Tranquility photo created by freestockcenter - www.freepik.com

Jednom kad počnete sebi opraštati promijenit će se percepcija vaša budućnost. Mirnije savjesti zakoračit ćete u svaki novi dan shvaćajući da dajete sve od sebe.

atma.hr – 52
Jednom kad počnete sebi opraštati ostat ćete iznenađeni koliko se toga u vama skupilo.

Nećete moći ni zamisliti koliko se s godinama tu nataložilo povreda, zamjeranja,  predbacivanja, samopodcjenjivanja, iako ste sve to vrijeme živjeli kao da se ništa ne događa. A skupi se u dnu bića hrpa neuzvraćenih osjećaja, potisnutih misli, nagomilanih razočarenja i svaki taj čvor oblikuje sve vaše buduće odluke.

Jednom kad počnete sebi opraštati pitat ćete se kako ste godinama mogli živjeti u tom tihom sukobu s nekim tko vam je najbliži, kako ste na van mogli tako dobro glumiti i skrivati da stvari unutra ne štimaju i prikazivati se kao da je sve u redu.

No svaki konflikt, svaki problem koji nije riješen ostavio je nekoga traga na vašoj nutrini, ali i na vašoj vanjštini, ostavio je traga na vašim snovima, čežnjama, idealima, svemu što ste ikada željeli biti.

Nađite se jednom u tišini s tom osobom i oprostite joj sve što ste joj zamjerili. Jednom kada se nađe vaša prošlost i sadašnjost na istom mjestu mora se tu dogoditi novi veliki prasak.

atma.hr – 52
Morate se pomiriti sa stvarima kakve god bile, sada se više na njih ne može utjecati. Shvatite da nemate pravo suditi onom slabijem dijelu sebe, nemate mu pravo prigovarati što vas nije doveo do ciljeva do kojih ste željeli doći, jer sve ima svoga razloga.

Jednom kad počnete sebi opraštati promijenit će se percepcija vaša budućnost. Mirnije savjesti zakoračit ćete u svaki novi dan shvaćajući da dajete sve od sebe.

Nemojte se bojati onih večernjih susreta sa sobom u polutami sobe ili na nekom pustom horizont, jer oni vam trebaju da pročistite sebe u svoj pogled na život.

Nećete nikada dobiti novu verziju sebe dok onoj staroj niste sve oprostili što vam je na duši.

Mario Žuvela/savjetnikuspjeha.com

MEDICINSKI MEDIJ