Koristeći svoj znak u kineskom horoskopu, možete aktivirati pravac breksvinog cvijeta koji će donijeti pozitivne promjene u vašem ljubavnom životu, tvrde majstori feng shuija.

atma.hr – 52
Ovo je jedna od najstarijih i najrasprostranjenijih kineskih feng šui tehnika za aktivaciju ili poboljšanje emotivnog i bračnog života. Breskva je ovalnog oblika i svojim zlatno-crvenim tonovima je sjajan simbol plodnosti što se manifestira i na polju financija i na polju ljubavi i na polju potomstva. Sam breskvin cvijet ima prelijepu ružičasto-crvenu boju s primjesama bijele što je simbol iskrene ljubavi i vjernosti.

Sreća breskvinog cvijeta je moćna feng shui formula koju Kinezi rado koriste kako bi privukli voljene osobe u svoj život, odnosno dobre prosce za svoje kćeri. Za korištenje ove formule potrebno je prvo poznavati svoj kineski horoskopski znak.

Kliknite ovdje kako bi saznali svoj znak.

Zatim pronađite simbol aktivacije breskvinog cvijeta po sljedećim principima:

Ako ste rođeni u godinama TIGRA, KONJA ili PSA simbol vaše energije breskvinog cvijeta bit će ZEC, a strana svijeta na kojoj ta energija prevladava bit će ISTOK.

Ako ste rođeni u kineskim godinama BIVOLA, PIJETLA ili ZMIJE, vašu energiju breskvinog cvijeta predstavlja KONJ, a energija je najjača na JUGU.

atma.hr – 52
Svi rođeni za vrijeme vladavine PACOVA, ZMAJA i MAJMUNA svoju energiju breskvinog cvijeta naći će na ZAPADU, a simbolizira je PIJETAO.

Rođeni u kineskim znakovima ZECA, KOZE i SVINJE energiju breskvinog cvijeta imaju predstavljenu kroz simbol PACOVA, a energija se nalazi na SJEVERU.

Kada znate ove podatke, dotični sektor (stranu svijeta) treba urediti po osnovnim feng shui pravilima. U našoj rubrici Feng Shui možete pronaći na desetke članaka o feng shui uređenju.

Dobro je da tu bude staklena posuda s vodom, pažljivo održavana i uvijek čista ili mali akvarij ili fontana. Dobro je postaviti i vazu sa svježim cvijećem.

Zatim postavite jednu ili više lijepo dekoriranih figurica ili sliku životinje koja simbolizira vašu energiju breskvinog cvijeta.

atma.hr – 52
Ta slika ili figurica simbolizira vašeg budućeg partnera, pa se potrudite da bude dizajnirana i dekorirana po vašem ukusu i željama.  Ovdje je važna simbolika vaših želja.

Ovdje pogledajte više o povoljnim izborima slika i figurica po feng shui učenju.

Priredio: Miloš Tomić / lovesensa.rs