atma.hr – 52
Ne, to nije ljubav.

To su sporadične poruke i poneki poziv u gluho doba noći.

Promjena je bolna ali još je bolnije stajati u mjestu i propadati.

Bez poklona za rođendan i držanja za ruku nakon dana provedenih u bolnici.

To nije ništa. Nije niti veza jer… više si povezana sa prodavačicom u trgovini koja zna kakav jogurt voliš i koju čokoladu jedeš.

Ovo je.. izgubljeno vrijeme. Godine izgubljenog vremena. Točnije – skoro pet. Da, pet pomnoženo sa 365 propuštenih prilika jer ti čak niti ne stojiš na mjestu. Još gore: ti ideš unatrag. Propadaš.

Gotovo sve ima više smisla od čekanja da se netko sjeti da postojiš.

I znam, bojiš se. Bojiš se promjene jer si navikla  na svoju svakodnevnicu koliko god da je siva. A  zbog čega? Zbog  mogućnosti da se pojavi jedna sunčana zraka u..koliko? U tjedan dana? Samo, znaš..čekaš Godota..a on nikada nije došao.

Nadaš se? Nakon pet godina? Da će spoznati koliko vrijediš, da si drugačija, da si posebna?

Još uvijek vjeruješ u Djeda Božićnjaka? I sa svojih 35?

Ne, draga. Nije to ljubav.

atma.hr – 39

Ti si samo jedna od onih koja ga hrani. Mislima, strpljenjem, razumijevanjem nemogućih isprika..i podižeš mu ego. Bolestan, jadan, sebičan..nezasitan. Jer on se nikada neće promijeniti zbog tebe. Zbog nikoga. On previše voli sebe upravo takav kakav je – maglovit, mutan, nejasan ..jer tako najbolje skriva svoje veliko NIŠTA.

A „volim te“..pa to je tako lako izreći. Evo, mogu to izgovoriti tisuću puta ovoj stolici na kojoj sjedim. Jer ti si za njega stvar koja mu koristi, ništa više.

I ti leptirići što misliš da osjećaš kada pomisliš na njega samo su tvoja želja da se osjetiš živa. Nemaju oni veze sa njim. On je stranac kome si dala supermoći. Iluzija.

I zato kreni. Bilo kamo. Pogriješi opet ako treba, ali pad će trajati kraće. Pa odboluj i nastavi. Tu sam. Pomoći ću ti.

A sada, kao prvo, nauči voljeti sebe. Za to nikada nije kasno jer..kada naučiš voljeti sebe, nikada više nećeš nazvati Ljubav pogrešnim imenom. I svi ti lažni profili imena Patnja, Prevara, Zabluda, Bol..samo će otpasti sa tebe kao odjeća koja ti nikada nije pristajala i koju si prerasla.

Danas je dobar dan za početak.

Za početak tvoje promjene..

Inspirirano stvarnim događajem tijekom Terapije Brze Transformacije.

Tekst napisala: Iva Mladenić Radošević, certificirani terapeut brze transformacije i certificirani hipnoterapeut

www.transformirajse.com

terapija brze transformacije