Artwork by Daniel B. Holeman

Ljubavna terapija može imati čudesne rezultate; povećava se osjećaj da ste više u skladu sa svojim partnerom, razgrađujete barijere između vas, smanjujete udaljenost, osjećate više ljubavi i topline, povećava se međusobno razumijevanje, povezaniji ste jedno s drugim. Stvara se jedan osjećaj ispunjenosti, sreće i zadovoljstva u vezi.

atma.hr – 52
Primarna funkcija srčane čakre je povezivanje s ostalim živim bićima. Kada je u ravnoteži, imate osjećaj suosjećajnosti i velikodušnosti za sebe i druge.

Otvorena, uravnotežena i zdrava srčana čakra koja rezonira s osjećajem stanja radosti privlači iskustvo obilja, napretka i dijeljenja. U tim trenucima možemo jednostavno osjetiti ljubav i prihvaćanje samoga sebe što je preduvjet za daljnje širenje energije srca prema drugim živim bićima.

Srce se nalazi u središtu našeg tijela. U isto vrijeme se u srcu nalazimo i mi. ‘Naša’ duša. Sa srcem i kroz srce komuniciramo jedni s drugima. Nisu nam potrebne riječi.

Ovaj tekst je kratki prikaz kako možete aktivirati tu davno zaboravljenu komunikaciju s vašim voljenim i dragim osobama.

U našem tijelu postoje sedam glavnih čakri, ili središta energija. One se nalaze uzduž kralježnice, počevši s prvom čakrom u sakralnom dijelu kralježnice, sve do sedme čakre na vrhu tjemena glave. Ovdje govorimo o četvrtoj ili srčanoj čakri.

Četvrta čakra (Anahata na sanskritu) je smještena pored vašeg srca i ona je vaš kontakt s bezuvjetnom božanskom ljubavlju i milošću.

Tu je vaša vitalna životna sila koja kontrolira sve komunikacijske sustave u tijelu, a posebno živčani sustav i potiče kretanje energije u vama i oko vas. Iznad četvrte čakre su smještene još tri, peta, šesta i sedma, koje se nazivaju više čakre, što govori da kroz njih dolazimo do viših stanja svijesti.

atma.hr – 52
Sama četvrta čakra je mjesto gdje se događa povezivanje vašeg ”višeg” i ”nižeg” aspekta ljudske svijesti. To je mjesto koje nadilazi ”zakon karme” i povezuje nas sa ”zakonom milosti”.

Primarna funkcija vaše srčane čakre je povezivanje i dovođenje u dodir s ostalim živim bićima. Kada je u ravnoteži, imate osjećaj suosjećajnosti i velikodušnosti za sebe i druge. Otvorena, uravnotežena i zdrava srčana čakra koja rezonira s osjećajem stanja radosti privlači iskustvo obilja, napretka i dijeljenja.

U tim trenucima možemo jednostavno osjetiti ljubav i prihvaćanje samoga sebe što je preduvjet za daljnje širenje energije srca prema drugim živim bićima.

Balansiranje četvrte čakre nam omogućava da zacijelimo emocionalne rane i otpustimo stare osjećaje tuge i gubitka, emocionalne težine, očaj i depresiju (bijes okrenut prema sebi), osjećaje nevoljenosti i neprihvaćanja.

Kada zacijelimo vlastite rane možemo iskoristiti tu snagu srca da je usmjerimo prema drugima tako da šaljemo ljubav telepatski nekoj osobi bez obzira na udaljenost. Mi svi imamo potencijalne sposobnosti za to – možemo naučiti i razviti taj oblik pomaganja drugima.

Ovu tehniku je najbolje prakticirati dok sjedite u mirnom i meditativnom stanju. Koncentrirajte se na osobu kojoj želite poslati ljubav i usredotočite se na njeno srce nekoliko trenutaka. Potaknite namjeru u svom umu da ćete telepatski poslati svoju ljubav prema toj osobi. Važno je da pošaljete svoju ljubav nježno i bezuvjetno.

Osoba koja prima mora biti svjesna da to radite upravo tada i bilo bi dobro da ste u nekom obliku kontakta s njom ako već niste u istoj prostoriji (telefon, skype i sl.)

atma.hr – 52
Mislite koliko ljubavi i brige imate za tu osobu. Potaknite te osjećaje u svom srcu i neka se slobodno razvijaju. Sada zamislite da ti osjećaji teku od vas ka toj osobi u obliku predivne energije. Zamislite da ste nježno ponudili svoju ljubavnu energiju toj osobi. Radite to sa pažnjom i nježnošću prema osobi koja prima energiju.

Pokušajte osjetiti da li ona prihvaća tu energiju od vas. Osjetite povratnu informaciju od te osobe. Često se u momentu povezivanja javlja jasan osjećaj što ta osoba doživljava u tom trenu, da li je u problemu, osjeća li pritisak i bol, ili je radosna i zahvalna.

Možda će vam u početku trebati više vremena (desetak ili više minuta) da u ovoj fazi izgradite nježnost koju nudite s ljubavlju i učinite je dostupnom toj osobi, prije nego što je ona počne prihvaćati.

Ako osoba počne prihvaćati vašu ljubavnu energiju, trebali biste osjetiti da je ta energija počela teći i kako prodire u srce. Možda ćete morati svoju svjesnost povratiti natrag prema vlastitom srcu, kako bi ste održali snagu vaše ljubavne energije, ili će vaša ljubav teći automatski.

Nakon što primatelj počne prihvaćati energiju koja dotakne njegovo srce, to se postupno pretvori u sve jaču i stabilniju zraku usmjerene energije. 

Terapija ljubavlju je najučinkovitija kada se redovito prakticira (po mogućnosti svakodnevno ), a predložena duljina trajanja svake terapije trebala bi biti između petnaest minuta i sat vremena. Ova tehnika djeluje na podsvjesnoj razini, zaobilazeći svjesni um primatelja.

Slanje ljubavi telepatski će stimulirati vašu srčanu čakru da se nastavi sve više otvarati. Što više vježbate, bolji ćete postati u tome i više ljubavi ćete stvoriti u vašem životu i životima vama dragih osoba.

Shvatiti ćete da što više vlastite ljubavi kanalizirate, to ste i vi ispunjeniji s njom.

atma.hr – 52
To će imati vrlo povoljan učinak i na vaše samoliječenje i osjećaj zadovoljstva i svrsishodnosti vlastitog života. Uobičajeno je da se osjetite ispunjeni ljubavlju i zadovoljni nakon svake terapije slanja energije.

Ljubavna terapija može imati čudesne rezultate. Na primjer, povećava se osjećaj da ste više u skladu sa svojim partnerom, razgrađujete barijere između vas, smanjujete udaljenosti među vama, osjećati ćete više ljubavi i topline između vas, povećati će se međusobno razumijevanje, povezati ćete se jedno s drugim i općenito će se stvoriti veći osjećaj ispunjenosti, sreće i zadovoljstva u vezi.

Neka ljubav bude uvijek uz vas.

Branimir Maslov

You Tube: Brama – Put srca