Foto: pixabay.com

Susret s Blizanačkom dušom predstavlja veliki poziv za buđenje iz stvarnosti na kakvu smo do tada navikli. Tijekom ovog odnosa proširujemo svoju svijest, učimo, volimo, razvijamo se i iscjeljujemo.

atma.hr – 39

Sve više dolazimo u kontakt sa svojim unutrašnjim bićem, sa svojom intuicijom, kao i sa svojim Višim sebstvom (Više Ja). Blizanački odnos nas uči da smo svi jedno, da smo jedno i sa svojom blizanačkom dušom i da smo povezani nevidljivim energetskim nitima. Nakon čega dolazimo do spoznaje da separacija ne postoji.

Zahvaljujući blizanačkoj duši  dobivamo i duboki mir na razini duše, jer smo našli svoj savršeni drugi dio. Sva daljnja  potraga tu staje. Sve to nam omogućava da se bavimo sobom, da zavirimo u svoje dubine, da oslobodimo pravog, istinitog sebe. Tijekom ovog odnosa prolazimo niz transformacija, tijekom kojih naš Ego iznova i iznova umire, kako bi došli do bezuvjetne ljubavi koja je glavna lekcija u ovom odnosu.

Međutim, da bi došli do te točke apsolutnog prihvaćanja i ljubavi koja nadilazi granice ljubavi na kakvu smo navikli u partnerskom odnosu, a to je ‘’uvjetna ljubav’’, neophodno je da pustimo i otpustimo sva stara ograničenja, obrasce, blokade koje nas sprečavaju da dopustimo svom unutrašnjem svjetlu da sjaji.

atma.hr – 75
Potrebno je da se odreknemo očekivanja kako partnerski odnos treba izgledati, kako se naša blizanačka duša treba ponašati, kakav ishod ovog odnosa treba biti. Sve ovo su stari načini funkcioniranja koji nisu primjenjivi u blizanačkom odnosu. Jer ovaj odnos ima za cilj da ukloni iz nas i našeg života sve što nije ljubav i sve što ne pripada našem autentičnom biću, našoj duši.

A složit ćete se – očekivanja, pretpostavke i prosudbe su dio Ega i dolaze s razine uma, koji ima potrebu da kontrolira život, ljubav, druge… a time sebi i drugima oduzimamo slobodu da budemo ono što zaista jesmo. Zar nije lijepo kada s nekim možete biti onakvi kakvi jeste, bez maski, bez uloga, samo biti, postojati i to je dovoljno?

Da bismo to imali, to moramo i podariti drugima. Time dolazimo do još jedne važne lekcije, a to je da se osjećamo udobno u svojoj koži, savršeni u svojoj nesavršenosti, jer naš blizanac će provocirati sve naše programe i uvjerenja koja govore suprotno. To će nas natjerati da ih se oslobodimo  i konačno se osjećamo dobro baš takvi kakvi jesmo.

Sve to nas vodi i kroz duboke procese opraštanja kako sebi tako i svojoj blizanačkoj duši. Ovaj odnos predstavlja savršeni plato za usavršavanje vještine dubokog opraštanja koje dolazi iz srca.

atma.hr – 39

Ukoliko ste bili osoba koja teško oprašta i dugo pamti loše riječi i djela drugih, blizanac će vas naučiti koliko duboko možete oprostiti da ćete se i sami iznenaditi. Svi koji prolaze kroz ovaj odnos znaju da situacija za opraštanje ima mnogo, jer nam naš blizanac uvijek reflektira ono što je ostalo neiscjeljeno u nama, što nekada može biti bolno.

Nije lako suočiti se sa svojom sjenkom, ali je moguće i neophodno. Upravo ovaj odnos će nas naučiti da prihvatimo, osvijestimo i iscijelimo svoje “Niže ja” kako bi konačno naše “Više ja” došlo do izražaja i postavilo nas na put naše životne svrhe. Što više budemo integrirali ove naše aspekte, bit ćemo protočniji za kreativne sokove koje blizanački odnos pokreće u nama.

Odjednom se bude naši potencijali, naši uspavani talenti i postajemo  otvoreni kanal kroz koji se spušta Božanska mudrost i inteligencija. Sve manje živimo u umu, a sve više u srcu povezani sami sa sobom i s drugima. Konačno učimo pratiti svoju unutrašnju mudrost i znanje, bez potrebe za vanjskom validacijom, jer sve što nije u skladu s istinom naše duše otpada.

atma.hr – 75
Nema više kompromisa s onim što jesmo. Sve to nas dovodi do bezuvjetnog prihvaćanja, voljenja sebe i svoje blizanačke duše, dubokog samopoštovanja, suosjećanja i življenja naše istine na neustrašiv, magičan i neponovljiv način s punim povjerenjem da je sve dobro i baš onako kako treba biti. Nema ništa ljepše od toga, zar ne?

***

Ukoliko imate iskustvo blizanačke ljubavi i želite da ona postane dio knjige o blizanačkim dušama možete poslati svoju priču na  e- mail:  blizanackeduse @gmail.com

Također, možete pratiti fb stranicu –https://www.facebook.com/susretsadusom/ na kojoj dijelim  uvide i spoznaje do kojih sam došla tijekom odnosa s mojom blizanačkom dušom.

Individualne konzultacije i psihološke tretmane možete zakazati putem e-maila: office@sanjaivanovic. rs  http://sanjaivanovic.rs/

S ljubavlju,

Sanja Ivanović  Energetski psiholog, sertifikovani EFT trener i EFTMR  terapeut

67 STVORITE NOVO JA

banner za knjige stvorite novo ja