Velika je vjerojatnost da ste nekada osjetili potrebu masirati si vrhom prsta dio lica između obrva. Instinkt vas nije varao jer masiranje ove točke koristi, a što se točno dogodi kada to radite doznajte u nastavku teksta.

Uvijek govori dobro o drugima…
Prema kineskoj medicini, masiranje točke između obrva može djelovati vrlo blagotvorno na naše zdravlje, raspoloženje i radnu sposobnost. Naime, masažom ovog područja poboljšava se koncentracija, smanjuje napetost, tjera glavobolja i opuštaju oči, naročito nakon što ste puno vremena proveli ispred računala.

Praktičari kineske medicine također su uvjereni da masiranje točke između obrva pojačava intuiciju.

Kako pravilno masirati točku između obrva?

Lagano kažiprstom pritisnite između obrva te mičite prstom u vertikalnoj liniji od otprilike 3 centimetra duljine.

Činite tako 45 do 60 sekundi, nakon čega ćete početi osjećati rezultate masaže, odnosno pritiskanja ove “magične” točke.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Točka se zove Yintang i nalazi se na poziciji koja u mnogim kulturama odgovara poziciji trećeg oka.

Ovo je i prema drevnoj qi gong filozofiji lokacija gornjeg Dantiena koji je jedan od tri Dantiena ili tri energetska centra tijela.

Uz sve navedene indikacije za koje se točka može koristiti, iz mojeg iskustva se više puta pokazala efikasnom za smirivanje i uspavljivanje beba.

U tom se slučaju masira nježno kažiprstom u smjeru kazaljke na satu’, ističe Petra Butinar, homeopat i vlasnica diplome Međunarodne škole akupunkture, akupresure i elektroakupunkture.

Stručnjaci objašnjavaju da ovaj potez djeluje jer se na taj način aktivira dio mozga koji pomaže u smanjivanju nervne napetosti.

77

Valja istaknuti i da djeluje povoljno na izgled kože, naročito oko očiju i usta te pospješuje regeneraciju kože.

Dakle, sljedeći put kada vas zaboli glava ili osjetiti umor u očima nakon dugog dana, znate što trebate napraviti.

zadovoljna.hr

26 HOLISTIČKA ANATOMIJA

HOLISTIČKA ANATOMIJA

Integrativan vodič kroz ljudsko tijelo

Komplementarni i alternativni pristupi zdravlju i medicini sve su više prihvaćeni kako ograničenja konvencionalnih tretmana postaju sve vidljivija. Ova knjiga predstavlja autoritativnu studiju anatomije, fiziologije i patologije, ali cijelu raspravu autorica proširuje povezujući znanost o tijelu i razne oblike alternativnih pristupa zdravlju kako bi istražila način na koji ljudsko tijelo funkcionira – i način na koji stupa u interakciju sa svojim okružjem te kako to postojanje doživljava na emocionalnoj i duhovnoj razini.

440 stranica, format: 16×23 cm

Cijena: 165 kn - Kupi ovdje

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.