Foto: pixabay.com

Jedan od najvećih strahova s kojim se danas ljudi susreću je strah od gubitka ili neimanja novca. No strah je strah – bilo da se radi o strahu za novac, ljubav, zdravlje ili bilo kojem drugom strahu kojeg se možete sjetiti.

atma.hr – 39

No, što je strah i kako ga nadvladati, stvar je naše pozornosti – što mislimo, što osjećamo, kakvu energiju odašiljemo u svemir. Već mali pomaci u našoj pozornosti mogu donijeti brze i efikasne pomake u životu.

Jednu od odličnih definicija straha dao je Abraham-Hicks:

Strah je osjećaj koji je prisutan u nama kada u isto vrijeme s jedne strane imamo želju, a s druge strane uvjerenje koje nije u skladu s tom željom. Strah je odgovor na stanje naše vibracije.

Kako se riješiti straha?

Ključ je u pozornosti – pozornost na ono što nemamo donosi još više neimanja.

Pozornost na probleme donosi još više problema! Vjerojatno ste to već pročitali nebrojeno puta, osobito jer zadnjih godina svi jako puno pričaju o Tajni i zakonu privlačnosti. I to zaista nije teško zapamtiti, no obično činjenice u našim životima ukazuju na suprotno od onoga što želimo.

Primjerice, ako niste platili kredit, teško je sjediti i razmišljati na način da je taj kredit plaćen kad vi znate da nije! No, ono na što možemo utjecati su naši osjećaji i raspoloženja.

atma.hr – 75
Samo razmislite kako se trenutačno osjećamo bolje čim primjerice slušamo glazbu koju volimo, uživamo u sunčanom danu ili komadu finog kolača!

Bitno je biti svjestan onoga što se događa i onoga što osjećamo.

Ako nam počnu dolaziti misli tipa: nemam novca za kredit, ne znam kako ću platiti kredit, bojim se da neću imati itd, važno ih je biti svjestan i prihvatiti ih na način da se zahvalimo tim mislima i kažemo sami sebi da su te misli tu, da su takve kakve jesu i da je sve u redu.

I nakon nekoliko trenutaka već ćete se osjećati puno bolje.

Već postizanje boljeg osjećaja je ključ, jer taj bolji osjećaj posegnuti će za još boljim osjećajem i tako dalje. Zašto? Jer nam je pozornost na boljem osjećaju!

Mi smo sami kreatori naših misli i nitko ne može promijeniti naše misli osim nas samih.

Postizanje bilo koje vrste boljeg, dobrog osjećaja je prvi korak u promjeni naših misli što dovodi do promjene u našem životu.

atma.hr – 75
Znam da je stanje u društvu i na svijetu upravo sada takvo da može uzrokovati ne samo strah od gubitka novca, već i sve druge vrste strahova… ekonomska kriza, ratovi, elementarne nepogode itd.

No, također bebe se rađaju, djeca se smiju, sunce sija, godišnja doba se mijenjaju, pripremaju se fina jela itd.

Jednostavno, isključite vijesti.

Promijenite temu kad netko govori sa strahom.

Poduzmite neke proaktivne korake kako bi energetsko polje oko vas bilo pozitivno.

Provedite barem pet minuta dnevno sjedeći u miru ili zamišljajući svoj ​​život kako želite da izgleda.

atma.hr – 75
Nije važno da li smatrate možete li ga ostvariti ili ne, samo zamislite kao da se on događa upravo sada, osjetite da je to vaša stvarnost u ovome trenutku.

Uloga svemira je ispunjavanje naših narudžbi sukladno našoj vibraciji.

Stoga, razmislite na što vam je zaista usmjerena pozornost, jer i misli posjeduju vibraciju i zbog toga one vrlo brzo mogu postati naša realnost.

Poradite na svojoj pozornosti i vidjet ćete, pomak se događa vrlo brzo.

quantumzona.com