Svako sveto mjesto duhovne moći nosi u sebi svoje jedinstvene i autentične galaktičke kodove koje naše Duše mogu s lakoćom integrirati, kada se s povjerenjem prepuste samom Izvoru i njegovom djelovanju, a kako bismo ušli u novu osobnu transformaciju i zakoračili hrabro novim Putevima prema izvornom porijeklu svoje Duše. Motovun je energetsko raskrižje koje nam pruža mogućnost integriranja različitih Puteva koji vode jedinom istinskom cilju – spoznavanju svojih duhovnih visina, mjesto u kojem se vremenske linije prošlosti, sadašnjosti i budućnosti integriraju u svjetlosni portal novih mogućnosti koje objedinjuju naša galaktička znanja, darove koje smo donijeli za dijeliti u ovom Svijetu i talente kojima to možemo s razine srca činiti.

atma.hr – 52
U tihim noćnim čežnjama , podno zvjezdanog nebeskog pokrivača pozivao me Grad na Gori da mu dođem u zagrljaj. Pozivao me godinama, a ja sam pozivnicu, već pomalo prašnjavu od čekanja odlagala isto godinama. Kada zov Duše postane toliko jak da od njega zatreperi i zaboli ljudsko Srce, fizičko tijelo baš mora krenuti na putovanje. Sve se okolnosti poslože u sinkronicitetima, nemoguće postane moguće i kreće se na još jedno Putovanje Duše da se istraže, potraže i integriraju drevna Dušina traganja.

Vozeći se istarskim krajolicima moje se ljudsko Biće pitalo jesu li maleni gradići Istre iz doline Mirne smješteni na bajkovitim brežuljcima točke koje nas vode u dublje razumijevanje nas samih, našeg nastajanja, postojanja i zvjezdanog porijekla. Duša je znala odgovore i prije nego su se pojavila pitanja u mom ljudskom umu.

Mitovi i legende Istre prenose dio galaktičkih svjetlosnih istina i pričaju o divovima koji su u pradavna vremena  stvorili rijeku Mirnu  i izgradili niz gradova. Glavni div Dragonja je zaorao brazdu kroz koju je potekla voda od Ćićarije prema moru. Tako je po legendi nastala rijeka Mirna čije ime vibrira mirom baš kao i sama rijeka koja u praskozorjima nestaje u izmaglici iz koje izranja Avalonski aspekt Motovuna.

Mistični divovi izgradili su  gradove Motovun, Vrh, Sovinjak, Oprtalj, Završje, Roč i Grožnjan na vrhuncima brežuljaka koji izranjaju iz doline mirne rijeke. Nakon završetka izgradnje ostalo im je još nešto kamenja od kojeg su odlučili izgradili Hum – najmanji grad na svijetu.

Priče predavane iz generacije u generaciju pričaju da su divovi bili tako veliki da bi svaki radio na svom brdu, a za odmor nakon rada su odabrali čarobno čudesno mjesto Kotli koje me kao i Završje, Roč i Hum pozivaju i očekuju u budućnosti samo zato da bih prepoznala i spoznala Puteve svoje Duše iz prošlosti.

Sigurna sam da se Veli Jože, motovunski div, kojeg je opisivao Vladimir Nazor, grohotom radosti smijao dok sam začuđeno, poput radosne vilinske djevojčice iz istarskih legendi, pogledom pratila kako mi se približava Montona, Grad na Gori, kako su Kelti nazivali Motovun. Ili sam se ipak ja približavala njemu otvorenošću za nova iskustva i spoznaje?!

atma.hr – 52
369219309 10227497631161266 1616645754345231115 n

Nakon tisuća godina konačno sam opet došla na mjesto s kojeg trag moje Duše nikada nije ni otišao. Onaj osjećaj poznatog i Duši bliskog mjesta na kojem je u davnini obitavala moja Avalonska Duša preplavio je moja osjetila. Kamene ulice pričale su mi iznova nikad zaboravljene priče, biljni svijet se osmjehivao  osmijehom dobrodošlice svojoj izgubljenoj Vili koju je godinama dozivao.

Zmajevi su me pozdravljali svojom snažnom autentičnom i moćnom zaštitničkom i iscjeljujućom energijom. Druidski svećenici su širili ruke u zagrljaj dočekujući jednu od njih iz novog doba života na Majci Zemlji.

Jeste li ikad bili zagrljeni Srcem jednog Grada i njegovim energetskim potencijalom tako snažno da vam se iz središta Svemira izliju milijuni svjetlosnih zlatnih kodova dok se u meditaciji predajete u potpunosti svojoj izvornoj biti?

motovun

Jesu li vas ikad zagrlili Anđeli iz viših dimenzija zagrljajem Srcu i Duši bliskih Bića, zagrljajem Zvjezdane Sestre s kojom plešete zvjezdane plesove eonima vremena? Mene su, u Avalonskoj dimenziji Montone grlile Zvjezdane Galaktičke Duše zagrljajem moje zemaljske Suputnice s kojom sam dijelila najfinija tkanja naših multidimenzionalnih zvjezdanih putovanja, sjećanja i zaborava.

Zagrljene svjetlosnim snopovima Motovuna iscjeljivale smo svoja zemaljska srca bivajući, kao i eonima ranije, stup razumijevanja i tihe podrške jedna drugoj u otkrivanju novih uvida.

atma.hr – 52
368016111 10227481450356756 4443632110089127588 n

Dio energetske mreže Majke Zemlje, ono fino iscjeljujuće energetsko tkanje iscjeljujućih energija  naziva se zmajevim linijama, a u Motovunu se sijeku tri moćne zmajeve energetske linije čineći ga svetim mjestom duhovne moći koje svaki istinski tragatelj može s lakoćom osjetiti i prepoznati pa skoro i fizičkim pogledom zapaziti ako dovoljno uroni u svoju tihu nutrinu i iskreno se stopi s motovunskim krajolikom.

Zamolite li svoju Dušu da vas vodi odvest će vas upravo na najsnažnije energetske točke Motovuna bez obzira što ranije niste znali gdje su točno locirane. A energetske točke  i njihove moćne potencijale istraživali su Marko Pogačnik i Semir Osmanagić potvrđujući svojim istraživanjima da je Motovun  najsnažnije energetsko središte Istre kroz koju prolaze mnoge energetske linije, zmajeve brazde, i u kojoj se nalaze snažne energetske točke koje poput galaktičkih portala pružaju mogućnost stupanja u kontakt sa svojim Zvjezdanim porijeklom Duše, koje naše zemaljsko postojanje vodi u radosno mistično iskustvo.

202308241692889022084

Neću vam pisati o točnim lokacijama energetskih točki jer vas moja Duša želi potaknuti da ih istražite svojom Dušom, a ako ipak poželite znati lokacije o kojima su pisali Pogačnik, Osmanagić i drugi tragatelji sigurna sam da ćete s lakoćom pronaći i mudrom radoznalošću odabrati tekstove s kojima vaša Duša rezonira.

Svako sveto mjesto duhovne moći nosi u sebi svoje jedinstvene i autentične galaktičke kodove koje naše Duše mogu s lakoćom integrirati, kada se s povjerenjem prepuste samom Izvoru i njegovom djelovanju, a kako bismo ušli u novu osobnu transformaciju i zakoračili hrabro  novim Putevima prema izvornom porijeklu svoje Duše.

atma.hr – 52
202308241692888947910

Motovun je energetsko raskrižje koje nam pruža mogućnost integriranja različitih Puteva koji vode jedinom istinskom cilju – spoznavanju svojih duhovnih visina, mjesto u kojem se vremenske linije prošlosti, sadašnjosti i budućnosti integriraju u svjetlosni portal novih mogućnosti koje objedinjuju naša galaktička znanja, darove koje smo donijeli za dijeliti u ovom Svijetu i talente kojima to možemo s razine srca činiti.

Montona, Grad na Gori, obilježio je središnju energetsku točku u koju će se moje Biće vraćati da bi istraživalo puteve zmajevih linija Istre i osjetilo izvorne drevne iscjeljujuće i spoznajne energije.

Tebe, Putniče, koji putuješ ovim tekstom vođen sinkronicitetom Grad na Gori poziva da okupaš svoju lutalačku Dušu u izvornoj iscjeljujućoj energiji koju pod zvjezdanim nebom, u svakom svom kamenu, u svakoj čestici zraka kojim diše, čuva Motovun.

Autorica: Ozrenka Kamber-Vivias, Angelic Soul of Light

E-mail: [email protected]

Facebook stranica: umjetnostduse

Web: centarsoulart.com