Provedeno kliničko istraživanje je pokazalo da medicinski zeolit PANACEO MED THERAPY PRO pomaže ublažiti ili dapače u potpunosti otkloniti neugodne nuspojave kemoterapije i radioterapije, čija nužna primjena često značajno ugrožava kvalitetu života onkoloških pacijenata.

U današnje vrijeme vrlo često se susrećemo s različitim oblicima onkoloških oboljenja i upoznati smo s činjenicom kakve posljedice na organizam bolesnika ostavlja nužna ali teška i agresivna terapija citostaticima, kemoterapija i/ili radioterapija. Iako uništavaju zloćudne stanice, citostatici imaju štetno djelovanje na zdrava tkiva i organe. Osim akutnih, tj. ranih nuspojava, upotreba citostatika dovodi i do odgođenih, tj. kasnih nuspojava.

Akutne nuspojave su mučnina i povraćanje, povišena temperatura, bolovi i alergijske reakcije, bubrežne komplikacije, dok se odgođene nuspojave javljaju u obliku oštećenja koštane srži i smanjene mogućnosti stvaranja krvnih zrnaca (leukocita, eritrocita) i krvnih pločica (trombocita). Kao posljedica navedenog javlja se umor, slabokrvnost te sklonost infekcijama i krvarenju.

Ovisno o vrsti citostatika koji se koriste, mogu se javiti i određene nuspojave vezane za probavni sustav kao što su upala sluznice jednjaka, crijeva ili želuca, bolovi u trbuhu, proljev, zatvor i sl. te upale sluznice usne šupljine (stomatitis ili mukozitis). Gubitak kose česta je nuspojava kemoterapije, a kao posljedica radioterapije dolazi do pojave radijacijskog dermatitisa.

Uz propisanu liječničku terapiju, kemoterapiju i/ili radioterapiju, provedena klinička studija je dokazala korisnim uzimanje suportivne, dokazano učinkovite, terapije u vidu medicinskog zeolita PANACEO MED THERAPY PRO, u prahu i u kapsulama.

Ovu kliničku studiju su radili talijanski medicinski znanstvenici iz Onkoloških kliničkih bolnica I Instituta za tumore od 2015 do 2018, a rezultati su objavljeni 2020. (ZeOxaNMulti Trial: A Randomized, Double-Blinded, Placebo-Controlled Trial of Oral PMA-zeolite to prevent Chemotherapy-Induced Side Effects, in particular, Peripheral Neuropathy – PubMed)

Periferna neuropatija izazvana kemoterapijom (CIPN) je najčešće prijavljivana nuspojava oksaliplatina, pa je u studiji rađena procjena uloge panaceo medicinskog zeolita u smanjenju učestalosti CIPN te hematološke i jetrene toksičnosti. Mogući učinak PANACEO MED THERAPY PRO zeolita kao pomoćnog terapeutskog agensa temeljio se na njegovim detoksikacijskim svojstvima prema agensima koji potiču razvoj neuropatije (npr. amonij-prepoznat kao neurotoksično sredstvo koje proizvode tumori), kao i njegov pozitivan učinak na imunitet, oksidaciju i stres kroz njegove učinke na gastrointestinalni trakt.

Rezultati su pokazali da su pacijenti liječeni PANACEO medicinskim zeolitom mogli proći više ciklusa kemoterapije, što ukazuje na značajno poboljšanje tolerancije na terapiju. Grupa liječena s PANACEO medicinskim zeolitom je pokazala niži CIPN I nižu incidenciju hematološke toksičnosti teškog stupnja. Ove dobrobiti dovele su također do bolje usklađenosti s protokolima onkološkog liječenja.

Prije 15 godina, u kolovozu 2008. godine, na Brijunima je održan Prvi hrvatski kongres s međunarodnim sudjelovanjem čija je tema bila suportivna terapija kod onkoloških pacijenata. Prof. dr. Pavelić, prof. dr. Šamija i dr. Hrelec upoznali su hrvatske onkologe s respektabilnim svojstvima medicinskog PANACEO zeolita. Osim toga, u brojnim svjetskim znanstvenim studijama i u istraživanju provedenom na hrvatskom institutu „Ruđer Bošković“, mnogi onkološki pacijenti potvrdili su učinkovitost antitumorskog i antimetastatskog djelovanja medicinskog PANACEO zeolita.

Kao prirodni detoksikator, PANACEO zeolit ublažava negativne nuspojave i tegobe nastale uslijed uzimanja farmakoloških citostatika poput mučnine i povraćanja, gubitka apetita i tjelesne mase, nastanka afti i gljivica u ustima i jednjaku itd.

Medicinski Panaceo zeolit smanjuje potrebu za analgeticima i narkoticima, normalizira neke hematološke i biokemijske pokazatelje (SE, E, L, Tr, gGt, AST, ALT), uravnotežuje nivo sedimentacije, povećava razinu željeza u krvi, povećava kapacitet pluća te omogućuje snažniji rad srčanog mišića. Pritom, ne umanjuje pozitivan učinak kemoterapije i radioterapije, već, dapače, unapređuje njihov pozitivan učinak.

Kako biste ublažili negativne nuspojave citostatika, poboljšali opće stanje organizma i ubrzali njegov oporavak, te se zaštitili od negativnih nuspojava kemoterapije i radioterapije, koristite prirodni, visoko učinkoviti i testirani, klinički dokazani medicinski zeolit PANACEO MED THERAPY PRO!

Više o učinku i primjeni medicinskog zeolita potražite na https://panaceo.hr/podrucja-primjene/

panaceo logoOlujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistic counsellor / therapist
Panaceo Tim d.o.o. director
Voditelj Savjetodavne službe
Mandalicina 14, 10000 Zagreb
Austrian Panaceo GmbH representative
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: ‘+385 1 3772354
emails: [email protected]
[email protected]
www.panaceo.hr