Foto: pexels.com

Osim za čišćenje i jačanje krvne slike, ovaj narodni lijek koristan je i za zdravlje i jačanje pluća te iskašljavanje, kao protuupalno sredstvo i kao sredstvo za poboljšanje probave i kompletnog crijevnog trakta. Tretman će ojačati vaš imunitet i pročistiti većinu unutrašnjih organa!

atma.hr – 78
Osnovni simptomi anemije su blijedost, slabost, umor, glavobolje, slaba probava, pomanjkanje apetita, vrtoglavica, crnilo pred očima itd.  Donosimo vam relativno jednostavan narodni lijek protiv anemije, iscrpljenosti i umora te za opće jačanje organizma.

Posebno se preporučuje slabijim i iscrpljenim osobama te onima koji su preboljeli bolesti ili operacije. Preporučujemo ga i svim ostalim ljudima koji su u današnje doba stresa, napornog rada, slabog spavanja i nezdrave ishrane kronično umorni i iscrpljeni te slabokrvni.

Lijek je temeljen na mednoj kuri u kombinaciji sa čajem za jačanje i čišćenje krvi.

Za korištenje terapije potrebni su vam:

  • kopriva (svježa ili osušena)
  • bokvica (svježa ili osušena)
  • kunica ili stolisnik (svježa ili osušena)
  • svjež limun
  • staklenka provjereno prirodnog meda (livadski ili planinski)

Procedura se sastoji u svakodnevnom pravljenju čaja od navedenih biljaka koji se pije s medom po posebnom režimu koji je naveden u nastavku:

atma.hr – 39

1. tjedan pijete po šalicu čaja od tri navedene biljke i stavljate po pola čajne žličice meda u ohlađen čaj tri puta na dan prije jela na pola sata.

2. tjedan pijete po šalicu čaja od tri navedene biljke i stavljate po cijelu čajnu žličicu meda u ohlađen čaj tri puta na dan prije jela na pola sata.

3. tjedan pijete po šalicu čaja od tri navedene biljke i stavljate po jednu i pol čajnu žličicu meda u ohlađen čaj tri puta na dan prije jela na pola sata.

4.-7.  tjedan pijete po šalicu čaja od tri navedene biljke i stavljate po dvije čajne žličice meda u ohlađen čaj tri puta na dan prije jela na pola sata.

8. tjedan pijete po šalicu čaja od tri navedene biljke i stavljate po jednu i pol čajnu žličicu meda u ohlađen čaj tri puta na dan prije jela na pola sata.

9. tjedan pijete po šalicu čaja od tri navedene biljke i stavljate po cijelu čajnu žličicu meda u ohlađen čaj tri puta na dan prije jela na pola sata.

10. tjedan pijete po šalicu čaja od tri navedene biljke i stavljate po pola čajne žličice meda u ohlađen čaj tri puta na dan prije jela na pola sata.

Čaj se pravi sa 2 jušne žlice osušenih ili svježih biljaka s pola litre vode, ohladi se, a zatim se doda med kako je navedeno, nakapa se malo svježeg limuna i popije se na barem pola sata prije jela, odnosno na prazan želudac.

atma.hr – 78
Možete ujutro napraviti ovaj čaj u količini od pola litre i popiti na ga 3 dijela pred obroke s navedenom dozom meda.

Tretman traje 10 tjedana i ukoliko ga se budete dosljedno pridržavali možete osjetiti opće poboljšanje  zdravlja.

Tretman je, osim čišćenja i jačanja krvne slike, koristan i za zdravlje i jačanje pluća te iskašljavanje, kao protuupalno sredstvo i kao sredstvo za poboljšanje probave i kompletnog crijevnog trakta.

Tretman će ojačati vaš imunitet i pročistiti većinu unutrašnjih organa.

ZdravljeBEZdoktora

43 APITERAPIJA

PČELARSTVO, APITERAPIJA, APITURIZAM

Pcelarstvoapiterapijaapiturizam

Ova je knjiga okupila 27 autora koji su kroz njen sadržaj prvi put u hrvatskom izdavaštvu o pčelarstvu spojili najnovija dostignuća znanosti i učinkovitu praksu iskusnih i uspješnih hrvatskih pčelara.

Namijenjena je:

- za pčelare i one koji to žele postati
- za prirodni način liječenja i prevencije pomoću pčelinjih proizvoda
- za ekološko pčelarstvo, apiterapiju, apiturizam…
- za liječnike, ljekarnike, učenike, studente
- za ljubitelje prirode i zdravog života

Priručnik + specijalni prilog: 100 recepata za jelo, piće, ljekovite pripravke i kozmetiku na bazi meda