pixabay.com

atma.hr – 52
Namjera je pored sugestije najjača sila u svemiru. U procesu kreiranja onoga što želimo, ona je početna pozicija i najvažniji alat kreiranja.

Imati namjeru znači nadahnuti energiju rješenja u želju,  ideju ili rješenje koje priželjkujemo.

 Ona pokreće svemir prema rješenju.

Pokretačka energija je uglavnom pozitivna a proizašla je iz pozitivne namjere no, ponekad je  rezultat koji proizađe kao produkt upravo te pozitivne namjere koju smo izrazili na početku promjene, neočekivan.

Ponekad se dogodi da nas početno nadahnuće, odvede u neke okolnosti koje nismo baš takve priželjkivali.

O čemu se tu zapravo radi? Objašnjenje ide…

Pozitivna namjera

Možda mislite da namjera u procesu kreiranja kao ključni pokretač svemira bezuvjetno mora biti pozitivna, i u pravu ste, no što sve znači pozitivna namjera u procesu kreiranja? To možda još ne znate.

Naime, onda kada iz razine svijesti na kojoj se nalazimo, kreiramo ili bolje reći svoje ponašanje usmjeravamo prema rješenju koje želimo ostvariti, mi zapravo ne možemo znati što je sve potrebno da naša svijest skoči na razinu rješenja.

Našim umom upravljaju spoznaje koje su pohranjene na nesvjesnoj razini, odnosno autentična uvjerenja stečena kroz život.  Unutar tog uma puno je onih starih iracionalnih uvjerenja koja egzistiraju još iz djetinjstva,  pa da bi došli do rješenja koje priželjkujemo potrebno je da se dogode određene okolnosti u stvarnosti koje će omogućiti novi način razmišljanja na razini misli.

Takav splet uvjerenja i put koji um treba proći od problema do rješenja, osim što je autentično naš, on je i dosta kompliciran i iziskuje specifične događaje u našem životu.  Tako shvatimo lekciju koja će nas dovesti do novih spoznaja na razini svijeti, kako bi nas onda te spoznaje dovele do rješenja…

Zato, svaki put kada mi izrazimo svjesnu namjeru za kreiranjem ili bolje reći promjenom, svemir momentalno odgovara, pokreće se i kreira idealne uvjete koji će omogućiti promjenu aktualnog svjetonazora koji nam daje aktualne rezultate.

Kreira idealne uvjete uz pomoć kojih ćemo promijeniti način razmišljanja i usmjeriti svoje misli prema rješenju koje želimo.

Čak i onda kada iskreira problem, namjera je pozitivna, jer nam svojom kreacijom idealnih uvjeta za iskorak prema naprijed, omogućava

Zato je namjera koju na samom početku kreiranja izražavamo, uvjek pozitivna. I onda kada naša namjera iskreira problematičnu situaciju u realitetu, ona je za nas dobra, ona je pozitivna namjera.

Čak i onda kada iskreira problem, namjera je pozitivna, jer nam svojom kreacijom idealnih uvjeta za iskorak prema naprijed, otvara put prema rješenju koje smo odaslali.

atma.hr – 52
Svemir za nas uvijek ima dobru namjeru!

Za rješenje, od one početne pozicije do krajnje, uvijek je potrebno proći nekoliko spiralnih promjena svijesti i dobiti nekoliko različitih uvida na razini svijesti.

Za te uvide, naša namjera pokreće svemir prema rješenju odmah nakon što je izrazimo, a on onda kreira idealne uvjete za usmjerenje uma prema konačnom rješenju.

U prijevodu to znači da mi uvijek kreiramo idealne uvjete za svoj rast, onda kada želimo rasti. Samo što negativne situacije ne vidimo kao rješenje – ali one to jesu u procesu promjene.

One su kao stepenice uz pomoć kojih se penjemo do rješenja. Ponekad preduge, ponekad strme, ponekad jednostavne i ugodne…kakve go, one su naše stepenice i naš put do rješenja.

 Zato je važno neke nepredviđene događaje ne karakterizirati kao loše već upravo suprotno kao potrebne.

Osim toga, iznimno je važno u procesu kreiranja,  kada vam ne ide i ne kreće se u pozitivnom smjeru, umjesto razočarenja ili odustajanja, pogledati situaciju s druge strane i zapitati se….što mi moja namjera sada želi reći?  Što mi ova (možda negativna situacija) koju sam iskreirao namjerom za bolje rješenje ima pozitivno za reći, ili drugim riječima što je pozitivna namjera problema koji mi se našao na putu.

