisu odgojili djecu, ali jedno je sigurno – najgore je onom čije dijete vrišti i nikako neće da se smiri, pa roditelji uglavnom dobiju slom živaca.

Kako ostati miran u takvoj situaciji? Ovaj djedica možda ima rješenje!

39

Naime, oni su prenijeli iskustvo jedne žene koja je u supermarketu promatrala djeda koji je kupovao neophodne namirnice, dok je njegov trogodišnji unuk vrištao prvo za keksom, zatim za nekim voćem, pa žitaricama, sokom, a onda i za čokoladicama.

Vidjelo se da mu nije lako. Ali, dok je uzimao neophodne stvari s polica pregledavajući popis, stari čovjek je potpuno smirenim glasom govorio: “Polako, Alberte, nećemo još dugo. Polako, prijatelju…”, i nastavio s traženjem namirnica s popisa.

Nakon nekoliko minuta, dijete je opet krenulo s vrištanjem, a djed je samo rekao: “U redu je, Alberte, još nekoliko minuta i idemo. Izdrži.”

Na izlazu iz samoposluge, dijete počelo izbacivati stvari iz kolica. Žena je opet čula djeda:

“Alberte, opusti se, prijatelju. Nemoj biti uznemiren. Bit ćemo kod kuće za nekoliko minuta. Ne uzbuđuj se, Alberte”.

Žena je bila impresionirana djedovom smirenošću i pošla je za njima na parking, gdje je stari čovjek pakirao namirnice u automobil. Nije mogla odoljeti te mu se obratila:

75“Znate, gospodine, znam da me se ovo ne tiče, ali stvarno ste bili sjajni! Ne znam kako ste uspjeli. Sve vrijeme ste zadržali smirenost, i koliko god da je on bio glasan i nervirao vas, vi ste neprestano smireno govorili da će sve biti u redu. Mali Albert stvarno ima sreće što ima takvog djeda. “

Djed se nasmiješio i rekao:

“Hvala gospođo. Ali vi ste u zabludi. Ja sam Albert. Mali terorist se zove Steve!”, rekao je djed i ostavio ženu u apsolutnom šoku.

stil.kurir.rs

39

Prethodna objavaSlijedeći ova tri koraka dolazite u zonu poštovanja i uvažavanja
Slijedeća objavaŠto ste prvo ugledali na slici? Ovo otkriva vašu blisku budućnost!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.