Zen budistički redovnik Haemin Sunim, kojeg u svijetu već nazivaju nasljednikom Thich Nhat Hanha, u ovoj knjizi dijeli svoju godinama sakupljanu mudrost o brizi za sebe, podsjećajući nas da se najprije trebamo prihvatiti u cijelosti, sa svim manama i nesavršenostima. Tek kada pronađemo mir u sebi bit ćemo u miru sa svijetom oko sebe.

atma.hr – 61
Nova svjetska uspješnica omiljenog zen-budističkog učitelja Haemina Sunima (čije ime doslovno znači „spontana mudrost“), govori o prihvaćanju sebe i pronalaženju svojeg mjesta i svrhe u svijetu.

Mnogi od nas na stres i životne nedaće reagiraju povlačenjem i zatvaranjem u sebe, dok se neki previše posvećuju poslu ili nekom zadatku; no nijekanje problema ili pokušaji da zadovoljimo svoju okolinu mogu nas odvesti u tjeskobu ili depresiju, upozorava nas ovaj topli svećenik i učitelj, kojeg u svijetu već nazivaju nasljednikom Thich Nhat Hanha.

On nas poziva da postavimo novo pitanje: Je li dovoljno samo postojati? U svojoj predivnoj knjizi dijeli s nama svoje iskustvo i godinama skupljanu mudrost, podsjećajući nas da najprije moramo prihvatiti sebe – u cijelosti, sa svim manama i nesavršenostima – kako bismo od svijeta dobili i dali mu ono najbolje. Kad pronađemo mir u sebi bit ćemo u miru sa svijetom oko sebe.

atma.hr – 61
O autoru:

Haemin Sunim jedan je od najutjecajnijih učitelja zen- budizma i pisaca u Južnoj Koreji gdje se prodalo više od tri milijuna njegovih knjiga; one su vodiči ne samo za meditaciju, već i za nadilaženje izazova svakodnevnog života bez napora i stresa. Rođen je u Južnoj Koreji, došao je u Sjedinjene Američke Države studirati film, a privukao ga je duhovni život.

Obrazovao se na Sveučilištu u Kaliforniji u Berkleyu, na Harvardu i Princetonu, a formalnu redovničku izobrazbu prošao je u Koreji da bi potom poučavao budizam na Hampshire Collegeu u Amherstu u Massachusetsu. Na Twitteru (@haeminsunim) i Facebooku prati ga više od dva milijuna sljedbenika. Kada ne putuje kako bi poučavao, živi u Seulu.

Haemin Sunim: Ljubav prema nesavršenom

ljubavpremanesavrMANJAKako prihvatiti sebe u svijetu koji je opsjednut perfekcionizmom

Zen budistički redovnik Haemin Sunim,  kojeg u svijetu već nazivaju nasljednikom Thich Nhat Hanha, u ovoj knjizi dijeli svoju godinama sakupljanu mudrost o brizi za sebe, podsjećajući nas da se najprije trebamo prihvatiti u cijelosti, sa svim manama i nesavršenostima.

Tek kada pronađemo mir u sebi bit ćemo u miru sa svijetom oko sebe.

format: 13,5×21 cm/232 stranice

Cijena: 119 kn – Kupi ovdje