Imate li 10 minuta? Evo recept za nikad brži i jednostavniji, a tako kremast i preukusan kolač!
Sastojci:
2 kesice šlaga po izboru (mliječni ili vegan), 2 žlice smeđeg šećera i 250 ml vode – ili ista količina vrhnja umjesto šlaga iz kesice
50 g kikirikija, 30 g oraha, 30 g pečenih lješnjaka
200 g keksa (po želji)
Sastojci za glazuru:
200 g čokolade za kuhanje, 6 žlica mlijeka po izboru, 6 žlica smeđeg šećera, 120 gr maslaca (ili margarina za vegane)
Priprema:
Krupno sameljite prepečene kikirikije, orahe i lješnjake.
Umutite šlag i šećer s vodom ili mlijekom po želji (ili izmiksajte slatko vrhnje – mliječno ili biljno).
Dodajte orašide u šlag i promiješajte.
Sameljite ili izlomite pola količine keksa po želji pa dodajte u smjesu. Promiješajte.
Obložite duguljasti kalup za kruh prozirnom folijom pa stavite cijelu smjesu u njega, izravnajte pa na vrh poredajte keks koji ste malo natopili u mlijeku ili jabučnom soku.
Stavite kolač u hladnjak na sat vremena da se stisne.
Napravite glazuru od čokolade:
Glazura
- 6 žlica smeđeg šećera
- 6 žlice mlijeka po izboru
- 200 g čokolade za kuhanje
- 120 gr maslaca ili margarina za vegane
Widget not in any sidebars
Na niskoj temperaturi miješajte sve sastojke osim maslaca/margarina. U glatku smjesu (kad se šećer otopi), umiješajte 50 g maslaca/ margarina i dalje miješajte da se otopi, ali ne prokuha.
Izvadite kolač iz hladnjaka, izvadite iz folije, okrenite ga na nekom pladnju pa glazuru prelijte preko tako preokrenutog kolača. Po želji, pospite mljevenim orašidima.