Približavanjem vremena godišnjih odmora i putovanja, mnoge osobe počinju razmišljati o svojim mogućim odredištima i mjestima koja bi možda mogla posjetiti, a gdje će, uz tijelo, odmoriti i svoj um. Postoje razne destinacije koje pritom mogu ispuniti i potrebu za duhovnim odmorom, a koja mogu pružiti odmor koji je više ispunjen i trajniji.

Autor: Barbara Arbanas Kovačević / Os uma

atma.hr – 52
Ovo je popis lokacija za koje se smatra da predstavljaju „Zemljine čakre“:

  1. čakra: Planina Shasta

Planina Shasta, vrh Kaskade koji je hipnotizirao Johna Muira, već dugi niz godina privlači mistike, metafizičare i spiritualiste. Poznata je i kao mjesto koje je 1947.g privuklo pažnju zbog viđenja NLO-a. U energetskom se smislu smatra prvom zemaljskom čakrom, „temeljem“ svjetskog energetskog sustava. Nalazi se u Kaliforniji, SAD.

1-duhovna-i-metafizic48dka-odredic5a1ta-e28093-c48dakre-svijeta

  1. čakra: Jezero Titicaca

Jezero Titicaca je najviše jezero na svijetu na kojem je moguća komercijalna plovidba i nalazi se na 3810 m nadmorske visine. Smješteno je na granici Perua i Bolivije, u Andama. Energetski predstavlja drugu svjetsku čakru koja korelira sa seksualnom čakrom te se smatra da tako upravlja svim vrstama u odnosu na mutacije i evolucijski napredak svake od njih.

2-duhovna-i-metafizic48dka-odredic5a1ta-e28093-c48dakre-svijeta1

  1. čakra: Uluru-Kata Tjuta, Australija

Ovo je nacionalni park na sjevernom području Australije koji je upisan i u UNESCO-v popis svjetske baštine. Osnovan je 1987.g na površini od 1362 km2, a čine ga najveći megalit na svijetu (Uluru) i veća skupina manjih kao i Kata Tjuta (planina) po kojoj je i dobio naziv. Ovo se mjesto smatra trećom čakrom ili čakrom solarnog pleksusa čija je funkcija održavanje vitalnosti našeg planeta i svih živih vrsta.

3-duhovna-i-metafizic48dka-odredic5a1ta-e28093-c48dakre-svijeta2

atma.hr – 52
  1. čakra: Glastonbury i Shaftesbury, Engleska

Vjeruje se da Glastonbury i Shaftesbury, sela smještena u jugozapadnom dijelu Engleske, predstavljaju četvrtu zemljinu čakru, samo srce. Glastonbury je poznat kao duhovno središte još od doba mezolitika i smatra se domom Svetog grala. Vjeruje se da ova mjesta spajaju ljubav s voljom na način koji je revolucionaran.

4-duhovna-i-metafizic48dka-odredic5a1ta-e28093-c48dakre-svijeta3

  1. čakra: Velika piramida i planina Sinaj, Egipat

Peta ili grlena čakra svijeta je jedinstvena među svetim mjestima jer se smatra da regulira kvalitete koje se odnose na četiri elementa: vatru, zemlju, vodu i zrak. Neki smatraju da su piramida u Gizi i Velika Sfinga izgrađene upravo u središtu ove čakre koja se inače veže uz komunikaciju, slanje i primanje podataka.

5-duhovna-i-metafizic48dka-odredic5a1ta-e28093-c48dakre-svijeta4

  1. čakra: Kuh-e Malek Siah, Bliski Istok – trostruka granica Irana, Pakistana i Afganistana

Šesta ili čakra trećeg oka ima prošireni opseg jer se smatra da se na početku svakog novog eona ona pomiče za 1/12 prema zapadu. Veliki se eoni u ovom slučaju određuju sporom vrtnjom Zemljine osi, a nazive dobivaju prema 12 znakova zodijaka. Iz tog se razloga kaže da svijet sada napušta eru Riba i ulazi u eru Vodenjaka dok se slijedeći pomak očekuje oko 4000.g.

6-duhovna-i-metafizic48dka-odredic5a1ta-e28093-c48dakre-svijeta5

  1. čakra: Planina Kailash, Tibet

Kailas ili Kailash je najsvetija planina Himalaja i smatra se središtem sedme ili krunske svjetske čakre. Nalazi se u neposrednoj blizini izvora nekih od najdužih rijeka Azije: Rijeke Inda, Sutlej, Brahmaputre i Karnali i sveto je mjesto za četiri religije, točnije, bon, budizam, hinduizam i džainizam. Ona emitira svrhu Zemlje ili Istinsku volju i otpušta informacije o većim vremenskim ciklusima.

7-duhovna-i-metafizic48dka-odredic5a1ta-e28093-c48dakre-svijeta6

atma.hr – 52