Nećemo pogriješiti ako kažemo da su Eurokrem i nekoć popularna Kinder lada najomiljeniji crno – bijeli slatki namazi na našim prostorima. Predlažemo danas da ih napravite sami i biti će puno bogatiji, zdraviji i ukusniji od kupovnih, a još i bez aditiva…

Recept traži izdašnost sastojka, stoga ne štedite na njima. Naravno da ovo nije dijetalna delikatesa ali je puno bolja od kupovnih industrijskih namaza koji sadržavaju hidrogenizirane masti, margarin, previše šećera, a premalo čokolade i lješnjaka te gomilu emulgatora, stabilizatora i ostalih sumnjivih satojaka…

Možete je mazati na kruh, stavljati u palačinke, kolače, ali ipak mnogi tvrde da ju je najbolje jesti – žlicom 🙂

Sastojci

  • 150 ml punomasnog mlijeka
  • 300 grama smeđeg šećera
  • vanilija prah
  • 200 grama maslaca
  • 400 grama mlijeka u prahu ili kondenziranog mlijeka
  • 100 grama tamne čokolade
  • 100 grama pečenih lješnjaka



Priprema

U lonac staviti mlijeko i šećer. Sve zajedno zagrijati dok se šećer ne otopi. Smeđi šećer će dati blagi karamel okus.

Maknuti s vatre i ostaviti da se prohladi.

U dobivenu smjesu umiješati maslac, kondenzirano (ukuhano) mlijeko ili mlijeko u prahu te vanilija prah.

Dobro izmiješati pa podijeliti na dva dijela.

Na pari otopiti čokoladu pa dodati u jedan dio (tamni dio).

U drugi dio dodati sitno mljevene pržene lješnjake (svijetli dio).

Istovremeno ulijevati obje smjese, svaku na svoju stranu u staklenku pa poklopiti.

Držati na suhom i hladnom mjestu.

Svi će voljeti ovaj domaći Eurokrem /Kinder ladu!

Izvori: pink.radio/minimagazin/bastabalkana/nezavisne

Fotografija: recepti.com

ed31dbd456bb1243488d06aac5b70d03

Prethodna objavaKako bez po muke odmrznuti stakla na automobilu i vanjske stepenice – U par sekundi!
Slijedeća objavaZnakovi Zodijaka u NEVOLJI i PRIJATELJSTVU: Tko uvijek gleda sebe, a tko prvi dolazi u pomoć?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.