Mislim da se zakon privlačnosti pogrešno predstavlja. Mi ne privlačimo ono što želimo, već privlačimo ono što jesmo. Tako djeluje zakon privlačenja.

atma.hr – 52
Prije 25 stoljeća u drevnoj Kini, Lao-tzu je rekao da postoje četiri vrline. Ako ih živiš – ako živiš u mjestu svijesti Boga – svemir će ti dati svjesnost Boga. Međutim, ako živiš u mjestu svijesti ega, svemir će ti dati više od toga.

Prva vrlina je poštivanje života. Poštuješ cijeli život. Nikada ne ubijaš, nikada ne povrjeđuješ, nikada ne želiš zlo, i nikada u mislima ne želiš nanijeti štetu sebi ili drugima.

Druga vrlina je prirodna iskrenost koja se očituje kao poštenje. Samo budi iskren s tim tko si. Ne pretvaraj se da si nešto što nisi. Nemoj biti lažan. Ono što govoriš to i radi. Tako djeluje Bog, te ako i ti tako djeluješ usklađen si sa Izvorom.

Treća vrlina je blagost, koja se iskazuje kao dobrota i ljubaznost prema svim drugima.

Četvrta vrlina, koja je ovdje relevantna, je podrška. Ako kažeš svemiru: “Daj mi, daj mi, daj mi”, što se zbog pogrešnog tumačenja često predstavlja kao zakon privlačenja, onda ti svemir daje ono što si ponudio. Dobivaš nazad više “daj mi, daj mi, daj mi”. A “Daj mi” znači da nemaš dovoljno. Imaš nedostatak. Svemir ti samo daje sve više nedostatka zbog onoga što misliš i govoriš.

S druge strane, ako iznova i iznova govoriš svemiru, “Kako mogu služiti? Kako mogu služiti? Kako mogu služiti?” i živiš postojano životom koji odražava taj princip, svemir će odgovoriti natrag, “Kako ti mogu služiti?”

Dr Wayne Dyer