atma.hr – 52
Ponekad se čovjeku učini da je život na zemlji pakao. Tu privilegiju nam omogućava ograničenost uma. Sve dok mislimo, svemir će nam konstruirati način da pokaže što to krivo mislimo.

Svaki put kada na svom putu mislimo i krećemo se putem koji nije u skladu sa našom izvornom prirodom, svemir će u iskustvu kreirati za nas situaciju kojom će nastojati objasniti što trebamo naučiti da bi spoznali svoj pravi put.

Zato, ne smijemo se ljutiti na svemir, već nauči kako ga razumjeti, jer svemir uvijek za nas ima najbolje.

Prvo i najvažnije jeste znati da je svemir naš prijatelj, on nas vodi putem kojim trebamo ići.

Na racionalnoj razini u životu donosimo puno zaključaka i odluka i one uglavnom nemaju baš nikakve veze sa našom izvornom prirodom, potrebama i svrhom, međutim , prije ili kasnije kormilo našeg života preuzme nadsvjesni um, koji nas povede putem koji duša želi.

U njemu su pohranjene informacije o svrsi kojom se trebamo kretati da bi ispunili misiju u ovom životu.

Ona to čini uglavnom u mudrijim godinama u drugom dijelu života kada počne slati signale kojima želi objasniti što je to što radimo, odabiremo i razmišljamo,  što nije u skladu sa našom svrhom.

Takve informacije nadsvijest može prenijeti samo putem iskustava u koje nas uvodi, putem kojih nam želi objasniti što je to što razmišljamo, činimo ili odlučujemo a što nije u skladu sa svrhom ili bolje reći sa našom izvornom prirodom i potrebama.

Često nam se dogodi da u životu prolazimo iskustva koja karakteriziramo kao loša, nepravedna ili slično, međutim, sva iskustva koja se događaju u životu, događaju se samo iz jednog razloga.

Događaju se zato da nas iskreiraju.

Melita Manojlović, Life Business Coach

https://www.facebook.com/Melita-Manojlovic-Life-Business-coach-1377441559172152/
melitamcoaching.com

Prethodna objavaTko kreira – misli ili emocije? Što je važnije i što trebamo mijenjati?
Slijedeća objavaOnome tko je ovladao umom, um je najbolji prijatelj, ali onome tko to nije učinio, um će ostati najveći neprijatelj
Melita Manojlović
Melita je svoj osobni rast počela još u ranom djetinjstvu kada ju je život počeo učiti iznimno teške lekcije. Tražeći odgovore na pitanja od životne važnosti, smisao života počela je otkrivati već od svoje 12. godine. Svoj profesionalni put u sferi duhovnosti i osobnog rasta počela je u 30-im godinama kada se prvi put educirala na polju psihologije i to za NLP praktičarski, a svoj put je nastavila educirajući se i radeći s ljudima uz pomoć različitih emocionalnih tehnika koje je istovremeno koristila za svoj rast. Na duhovnom polju, život nije bilo jednostavno razumjeti, jer je često servirao nerazumljive poruke i dosta teške lekcije pa je stoga tražeći odgovore, svoj duhovni put produbila različitim spiritualnim i energetskim tehnikama koje su joj omogućile vlastiti napredak, otklanjanje blokada iz svog života, ali i napredak u poslovnom smislu jer danas svojim klijentima i slušateljima omogućava širok spektar iznimno vrijednih znanja i tehnika za rad na sebi. Seminari, radionice, videa, individualni pristup ... Zakon privlačenja je osnova svih učenja pa je tako uz svoja učenja i rad na sebi spoznala jako duboku priču zakona privlačenja te odlučila je prenositi. Učeći NLP od početka svog profesionalnog usmjerenja prema psiho-spiritualnom svijetu, dostigla je stupanj znanja i educiranosti NLP trenera, te je tako postala i edukator koji na jednostavan način prenosi NLP , putem certificiranih edukacija koje održava kontinuirano. Pokretač je promjena na polju razvoja ljudskih resursa za uslužne djelatnosti, širenjem svijesti o važnosti čovjeka i s jedne i s druge strane uslužne djelatnosti, utemeljila je centar za razvoj ljudskih resursa te svojim treninzima za uslužne djelatnike širi svijest o Hospitality pristupu i potiče okolinu na promjenu prilagođenu čovjeku i njegovim vrijednostima. Kolumnista je mnogobrojnih hrvatskih portala i ponosna kolumnistica udruge Atma.