Foto: pixabay.com

Svakodnevno smo izloženi raznim negativnim energijama. Da bismo ostali zdravi i emocionalno stabilni, potrebno je zaštiti svoju auru. Aura osobe može biti vrlo jaka, ali je ipak važno preuzeti odgovornost da je zaštitimo. Stručnjaci iz područja bioenergetike savjetovali su kako svoju auru možete zaštititi od napada ljudi i negativnih događaja.

atma.hr – 52
Sva živa bića su okružena aurom koja je spremište energije i titra najvišim vibracijama. Aura je elektromagnetsko polje koje okružuje sva živa bića. Boje i obrasci unutar tog energetskog polja čine neku vrstu otiska ljudske duše.

Evo nekoliko uobičajenih načina kako se možete zaštititi i očistiti od negativne energije.

1. Izbjegavajte konfliktne situacije

Da, ponekad ih je nemoguće izbjeći, ali ako postoji prilika da izbjegnete sukobe, bolje je to iskoristiti. To je posebno važno u odnosima s onim ljudima koji nam ne odgovaraju i koji nas ne vole.

Pokušajte ne obraćati pozornost na napade neprijatelja. Tako štedite vrijeme, trud i živce, a vaša energija će ostati jaka.

2. Redovito se odmarajte

Govorimo o svakodnevnom odmoru, tjednom odmoru i o dugom odmoru svakih šest mjeseci. Kada se osoba uopće ne odmara, prenapreže se, lišavajući se energije.

Ponekad to dovodi do takozvanog izgaranja, kada produktivnost pada na nulu zbog nemogućnosti vraćanja izgubljene energije.

atma.hr – 52
3. Rjeđe se družite s negativnim ljudima

Ne samo da nam zakleti neprijatelj može uništiti auru, već i dobar prijatelj koji nam uopće ne želi zlo. Na primjer, osoba može biti duboko uvjerena da je život beskrajna patnja i da je pun iskušenja.

Ona nas nehotice tereti svojom negativnošću koja nam uništava auru i uskraćuje sreću, vjeru u najbolje, uspjeh u ljubavi i poslu.

4. Uzemljite se

Površinska energija Zemlje ima značajne zdravstvene dobrobiti. Uzemljenje ili povezanost s energijom zemlje smanjuje stres, poboljšava rad kardiovaskularnog sustava, smanjuje utjecaj štetnih elektromagnetskih polja, ubrzava oporavak nakon bolesti i povreda, popravlja kvalitetu sna.

Hodajte bosi po travi ili lezite na zemlju. Oboje privlači negativnu energiju iz našeg polja. Osim toga, fizički kontakt sa Zemljom odmah nas smiruje.

Možete vizualizirati kako imate korijenje. Zamislite da iz vaših stopala izrasta veliko korijenje, da se pruža duboko u zemlju, da vas čini stabilnim i čvrsto ukorijenjenim u sadašnjem trenutku i u situaciji u kojoj se nalazite.

atma.hr – 52
5. Koristite amajlije

Srebrni nakit

Srebrni nakit će vam pomoći da značajno smanjite utjecaj na vašu energiju izvana. Takav nakit će vas zaštititi od negativnosti bilo kojeg oblika. Najjače djelovanje imaju narukvice i prstenje od ovog metala.

Drvo i keramika

Drvo i keramika su dva dodatna moćna zaštitna materijala. Djeluju malo drugačije od srebra. Njihova primarna zadaća je zaštititi osobu od negativnih učinaka energetskih vampira, manipulatora i drugih otrovnih ljudi.

Rune

Runa Algiz je najjača runa zaštite. Može se koristiti i u kombinaciji s drugim zaštitnim runama i odvojeno od njih. Može se izrezbariti na drveni talisman, staviti na tijelo u obliku tetovaže ili jednostavno nacrtati na ruku u opasnim danima. Pomaže osobi da ostane mentalno jaka i postavlja snažan energetski blok.

Ovako izgleda runa:

640px Runa ALGIZ

atma.hr – 52
6. Odlazite češće u prirodu

Kada odete u šumu, na more, na selo ili jednostavno prošećete izvan grada, to ima vrlo blagotvoran učinak na vašu energiju. Ne samo da postaje bolji i čišći, već dobivate i neke druge dobrobiti. Na primjer, nakon takvog odmora, spontano ćete odbijati negativnost.

Sunčeva svjetlost uz to što nam pruža mnogo zdravstvenih prednosti, energetski nas pročišćava. Pokušajte se ‘kupati’ na jakom Suncu pet minuta i osjećat ćete se kao da je vaša aura temeljito očišćena.

atma.hr – 52
7. Ostanite u kontaktu s višim silama

Ovo je vrlo važno. Meditirajte, čitajte molitve, mantre, idite na sveta mjesta.

To je vrlo važno, jer naša komunikacija s višim silama, Svemirom i Bogom pomaže uspostaviti zaštitu.

8. Prakticirajte energetsku zaštitu

Zamislite oko sebe energetsko jaje, zamišljajte da se oko vas stvara prozirna energetska opna u obliku jajeta, zlatne i bijele boje, koja će vas tijekom dana štititi od negativnih energija i utjecaja izvana, a propuštati prema vama i iz vas samo dobre stvari.

To ne treba dugo trajati – dovoljno je da u par sekundi to zamislite i zamolite za zaštitu.

atma.hr – 52
9. Tuširajte se svako jutro

Tuširanje može biti odličan način da očistimo našu auru od svakakvog energetskog smeća. Prilikom tuširanja zamislite da voda ne čisti samo vaše fizičko tijelo već da struji kroz vašu auru i iz nje ispire sve što je negativno.

Tuširanju još možete dodati vizualizaciju bijele ili zlatne svjetlosti koja s neba dolazi na vas, prolazi kroz vaše tijelo i energetsko polje oko vas te ih čisti.

10. Bavite se sportom

Bavite se sportom ili barem samo hodajte kako biste poboljšali energetsku zaštitu.

banner za knjige stvorite novo ja

11. Budite optimistični

Bit će korisno više se smiješiti, jer optimizam djeluje na sve loše, poput ogledala, odražavajući negativno.

Ako osjećate da je negativno već prodrlo u vašu svijest i probušilo rupu u energetskom polju, tada upotrijebite vježbe disanja da očistite dušu i auru.

dailyhoro.ru/Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr