U ožujku/martu 2023. svijet ulazi u razdoblje Velike mutacije: daleki planet Pluton mijenja znak i ulazi u zviježđe Vodenjaka do 2043., a Saturn završava horoskopski ciklus i ulazi u znak Riba. Oba planeta odgovorna su za karmu. Pluton je povezan s temom transformacije, stoga uništava sve u našem životu što uništava nas. Takva formulacija zapravo vrlo rječito opisuje utjecaj Plutona: kada on uđe u jedan od sektora naše natalne karte, cijeli se naš život prilagođava njegovoj službi. Inače, osoba se prestaje razvijati i rasti. Pred nama je i prijelaz Urana u Blizance i Neptuna u Ovna 2025. godine. Puni ciklus transformacije u društvu i u životu svake osobe dogodit će se za dvije godine, a od ožujka/marta 2023. počet ćemo postajati dio događaja koji će biti neizbježni. Sve što je slabo, nesposobno za život ili vas na neki način ubija ili će otići ili izazvati štetu, prisiljavajući vas da potpuno preispitate način na koji razmišljate i postojite.

atma.hr – 52
Kako ćete shvatiti da je Velika mutacija ušla u vaš život?

Kako biste razumjeli je li Velika mutacija kroz Pluton započela u vašem životu, analizirajte sljedeće:

Imate snažnu želju da promijenite ono što vam je bila baza zadnjih 15 godina. Na primjer, brak, profesija, mjesto stanovanja. Imate iznenadne zdravstvene situacije: slomljena ruka, noga, udarci.

Iznenada imate velike financijske ambicije koje vam, čini se, pokazuju veličinu vaših mogućnosti. Ono što vam se prije činilo preskupo sada postaje cilj (jaka želja za kupnjom stana, automobila, kuće u inozemstvu / na selu, za vlastitim poslom).

Dramatično mijenjate krug svojih prijatelja, uklanjate otrovne ili jednostavno nezanimljive ljude. Želite stvoriti jače veze koje će vas podržavati i koje će vas više podržavati.

atma.hr – 52
Imate potrebu roditi dijete, odnosno posvetiti više pažnje vlastitoj djeci. Vidjet ćete kako energetski doprinos sljedećoj generaciji poboljšava život vaše obitelji.

Ali Saturn – planet discipline i odgovornosti – u znaku Riba uči vas da preuzmete odgovornost za svoju prošlost, za svoje strahove i generičke stavove svojih roditelja. U astrologiji se znak Riba smatra vladarom svega što ne želimo primijetiti u našim životima i što je „smeće“ naše svijesti.

U znaku Riba ljudima se stavljaju ružičaste naočale, a Saturn će ulaskom u ovo sazviježđe na tri godine sustavno ukazivati ​​na prošlost i vaše odluke da živite po tuđem planu, ali i na ono što iz toga proizlazi na kraju.

On kao da poručuje: vrijeme je da to maknemo, već je nadživjelo svoje.

To ne znači da će se dogoditi samo negativni događaji. Važno je shvatiti da svaka kriza ima i drugu stranu medalje – upoznavanje sebe. Ono što vam je prije 10-15 godina bilo zanimljivo ili relevantno jednostavno će nestati – shvatit ćete da ste postali druga osoba i to je u redu! Cijeli naš život je rast, to je razvoj i dostizanje nove razine nas samih.

Morat ćete preuzeti odgovornost za pogreške iz svoje prošlosti: Svemir će kroz događaje pokazati zašto proživljavate teško razdoblje i kako je to povezano s vašim dugogodišnjim odlukama. Mogli ste nešto svjesno ne primijetiti … A sada morate izvući plodove.

atma.hr – 52
Saturn u Ribama pokrenut će promjene u vašem životu na sljedeće načine:

Iznenada će vam pasti ružičaste naočale – vidjet ćete rezultat prethodnog izbora koji vas sada sprječava da krenete dalje.

Želite promijeniti svoje navike, brinuti se o zdravlju, imunitetu, baviti se sportom. Postojat će velika želja da smršavite, postanete asketskiji.

Shvatit ćete koje greške svojih predaka ponavljate u svom životu. Moći ćete pratiti vezu između svojih odluka i odluka koje su donosile vaša majka, baka, prabaka i tako dalje.

Osjetit ćete potrebu za duhovnim proučavanjem svojih emocija kod psihologa, astrologa. Ili se iznenada želite školovati za zanimanje koje je povezano s proučavanjem svijeta ljudskih osjećaja i emocija.

banner za knjige sretan novac

Osim toga, Velika mutacija će se nastaviti i nakon 2023. godine: pred nama je prijelaz Urana u Blizance i Neptuna u Ovna 2025. godine. Odnosno, puni ciklus transformacije u društvu i u životu svake osobe dogodit će se za dvije godine, a od ožujka/marta 2023. počet ćemo postajati dio događaja koji će biti neizbježni.

Sve što je slabo, nesposobno za život ili vas na neki način ubija ili će otići ili izazvati štetu, prisiljavajući vas da potpuno preispitate način na koji razmišljate i postojite.

Ako vidite da netko od vaših bližnjih prolazi kroz teško razdoblje ispunjeno provjerama, znajte da je ta osoba započela mutaciju i uskoro ćete vidjeti tektonske pomake u njegovom životu.

Julija Lifanova

wday.ru/Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr