Foto: pixabay.com

“Jeste li probali razgovarati s oblacima, munjama i kišom, što činiše drevni mudraci i što čine djeca? Priroda je visoko inteligentna! Svatko od nas može komunicirati sa Suncem, Zvijezdama, Mjesecom i šumom, samo treba znati njihov profinjeni jezik! Prema nama, Oni se ponašaju onako kao mi prema njima.”

atma.hr – 52
‘Kad sam bio dječak i u Montani živio sa svojim narodom, Indijancima iz plemena Crna noga, čvrsto smo vjerovali da Grom i Munju stvara velika ptica poznata kao Gromovita ptica. Sada poslije gotovo 45 godina naučili smo drugo. Među nama je bio jedan Indijanac po imenu Pjegavi orao koji je tada imao 55 godina i za koga su nama mlađima svi Indijanci govorili da je bio jedini koji je ikada vidio Gromovitu pticu tijekom jednog snažnog nevremena.

Prilažem uz ovo pismo vašu novinsku fotografiju koju bih želio da mi potpišete i htio bih vam se zahvaliti i poželjeti dugovječan život, povodom vašega rođendana.”

Indijanac iz plemena Crna noga u pismu Tesli, 15. srpnja 1935. godine.

Je li vam se dogodilo da šetajući prekrasnom prirodom osjetite mir kao da ste jedno sa svime: da ste drveće, voda, nebo, ptica? Taj duhovni osjećaj mudraci zovu: ”veliki mir”, ”vrhovno iskustvo”, blaženstvo, Samadhi (sanskrit: sjedinjenost, sastavljenost).

U tom stapanju problemi blijede, život izgleda drugačije, vrijeme ne postoji niti bolest. Kad jednom doživite to iskustvo, shvatite Teslu i njegovu povezanost s Prirodom.

atma.hr – 52
“On će biti dijete oluje. Ne,bit će dijete svjetlosti.” – Razgovor majke i babice, rođenje u olujnoj noći

Nikolu Teslu nadahnjuju gromovi, oluje, munje i velike kiše. On je imao svoje rituale, beskonačno diveći im se. Jedan od njih je bio promatranje oluje iz svojeg ureda na crnom kauču, širom razmaknutih zavjesa na prozorima, kada bi ona bjesnila nad New Yorkom. Toliko je volio olujne prizore! Klanjao im se, pljeskao i odobravao ih.

Neki pojedinci zbijaju šale kako mogu zaustaviti kišu, drugi se kriju po kućama, a treća kategorija mrzi kišu, plašeći se groma i munje. Čovjek se otuđio od prirode, zaboravio je tko je koga stvorio. Kada bi sve kiše ovoga svijeta stale, sve rijeke i oceani presušili, ljudi bi umrli!

Jeste li probali razgovarati s oblacima, munjama i kišom, što činiše drevni mudraci i što čine djeca? Priroda je visoko inteligentna! Svatko od nas može komunicirati sa Suncem, Zvijezdama, Mjesecom i šumom, samo treba znati njihov profinjeni jezik. Prema nama, Oni se ponašaju onako kao mi prema njima. Tesla je neizmjerno volio Prirodu, planetu na kojoj je rođen i sve njeno!

Mlad i sposoban inženjer Charles Scott, koji je neko vrijeme radio u Pittsburghu kao Teslin asistent (kasnije se proslavio zbog hidrocentrale na Niagari) će, kao ugledni profesor Yale univerziteta, opisati Teslu na ovaj način:

atma.hr – 52
”Sjećam se vrlo dobro jedne večeri kada sam sredinom kolovoza/avgusta 1888. godine bio u laboratoriju za ispitivanje strojeva kod Westinghousea u Pittsburghu.

Baš sam tada stupio na posao kod tog Društva i bio dodijeljen kao asistent g. Spooneru, koji je noću vodio poslove u laboratoriju.

On me pozove sebi i kaže: ”Eno Tesle”.

Već ranije sam čuo o Tesli. Prije nekoliko mjeseci pročitao sam njegovo predavanje o indukcijskom motoru, za koji je moj profesor rekao da predstavlja potpuno rješenje problema motora.

I sada sam imao prilike vidjeti Teslu.

Dolazio je posred velike sale s uzdignutim ramenima i uspravljenom glavom s očima iz kojih su sijevale munje. Za mene je to bio veliki trenutak!”

“Ako ne znate kako,promatrajte pojave prirode, ona će vam dati jasne odgovore i inspiraciju!” – Nikola Tesla

iz knjige NIKOLA TESLA Unutrašnji Svet Zdravlja, MEDICINA
Autor: Dr. Irena Sjekloća Miler