Kreiranje koraka prema naprijed, izražavanjem namjere za donošenje rješenja, je proces koji se odvija kao vožnja putem prema cilju, na kojem još niste bili.

Na tom putu se nalaze određeni znakovi koji nas usmjeravaju. Neki put su oni radikalno drugačiji od puta koji smo prošli prije skretanja, no naša unutarnja navigacija uvijek nas vodi najboljim mogućim putem do našeg cilja.

Ako je put kojim se krećete prema rješenju, na početku puta, koji kreira upravo vaša namjera, prestrm ili trnovit, vjerujte svojoj namjeri i ne odustajte.

Okrenite problem sa druge strane te pogledajte na pozitivnu poruku, negativnih okolnosti.

 Isčitajte zašto su baš vama, baš na ovom putu potrebne baš takve okolnosti kako bi došli do rješenja.

Pitajte svoje unutarnje ja, zašto prolazim baš ovaj put i najvažnije – koja je pozitivna namjera koja se krije iza ove situacije, koju poruku mi želi prenijeti ovaj trn na putu i koji uvid iz toga trebam dobiti da bi svoje misli usmjerio prema rješenju?

Vaš unutarnji sustav će vam takve odgovore rado dati i čak ne trebate nikakve posebne rituale za dobivanje odgovora.

 Potrebno je samo ostati koju minutu sam sa sobom i zatražiti odgovor na pitanje, kao da se obraćate bogu, a ustvari obraćate se sami sebi.

Odgovor će, onda kada ga iskreno zatražite, bezuvjetno doći u vidu misli ili ideje i upravo ta misao će biti točaan odgovor i najbolji uvid koji za vas donosi rješenje.

S rješenjem dolazi i skok vibracije, promjena razine svijesti i odmah zatim, nove okolnosti u realitetu.

Razgovor sa samim sobom, obavite svaki put kada trebate bilo koji odgovor na svom putu.

Tako ne možete pogriješiti pri odabiru svojih rješenja i ne možete pogriješiti u kreiranju željene stvarnosti.

Sretno!

Melita Manojlović, Life Business Coach
https://www.facebook.com/Melita-Manojlovic-Life-Business-coach-1377441559172152/
melitamcoaching.com

atma.hr – 52
Prethodna objavaŽivjeti istinsku slobodu
Slijedeća objavaNapravite sami mirisni i prirodni omekšivač za rublje – recept!
Melita Manojlović
Melita je svoj osobni rast počela još u ranom djetinjstvu kada ju je život počeo učiti iznimno teške lekcije. Tražeći odgovore na pitanja od životne važnosti, smisao života počela je otkrivati već od svoje 12. godine. Svoj profesionalni put u sferi duhovnosti i osobnog rasta počela je u 30-im godinama kada se prvi put educirala na polju psihologije i to za NLP praktičarski, a svoj put je nastavila educirajući se i radeći s ljudima uz pomoć različitih emocionalnih tehnika koje je istovremeno koristila za svoj rast. Na duhovnom polju, život nije bilo jednostavno razumjeti, jer je često servirao nerazumljive poruke i dosta teške lekcije pa je stoga tražeći odgovore, svoj duhovni put produbila različitim spiritualnim i energetskim tehnikama koje su joj omogućile vlastiti napredak, otklanjanje blokada iz svog života, ali i napredak u poslovnom smislu jer danas svojim klijentima i slušateljima omogućava širok spektar iznimno vrijednih znanja i tehnika za rad na sebi. Seminari, radionice, videa, individualni pristup ... Zakon privlačenja je osnova svih učenja pa je tako uz svoja učenja i rad na sebi spoznala jako duboku priču zakona privlačenja te odlučila je prenositi. Učeći NLP od početka svog profesionalnog usmjerenja prema psiho-spiritualnom svijetu, dostigla je stupanj znanja i educiranosti NLP trenera, te je tako postala i edukator koji na jednostavan način prenosi NLP , putem certificiranih edukacija koje održava kontinuirano. Pokretač je promjena na polju razvoja ljudskih resursa za uslužne djelatnosti, širenjem svijesti o važnosti čovjeka i s jedne i s druge strane uslužne djelatnosti, utemeljila je centar za razvoj ljudskih resursa te svojim treninzima za uslužne djelatnike širi svijest o Hospitality pristupu i potiče okolinu na promjenu prilagođenu čovjeku i njegovim vrijednostima. Kolumnista je mnogobrojnih hrvatskih portala i ponosna kolumnistica udruge Atma.