Foto: pexels.com

Miris Slobode. Neprocjenjivo. Slobode da živiš ono što želiš i kako želiš. Slobode od raznih formi i uvjetovanja. Robovanja besmislu bez sadržaja. Slobode da budeš ono tko zaista jesi i živiš u skladu sa samim sobom. Da se mirno pogledaš u oči u ogledalo i znaš da si tu gdje želiš biti.

atma.hr – 78
Svojom odlukom i svojim izborom. I da isto tako znaš da uvijek imaš slobodu nešto promijeniti.

Uvijek.

Ah taj osjećaj Slobode.

Toliko poseban i neusporediv. Toliko dubok i paralelno totalno “light”. Osjećaj da dišeš punim plućima. Cijelim bićem udišeš Život…

Tako nam je dostupan i jedini ispravan. A toliko ga malo ljudi zaista živi.

Što zbog straha i krivih uvjerenja. Ili tuđih uvjetovanja. Življenja raznih formi bez sadržaja. Statusa žrtve koji se ponekad gotovo sa ponosom nosi.

I toliko se lako čovjek privikne na svakodnevni ustajali zrak, da gotovo zaboravi što znači disati čistu Radost. Da mu okovi u kojima godinama živi postanu skoro normalni. A život u kavezu vlastitog uma postane nešto čega nije niti svjestan.

atma.hr – 75
Iako negdje duboko u njemu zna da postoji nešto više. Da nije na ovom svijetu da bi živio takav život. Da mora biti neka viša svrha svega ovog.

I Jest.

Ali ona je dostupna samo kad se usudiš krenuti njoj ususret. Kada se pokreneš. Kad odlučiš da želiš više, bolje, drugačije! I samom to odlukom protreseš cijeli univerzum. Pa se sve nekim čudom počne slagati baš onako kako treba! I nebo se otvori jer ti se raduje, a sve se sa lakoćom odvija.

Jer sreća nije stvar rođenja pod sretnom zvijezdom.

Ona prati hrabre!

Iva Bradarić

https://suncanastrana.wordpress.com/
https://www.facebook.com/Sun%C4%8Dana-strana-%C5%BEivota-947580778669963/

atma.hr – 78