Život je nepredvidiv i uvijek će biti pun nepredvidivih okolnosti. To je razlog zašto je čekanje na savršen trenutak jednostavno gubljenje vremena. Nema ‘savršenog’ trenutka i vjerojatno ga nikada neće ni biti. Jedino pravo vrijeme je – sada.

atma.hr – 78
Većina ljudi zna što želi, ali se previše boje poduzeti korake koji su im potrebni da se te želje i ostvare. Strah je postao najveća, najdominantnija sila koja stoji iza svih njihovih odluka.

Ne mora biti tako.

Ne morate živjeti u strahu.

Samo trebate koristiti ono što imate sada, usredotočiti se samo na ono što je ispred vas i početi odmah. Ne morate imati savršene uvjete kako bi započeli svoje  poslovanje. Ne morate imati savršeno tijelo ili idealne financije kako bi započeli romantičnu vezu.

Ne trebate izgubiti 10 g prije nego što planirate imati osobnog trenera s kojim ćete vježbati. Ne morate brinuti o tome što će drugi misliti o vama ili što se od vas očekuje. Ne morate čekati da vam netko pomogne.

Ono što morate učiniti je dati dopuštenje da si pomognete i započeti odmah. Nije bitno ako vam ideja još nije kristalno jasna. Čak i ako jeste, život je nepredvidiv i uvijek će biti pun nepredvidivih okolnosti.

To je razlog zašto je čekanje na savršen trenutak jednostavno gubljenje vremena. Nema ‘savršenog’ trenutka i vjerojatno ga nikada neće ni biti. Jedino pravo vrijeme je – sada.

Evo nekoliko savjeta za prevladavanje straha kada želite ostvariti svoje snove:

atma.hr – 39

Naučite razumjeti svoj strah

Možda je primamljivo pomesti svoje strahove pod tepih; međutim, pospremanje tih strahova u pozadinu vašeg uma, dok se mučite ostvariti svoje ciljeve, nije dugoročno rješenje.

Naučite slušati svoje osjećaje. Shvatite iz čega vaši strahovi proizlaze i tada ćete biti u mogućnosti riješiti ih se.

Okružite se pozitivnošću

Za vrijeme promjena okružite se s pozitivnim prijateljima i članovima obitelji koji vas podržavaju.

Oni će  vam dati poticaj da prevladate svoje strahove i započnete ostvarivati  svoje snove.

Samo djelujte

Koji je najgori mogući scenarij? Što je najgore što bi se moglo dogoditi? Realan odgovor je daleko manje strašan od onoga što je naša mašta sposobna zamisliti.

Mogli bi provesti čitav život sjedeći, planirajući  i pripremajući se za svoje snove. Vjerojatno bi mogli smisliti 100 ili više različitih razloga zašto bi možda trebali odustati od njih.

atma.hr – 78
No, sve što vam  je potrebno je samo jedan razlog  zašto ne bi trebali. Taj jedan razlog će vas potaknuti da prestanete previše razmišljati i da započnete poduzimati korake  prema cilju kojeg želite ostvariti.

Prevladavanje strahova je nesumnjivo jedna od najstrašnijih stvari, ali bez sumnje, nagrade su neizmjerne. Nedjelovanje je jedan od najvećih ubojica snova i zato – bez obzira na to je li pravo vrijeme, učinite da se stvari događaju!

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

92 OBILJE

banner za knjige OBILJE