atma.hr – 52
Je li karcinom izlječiv? Svjetska zdravstvena organizacija definira zdravlje kao fizičko, mentalno, socijalno i duhovno blagostanje. Puno toga je rečeno o prva tri vida blagostanja, a prilično malo o tome koliko duhovni uzroci utječu na zdravlje. Spiritual Science Research Foundation (SSRF) je proveo istraživanje o karcinomu gledano iz duhovnog ugla i mogućnosti izlječenja pomoću prakticiranja duhovne prakse i mjera duhovnog iscjeljivanja.

Kakve su šanse oboljelima od karcinoma da se izliječe pomoću mjera duhovnog iscjeljivanja? Kako bismo bolje razumjeli odgovor na ovo pitanje, naveli smo nekoliko gledišta po kojima možemo razmatrati izglede oboljelih za izlječenje.

Bolesti opasne po život, kao što je karcinom, sudbinski su predodređene. Kad kažemo da je karcinom sudbinski predodređen, znači da je stvarni uzrok karcinoma (sudbina) duhovne prirode. Zbog toga, takav uzrok može biti prevladan jedino odgovarajućom duhovnom praksom kao osnovom duhovnog iscjeljivanja. Duhovna praksa ili poništava sudbinu, u kojem slučaju se karcinom izliječi, ili olakšava sudbinu, odnosno omogućava osobi da ne prolazi kroz patnju koja prati bolest.

U slučajevima kada karcinom nastaje zbog manje teške sudbine, dijagnosticira se u ranoj fazi, prije nego što nastanu neke nepovratne promjene. Obično je to dobroćudni tumor, odnosno onaj koji se ne širi na druge organe te postoji velika vjerojatnost za oporavak. Da bi se nadvladala blaga sudbina i da bi se oboljeli izliječili od karcinoma, trebalo bi dnevno obavljati 4-5 sati duhovne prakse.

Kod umjereno teške sudbine bolest se otkriva kasnije, kad su već nastale organske promjene. Kako bi se nadvladao karcinom uzrokovan ovakvom sudbinom, trebalo bi redovito obavljati intenzivnu duhovnu praksu u većem opsegu (10-12 sati dnevno).

Karcinom je najčešće maligni kod teških sudbina, uglavnom se otkriva prekasno kada su promjene već uzele maha i ima vrlo lošu prognozu. Da bi se nadvladala ovakva bolest, potrebno je dugo obavljanje intenzivne duhovne praksa, a neophodna je i milost Sveca ili Boga.

Savjetujemo da započnete svoju duhovnu praksu što ranije kao preventivnu mjeru protiv karcinoma. Ovisno o tome u koje vrijeme se započne duhovna praksa, mogu se izbjeći sudbinski predodređene bolesti ili njihov intenzitet može biti smanjen. Smanjenje patnje će biti direktno proporcionalno kvaliteti i kvantiteti duhovne prakse koju netko obavlja u usporedbi s tim koliko je teška nečija sudbina.

Pogledajmo sljedeći primjer:

Janko ima karcinom na želucu koji je nastao u siječnju 2004. godine, a dijagnosticiran je u rujnu 2005. kao ‘karcinom drugog stupnja’. Bolest je uznapredovala do ‘karcinoma trećeg stupnja’ u siječnju 2007. Duhovni uzrok je umjereno teška sudbina.

Od 100 jedinica patnje/nesreće koja je Janku sudbinski predodređena da proživi tijekom života, karcinom uzima 10 jedinica.

Pogledajmo nekoliko mogućih scenarija koji su povezani s vremenom započinjanja duhovne prakse i sa njenim intenzitetom.

image003

Ako je organ oštećen ili je došlo do degeneracije, u skoro svim slučajevima promjene se ne mogu ukloniti mjerama duhovnog iscjeljivanja. Međutim, intenzitet bolesti se može smanjiti.

Sljedeći čimbenik koji trebamo uzeti u obzir je sudbina koju imamo sa liječnikom. Ako je sudbina negativna, može se dogoditi da i iskusni liječnik nenamjerno previdi ključne aspekte pacijentovog slučaja i produži mu patnju. Zbog sudbine s liječnikom ponekad se može dogoditi da se pacijent još teže razboli usprkos liječenju.

Ako je račun vrlo pozitivan onda sve može izgledati kao da doktor ima poseban intuitivni osjećaj koji medicinski tretman treba primijeniti. Sudbina je i razlog zašto se odlučujemo  za određenog liječnika.

Sve teške bolesti koje su opasne po život, kao što je karcinom, imaju duhovni uzrok i  sudbinski su predodređene. Čimbenici koji utječu na izlječenje karcinoma su složeni, a moderna znanost je ograničena samo na fizičku i psihološku dimenziju. Odgovarajući medicinski tretman zajedno sa duhovnom praksom i mjerama duhovnog iscjeljivanja povećava šansu izlječenja ili smanjuje intenzitet bolesti u slučajevima teške sudbine.

Potpuno izlječenje je moguće ukoliko je postavljena 100% odgovarajuća dijagnoza duhovnog uzroka i u potpunosti primijenjena mjera duhovnog iscjeljivanja u odgovarajućoj količini i odgovarajućem vremenskom periodu.

Izvor: SSRF; Liječenje karcinoma duhovnom praksom

atma.hr – 52
atma.hr – 52