Zmije kod većine ljudi izazivaju strah ili odbojnost. Bolje ne prolaze niti u alegorijskom prikazu – obično je zmija simbol zla ili lukavstva. Međutim, zmija već tisućljećima nosi i druga, mnogo pozitivnija značenja – mudrost, transformaciju, iscjeliteljske moći, seksualnost… Duboki simbolizam zmija i sama energija zmija Sashi i meni se počela otkrivati kroz osobni energetski rad i meditacije te kroz energoterapije za naše klijente.

Sasho je već napisao članak o tome kako je sve krenulo (ovdje: https://atma.hr/kad-te-pukne-spoznaja-i-opere-energija-zemlje/), a otkrivenja se nastavljaju.

Zmija predstavlja sva četiri elementa, baš poput obalne crte gdje se susreću sva četiri elementa zemlje i vode te zraka i vatre, ili poput stabla koje spaja sva četiri elementa (zemlju i vodu u korijenu te vatru i zrak u krošnji). To što zmija puzi po zemlji označava njenu vezu s energijama zemlje. Njeno uvijanje dok se kreće simbolizira tok vode. No, veza s elementima zraka i vatre je nejasnija. To nam se otkrilo kroz vizije tijekom energetskih tretmana i meditacija.

Jednom sam tako ugledao zmiju kako se diže kroz Sashino tijelo dok sam mu radio tretman. Zmija se uspravila iznutra sve do njegovog trećeg oka. Tada sam ugledao da zmija između svojih očiju ima svjetleću točku – njeno treće oko je sjajilo! I potom se spojilo sa Sashinim trećim okom. Prizor me zbunio, jer nikada ranije nisam vidio takav prikaz zmije. No, saznao sam da zmija označava mudrost i kontakt s višom sviješću, pa mi je takvo viđenje postalo sasvim razumljivo. Kasnije sam u tretmanima često viđao zmiju s aktivnim trećim okom. To je veza zmije s elementom zraka koji predstavlja svijest.

Nisam odmah razumio da je to ujedno bio i vatreni aspekt zmije. Naime, to svjetleće treće oko na zmiji je znalo tijekom tretmana snažno zasvijetliti i poput sunca osvijetliti cijelu osobu. K tome, zmija je često znala pulsirati, događala bi se ekspanzija energije, probijale bi se blokade, kao da je energetsko djelovanje zmije iznutra poticalo osobu na buđenje i djelovanje, na akciju.

Jednom sam tako u energetskoj podršci osobi za predstojeći poslovni sastanak ugledao dvije zmije, jednu u toj osobi, a drugu u poslovnom partneru. Zmije su bile okrenute jedna prema drugoj, s “upaljenim” trećim okom iznutra na visini trećeg oka kod obje osobe, pulsirale su, ali različitim ritmom, a onda su se uskladile… Pulsiranje od poslovnog partnera se prilagodilo pulsiranju osobe za koju sam radio tretman. Kasnije sam dobio potvrdu da je sastanak bio vrlo uspješan i da je ta osoba postigla dogovor oko svih točaka dnevnog reda, da je poslovni partner pristao na sve bez pogovora.

Otkrili smo da je ta zmijska energija samo jedan aspekt energije zemlje, podržavajuće majčinske energije zaštitnice i hraniteljice. No, zmijska energija je vrlo aktivna, poduzetna, pomaže u manifestaciji i realizaciji planova, želja i ciljeva, predstavlja lakoću u životu, kretanje bez otpora, snažnu životnu energiju (i kundalini se predstavlja sa zmijom), podizanje i širenje svijesti, pa čak i prosvjetljenje. Religije su odbacivale zmiju zbog straha od seksualnosti i energije zemlje; željele su neuzemljene podanike. A zmija povezuje zemlju i nebo na zdrav način koji mnogima nedostaje u potrazi za duhovnošću.

Kad se ta energija jednom probudi, ne možete joj pobjeći. Tako sam sanjao san u kojem su zmije skakale na Sashu iako je on pokušao pobjeći – to je bio poziv na prihvaćanje određenih “zemaljskih” aspekata života s kojima se Sasho tada suočavao. Drugom prilikom je osjetio zmijsku prisutnost uz jednu rijeku u Makedoniji, pa se uplašio, a kad si je na moj nagovor svjesno dozvolio ponovo osjetiti tu energiju i spojiti se s njom, doživio je dizanje energije i oslobađanje od jedne blokade na grlenoj čakri. No, još mu je ostao strah od zmija pa je sanjao kako ga golema zmija čeka na vratima i ne da mu proći, sve dok se ne suoči sa strahom i pogleda je u oči.

Otkriće ovog aspekta energije je predstavljao proboj i u našim energetskim tretmanima koji su postali bogatiji i djelotvorniji. Rad sa zmijskom energijom je dio našeg Ete tretmana, moćnog sinergijskog tretmana koji uključuje i Reiki i druge tehnike.

I sami možete osjetiti moć energije zemlje i zmijske energije u ovoj meditaciji koju sam snimio nakon svih tih događanja, spoznaja i uvida:

Boris Pecigoš

Reiki tečajevi i inicijacije, Vision Quest radionice, radiestezijska analiza prostora, energetsko čišćenje i zaštita prostora, radiestezijska analiza osobe, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, energetsko čišćenje aure i balansiranje čakri, skidanje uroka i crne magije, trajna zaštita od energetskih napada:
https://youtube.com/@boris-sasho
https://facebook.com/boris.pecigos.reiki

Kontakt
E-mail: boris.pecigos@gmail.com
E-mail: martinovski.sasho@gmail.com
Broj za informacije ili instant analizu i savjetovanje: 064/609096
Cijena: tel. 0,93 €/min., mob. 1,12 €/min., samo za 18+
(Operator: IT Jedan d.o.o., 072/700-700)