Slavna glumica otkrila svoju omiljenu poslasticu koja je, među ostalim, zaslužna za njenu besprijekornu liniju.

Uvijek govori dobro o drugima…




Hollywoodska glumica Halle Berry ima 52 godine i može se pohvaliti savršenom linijom.

Kako bi održavala svoju liniju, ona itekako vodi računa o tome kako se hrani te redovno vježba.

Proteklih godina pronašla svoj idealan režim prehrane u vidu ketogene dijete koja se zasniva na povećanom unosu proteina i masti te na smanjenom unosu ugljikohidrata.

Sada je odlučila da sa svojim pratiteljima na Instagramu podijeli jedan recept omiljenog slatkiša, koji ne deblja.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Riječ je o sladoledu od avokada.

Iako je izbacila slatkiše, ona sebe ponekad počasti pažljivo biranom poslasticom, točnije desertima koji ne sadrže šećer, te sa sigurnošću neće utjecati na dobivanje kilograma.

Sastojci:

2 avokada
Šalica nezaslađenog bademovog mlijeka
Šalica slatkog vrhnja
Zaslađivač (najbolje stevija)
Žlica soka od limuna
Nekoliko kapi ekstrakta mente
Malo soli

77





Priprema:

Sastojke stavite u blender i miksajte sve dok ne dobijete glatku smjesu.

Zatim ih pažljivo prebacite u posudu ili kalupe za sladoled.

Avokado – lijek i poslastica

Avokado je bogat nezasićenim masnim kiselinama. Osobe koje žele smršaviti često izbjegavaju avokado jer navodno sadrži mast, što je mit. Trebate znati da su masti koje avokado sadrži zdrave i dobre za zdravlje pa i za mršavljenje jer sprječavaju prejedanje.

Sadrži čak 3 puta više kalija i kalorija od banane. Ostale vrijedne tvari su željezo, bakar, fosfor i magnezij. Avokado je jedan od najboljih izvora vlakana među svim voćem i povrćem. Bogat je vitaminom A, folnom kiselinom, vitaminom C i E, kalcijem, željezom i kalijem.

Uvijek govori dobro o drugima…




Avokado je jedna od najboljih namirnica za ispiranje usta i uklanjanje lošeg zadaha. Učinkovit je kod uklanjanja bakterija koje se nalaze u ustima i uzrokuju neugodan zadah, ali i propadanje zubi.

Ulje avokada se koristi u brojnim kozmetičkim proizvodima, naročito kremama, losionima i maskama za lice. Avokado će vašu kožu hidratizirati i spriječiti prijevremeni nastanak znakova starenja kože.

Avokado sadrži oleinsku i linoleinsku kiselinu koje su učinkovite u smanjenju lošeg (LDL) kolesterola, dok istovremeno povećavaju razinu dobrog (HDL) kolesterola.

Kalij će vratiti u ravnotežu razinu elektrolita u tijelu, potaknuti rad mišića i živaca. Avokado može značajno ubrzati vaš metabolizam.

Istraživanja su pokazala da avokado može spriječiti nastanak raka prostate. Znanstvenici su ustanovili da fitonutrijenti avokada mogu znatno usporiti širenje stanica raka, što može pomoći kod liječenja.

Ulja avokada mogu olakšati simptome psorijaze. Stručnjaci savjetuju da svakodnevno namažete kožu uljem avokada jer će to smanjiti iritaciju, svrbež i ljuštenje kože.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Savjeti za konzumaciju

Kako biste provjerili je li avokado sazrio, malo ga stisnite. Ako osjetite da popušta pritisku, to znači da je sazrio.

Zreli avokado u hladnjaku može stajati i do tjedan dana. Međutim, jednom kada ga otvorite, pojedite ga u roku od 24 sata.

Meso avokada mijenja boju kada je duže vrijeme izloženo zraku zbog visoke razine željeza. Kako biste to spriječili, premažite avokado s malo limunovog soka.

stil.kurir/ centarzdravlja

Fotografije: Youtube screenshot

62 MEDICINSKI MEDIJ: HRANA KOJA MIJENJA ŽIVOT

MEDICINSKI MEDIJ: Hrana koja mijenja život

Spasite sebe i svoje voljene iscjeljujućom snagom biljne hrane

Anthony William, poznatiji kao Medicinski medij i autor istoimenog svjetskog bestselera u novoj knjizi nastavlja oduševljavati informacijama koje nam mogu spasiti život! William otkriva kako najbolje iskoristiti skrivene dobrobiti više od 50 biljnih namirnica kako bismo promijenili svoj život nabolje.

Saznajte kako odabrati najbolju hranu za ublažavanje stotine različitih zdravstvenih tegoba i simptoma!

Cijena: 185 kn - Kupi ovdje

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.