7. ožujka/marta 2023. Saturn će se preseliti iz znaka Vodenjaka u znak Riba gdje će ostati do 14. veljače/februara 2026. godine. Možete očekivati da će neko područje vašeg života biti izazovno. Iako ćete morati puno učiti, izaći ćete s druge strane mudriji, zreliji i integriraniji u put svoje duše.

atma.hr – 52
Saturn je prvi put prešao u znak Vodenjaka još u prosincu/decembru 2020., pod sudbinskim poravnanjem poznatim kao Velika konjunkcija. Ovo rijetko poravnanje utrlo je put razvijanju Saturna u energiji Vodenjaka.

Sada kada smo na kraju ovog ciklusa, sjetite se tema, obrazaca ili lekcija koje su se odvijale u vašem životu od prosinca/decembra 2020. Gdje ste morali postaviti granice? Gdje ste morali iskoračiti i preuzeti odgovornost za stvari u svom životu? Gdje ste se osjećali sputanim?

Sve su to stvari koje energija Saturna može potaknuti u nastojanju da nas dublje poveže s onim što stvarno želimo i za što trebamo preuzeti odgovornost.

Saturn se može usporediti sa strogim učiteljem ili majstorom učiteljem. Iako može donijeti teške lekcije, tjera nas da iskoristimo svoj puni potencijal. Kada Saturn završi s nama, osjećamo se mudrijima, zrelijima i usklađenijima s onim gdje želimo biti.

Saturn je također poznat kao Gospodar karme i dok putuje kroz svaki znak zodijaka, osigurava da su sve naše karmičke provjere i ravnoteže plaćene.

Sada, sa Saturnom u pokretu, osjetit ćemo pomak. Sve stare lekcije doseći će svoju vrhunsku točku, pomažući nam da nađemo kraj i završimo sve nedovršene stvari.

Prije nego Saturn napusti Vodenjaka, također će sigurno isporučiti sve naše karmičke nagrade! Zapravo, drevni astrolozi vjerovali su da kada Saturn izađe iz horoskopskog znaka, uvijek ostavlja dar da nas podsjeti i nagradi za sav naporan rad koji smo radili.

atma.hr – 52
Dakle, dok se Saturn sprema započeti novi ciklus u Ribama, pazite na svoje darove iz Svemira! Ostanite otvoreni prema onome što vam dolazi i pogledajte možete li poštovati neke teške lekcije i vidjeti tko ste danas zbog njih.

Saturn će prijeći u znak Riba od 7. ožujka/marta 2023.. Položaj Saturna na zodijačkom kotaču ukazuje na to gdje smo kao društvo prisiljeni provjeriti stvarnost i preuzeti veću odgovornost.

Ribe su posljednji znak zodijaka, tako da Saturnovo kretanje ovdje također ukazuje na kraj ili završetak većeg ciklusa.

Na neki način, Saturnov prelazak u Ribe možete zamisliti kao kolektivni Saturnov povratak, gdje svi obrađujemo i krećemo se kroz karmičke lekcije i darove Saturna dok je obilazio cijeli zodijak.

kresimir misak knjige

Ribe su vodeni znak koji predstavlja svijetle, tamne i nevidljive svjetove. Poznat je po svojim apstraktnim idejama, kreativnosti, suosjećanju i puštanju u život. Ribe su promjenjiva voda, što znači da je prilagodljiva, slobodno teče i otvorena energijama svijeta oko sebe.

Saturn je vrlo uzemljena, zemljana energija. Vlada stvarima poput zakona, granica, odgovornosti i ograničenja. Saturnova energija se ponekad može činiti kao poziv na buđenje, vraćajući nas u stvarnost i tjerajući nas da se suočimo s posljedicama naših djela i djela kolektiva.

Prisutnost Saturna u Ribama mogla bi se zbog toga činiti malo teškom. Ova inače vodenasta, intuitivna i osjetljiva energija Riba bit će prisiljena postati malo kruća, malo prizemnija i malo više rezervirana.

Možete to zamisliti na ovaj način – ako je Riba voda koja teče glatko, Saturnovo prisustvo će izgraditi brane. Ove brane mogu usmjeriti vodu u produktivnijem i korisnijem smjeru, ali se također mogu činiti da ih više gušite ili kontrolirate.

atma.hr – 52
Međutim, postoji način da se stvori ravnoteža između ove dvije energije. Kreativne, nematerijalne energije Riba mogu dobiti neke korijene u stvarnosti zahvaljujući Saturnu. To nam može omogućiti da uzmemo te kreativne, čak duhovne ideje i stvarno ih oživimo u ovom opipljivom svijetu.

Ako je energija Riba poput glazbenog djela, Saturnovo prisustvo može nam pomoći da zapišemo glazbene note tako da glazbeni komad može prijeći iz melodije koja živi samo u našim glavama u nešto što se može svirati, slušati i dostupno zauvijek više.

Ako radite na kreativnom, inventivnom ili duhovnom polju, Saturnova prisutnost može vam pomoći da uzmete sve svoje ideje i ukorijenite ih kako biste s njima mogli nešto izgraditi.

Saturn ima vrlo prizemljenu, praktičnu energiju pa to spojite s kreativnošću iz Riba i tu se može postići ravnoteža koja će vam pomoći da svoje kreativne ideje oživite ili čak pretvorite u posao.

BHAGAVAD GITA

Ribe su također povezane s religijom i duhovnošću, tako da sa Saturnom ovdje, moglo bi biti mnogo tema oko religije i duhovnosti i njihove povezanosti sa zakonima i pravilima koja upravljaju društvom.

Duhovna i wellness industrija također može dobiti poziv na buđenje pod ovom energijom, ili osobno, možete otkriti da se vaši vlastiti stavovi i uvjerenja o vašoj duhovnoj ili religijskoj povezanosti mijenjaju.

Kao posljednji znak zodijaka, u Ribama je pomalo od svih 12 znakova. Ovo malo sjeme energije će nas pogoditi u različitim vremenima kroz nadolazeće godine, ali kad god je Saturn uključen, uvijek je dobra ideja vratiti se odgovornosti.

Kako možete preuzeti odgovornost za život koji ste odabrali, za svoja djela, za svoje riječi, za energiju koju dajete u svijet?

atma.hr – 52
Saturn želi da iskoračimo i preuzmemo odgovornost za svoje živote i da se ponašamo u skladu sa svojim pravim, autentičnim ja.

Saturn može nametnuti granice i ograničenja zbog kojih se osjećamo zaglavljeni ili ugušeni, ali to je samo zato da bismo mogli uzeti vremena da shvatimo što doista želimo i za što smo se doista spremni zauzeti.

Kakve god teškoće donosi Saturn u Ribama, možete očekivati da će neko područje vašeg života biti izazovno. Iako ćete morati puno učiti, izaći ćete s druge strane mudriji, zreliji i integriraniji u put svoje duše.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić