Image by Allexxandar on Freepik

Vladavina Jarca počinje 22. prosinca/decembra, na dan Solsticija, a također i prvog dana zime. Iako energija Jarca može biti vrlo ambiciozna i ponekad pomalo ozbiljna, moramo se sjetiti pronaći lakoću i zabavu u svemu tome. Iskoračimo s ustaljenih puteva i postanimo vođe svojih života. Pobrinimo se da naš uspon na odabrane vrhove bude usklađen s najvećom ljubavlju koja živi u nama. Stvorimo ciljeve koji su usklađeni s našom dušom i zapravo stvorimo opipljive, konkretne akcije u našim životima kako bismo mogli uskladiti i svoj unutarnji i vanjski svijet.

atma.hr – 52
22. prosinca/decembra pozdravljamo vladavinu Jarca. To je vrijeme u kojem stvarno možemo preuzeti kontrolu i marširati naprijed u smjeru koji sami odaberemo.

Jarac je deseti znak zodijaka i poznat je po marljivoj, praktičnoj i zemljanoj energiji. Jedan je od kardinalnih znakova zodijaka, što znači da nosi energiju vodstva i jedna je od najproduktivnijih i najnaprednijih točaka u godini.

Energija Jarca je praktična. Daje nam dar da možemo vidjeti kroz nered i doći do korijena stvari. Iako stvari ponekad mogu izgledati previše crno-bijele, ovaj je pristup ponekad potreban da bi se stvari obavile.

Kod Jarca se radi o ambiciji i uspjehu, ali taj uspjeh može biti kratkotrajan ako se ne sjećamo odakle je došao i zašto radimo to što radimo.

Možemo dopustiti da nas vodi do dubina naše intuicije, naše istine i onoga što nas stvarno pokreće kako bismo potaknuli svoju motivaciju, svoje snove i naše ciljeve.

Vladavina Jarca prekrasno je vrijeme za postavljanje dugoročnih ciljeva, popisa, izradu rasporeda i planiranje puta do vrha planine, ali prije nego što to možemo učiniti, moramo duboko kopati.

Moramo duboko proniknuti u to tko smo i shvatiti ne samo što želimo ili priželjkujemo, već i što zove našu dušu.

Jarcem vlada planet Saturn. U drevnoj astrologiji Saturn se smatrao zloćudnim planetom. Bio je poznat po tome što je donosio teške izazove, autoritarnu vladavinu i nosio je dominantnu prisutnost.

atma.hr – 52
Saturn je poznat kao planet ograničenja, pravila, zakona i reda, što baš i ne budi najsretnije slike, no njegova prisutnost i energija u svemiru je od iznimne važnosti. Ako pogledamo Saturn malo otvorenije, vidjet ćemo da nam donosi izazove, ali i darove.

Saturn je taj koji u naše živote donosi dugovječnost i predanost. Saturn je taj koji nam omogućuje naporan rad kako bismo ostvarili svoje snove. Saturn je taj koji održava zakon i red kako bismo mogli živjeti u miru.

Saturn je tu da nam pomogne da ostanemo fokusirani i uzemljeni na Zemlji. Na dubljoj razini, predstavlja korijene koji su nam potrebni kako bismo mogli dosegnuti nebo i pristupiti višim sferama.

Kad god osjećate da se vaša duhovnost i vaš svakodnevni život na zemlji ne miješaju, to je često znak da vaša energija Saturna treba biti uravnotežena. Ili se trebate više uzemljiti i dublje usidriti svoje korijene kako biste se mogli popeti više.

ENLIGHT BAKRENE BOCE BANNER 696 X 290

Čak i ako rođenjem niste Jarac, svi u sebi držimo energije 12 horoskopskih znakova i planeta. Kako ulazimo u sezonu Jarca, možemo koristiti ovu energiju da se pripremimo za godinu koja dolazi. Ovu energiju možemo iskoristiti da počnemo razmišljati o svojim ciljevima i vizijama za budućnost, te čemu želimo dati dugovječnost u našim životima.

Pod ovom energijom, također smo potaknuti razmišljati o našem putovanju i našoj motivaciji. Svi želimo pronaći uspjeh, sreću i ljubav u našim životima. Ali ponekad izgubimo put.

Zaboravljamo što je uistinu važno i držimo se snova, vizija i planova koje smo prerasli ili više ne podržavaju naše najviše ja.

Pod ovom energijom, moramo razmišljati o tome gdje smo na našem putu i našoj motivaciji za nastavak. Moramo se zapitati zašto radimo to što radimo i postoji li potreba zaokrenuti ili pomaknuti stvari.

atma.hr – 52
Zašto hodate stazom na kojoj ste trenutno? Što slijedite? Uspjeh, novac, slavu, sigurnost, ljubav, prihvaćanje?

Na kraju dana, uopće nije važno kamo putujete ili na koje odredište stižete. Ono što je još važnije je da ste uživali u putovanju.

Ako se s mukom penjete na svoju planinu, možda je vrijeme da preispitate svoju motivaciju i zapitate se zašto radite stvari koje radite.

Ne morate odabrati najveću, najveličanstveniju planinu u šumi da biste se popeli osim ako to nije ono što vas zove. Sasvim je prihvatljivo ići laganom stazom s puno klupa i mjesta za piknik. Bitno je samo da usput uživate.

banner ostvari svoje

Život nikada nije tako ozbiljan kao što ga predstavljamo i iako energija Jarca može biti vrlo ambiciozna i ponekad pomalo ozbiljna, moramo se sjetiti pronaći lakoću i zabavu u svemu tome.

Iskoračimo s ustaljenih puteva i postanimo vođa svojih života. Pobrinimo se da naš uspon na odabrane vrhove bude usklađen s najvećom ljubavlju koja živi u nama.

Stvorimo ciljeve koji su usklađeni s našom dušom i zapravo stvorimo opipljive, konkretne akcije u našim životima kako bismo mogli uskladiti i svoj unutarnji i vanjski svijet.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić