Foto: pixabay.com

Pretjerano brižni roditelji koji svojoj djeci često govore: „Pusti, ja ću…“ ili „Nemoj, ti si još malena/maleni…“, ne rade uslugu svojoj djeci. Također, i kod djeteta koje odrasta u obitelji koja mu osigurava sve materijalno i „daje mu sve na pladnju“, može doći do prepunjenosti treće čakre i energetske neravnoteže u meridijanima želuca, slezene, jetre i žuči. U odrasloj dobi, ovaj disbalans se može uočiti kao problem s organima koji nose nazive ovih meridijana.

atma.hr – 52
Svi mi na planetu Zemlji patimo od neke vrste neravnoteže u čakrama, međutim na tu se neravnotežu kroz odrastanje naviknemo. Vrlo često neravnotežu doživljavamo normalnom pa čak i prirodnom. Smatramo da smo u ravnoteži, jer ono kako se osjećamo je osjećaj koji pamtimo oduvijek. Neravnoteža tako postaje neka vrsta „zone komfora“.

Podrijetlo neravnoteže čakre može biti različito: ili smo tako rođeni, ili smo takvi postali. Dakle, prirodno, urođeno ili stečeno.

Kad govorimo o čakrama i njihovom stanju, one mogu biti: PRAZNE, NEDOVOLJNO PUNE I PREPUNJENE. A evo kako ćemo ih prepoznati:

Čakra koja u periodu razvoja nije dobila potrebnu energiju iz okruženja bit će PRAZNA.

To je primjer kod bebe koja u periodu razvoja nije dobila energiju ljubavi, pažnje i podrške roditelja.  U ovom slučaju, njena prva čakra se neće razviti, ali isto tako i meridijan koji nosi energiju prve čakre ostaje bez energije. U odrasloj dobi, ovaj se disbalans očituje u osjećaju nesigurnosti, nestabilnosti, težine, straha, manjka samopouzdanja. Također i u osjećaju da ne pripada i da se nema na koga osloniti – da sve mora sama.

S druge strane, u slučaju kad se zalihe energije iz čakri previše troše, čakra postaje NEDOVOLJNO PUNA. Najčešći je to slučaj kod druge i treće čakre.

Ovaj disbalans je čest kod osoba koje se previše fizički naprežu. Pretjerani fizički rad troši energiju druge čakre, zbog čega ove osobe s vremenom počinju osjećati bolove u dijelu tijela i organima koji su povezani s njome – u donjem dijelu leđa i u bubrezima. Energiju druge čakre je lako obnoviti ako joj posvetimo malo pažnje – odmor i pravilna prehrana vrlo brzo će balansirati njenu energiju.

Za PREPUNJENU čakru možemo reći da je druga strana medalje, jer kao što nedostatak ljubavi, pažnje i podrške roditelja dovodi do disbalansa, tako i pretjerana briga i pretjerana pažnja uzrokuju disbalans u čakrama.

atma.hr – 52
Na primjer, pretjerano brižni roditelji koji svojoj djeci često govore: „Pusti, ja ću…“ ili „Nemoj, ti si još malena/maleni…“, ne rade uslugu svojoj djeci. Također, i kod djeteta koje odrasta u obitelji koja mu osigurava sve materijalno i „daje mu sve na pladnju“, može doći do prepunjenosti treće čakre i energetske neravnoteže u meridijanima želuca, slezene, jetre i žuči. U odrasloj dobi, ovaj disbalans se može uočiti kao problem s organima koji nose nazive ovih meridijana.

Kao što i sami možete zaključiti iz svega navedenog – bilo koja neravnoteža nije dobra i trebat će vašu punu pažnju.

Stručni i obučeni energetski terapeuti i iscjelitelji, mogu vam pomoći da svoje čakre dovedete u balans,  a time uravnotežite i svoj život i svoje odnose.

Sanja Vicić , energetski terapeut i mentor u oblasti energetskog rada/infinitely.hr