Džem od jagoda jedan je od najljepših koje možete napraviti, a mi vam donosimo odličan recept pomoću kojeg ovu poslasticu koja je upravo sada u sezoni možete napraviti za svega deset minuta. Prijatno!
Sastojci
700 grama jagoda
150 grama svijetlog smeđeg šećera
jedna do jedna i pol jušna žlica svježe cijeđenog soka od limuna
prah vanilije (po želji)
Postupak
Jagode operite, odstranite peteljke te ih isijecite na komade srednje veličine.
Ubacite jagode u lonac i dodajte šećer.
Pokrijte poklopcem i pričekajte da provri.
Promiješajte par puta i pričekajte da se stvori bijela pjena koju ćete ukloniti pomoću kuhače ili žlice.
Kuhajte ne dulje od deset minuta, računajući vrijeme kada su jagode prokuhale.
Zadnje dvije minute kuhanja dodajte sok od limuna i izmiješajte.
Dodajte malo praha vanilije ako želite.
Dobiveni džem ubacite u staklenke, plastične posude ili keramičke zdjele te ga čuvajte u hladnjaku.
Hermetički zapakiran džem možete čuvati u hladnjaku najduže dva tjedna. Ukoliko ga ubacite u plastične zdjele i u hladnjak, možete ga čuvati do godinu dana.
Nakon odmrzavanja, džem čuvati u hladnjaku najduže jedan tjedan.
Autor: minimagazin.info