Naša volja moćan je instrument naše kreacije. Kada je usklađena s božanskom voljom, Univerzum isporučuje ono što svjesno kreiramo, a on i naše srce tada pulsiraju u istom ritmu. Kako onda Univerzum ponekad isporučuje upravo našu svjesnu kreaciju, dok u nekim situacijama mi nešto želimo, a u stvarnosti se odigrava drugi scenarij?!

Svijest je u korijenu svega i njezin fokus je jedino što se kreće i mijenja. Kamo je usmjeren njezin fokus, usmjerena je i naša kreacija. To objašnjava slučaj kada Univerzum isporučuje upravo ono što smo mi kreirali s našom namjerom, ali drugi dio pitanja i dalje ostaje neodgovoren. On zahtijeva razumijevanje svih aspekata naše svijesti.

Ego svijest uključuje sve što znamo i čega smo postali svjesni kao osobe. Da je to ukupnost naše svijesti, sve bi bilo jednostavno: svjesna kreacija ega uvijek bi odgovarala onome što Univerzum isporučuje u pojavnoj stvarnosti. Zemaljsko iskustvo nam pokazuje bezbroj primjera kada to nije tako i događa se nešto što svjesno ne želimo. Dakle, što ne vidimo?

Psihologija odavno prepoznaje fenomene podsvijesti, kao skrivene komponente naše svijesti. Tu spadaju potisnuta sjećanja, nesvjesna uvjerenja i obrasci, potisnute emocije i želje, impulsi, fobije, kompleksi, subliminalna percepcija, automatske vještine i reakcije. Njihov utjecaj na našu kreaciju daleko nadilazi našu svjesnu namjeru, u čemu se slažu psihologija i mnogi nekonvencionalni modaliteti iscjeljivanja. Osvještavanje podsvjesnih sadržaja i rad s njima najčešće daje vrlo dobre terapijske rezultate.

Dio koji često nedostaje je da naša svijest također uključuje nadsvjesnu komponentu – roditeljski dio duše – povezan sa samim Izvorom svega što postoji. Radom na svojoj sjeni skidamo velove iluzije koje smo stavili na sebe kako bismo živjeli materijalno iskustvo, što nam omogućuje da se prisjetimo tko smo kao višedimenzijska božanska bića. Tada se prepoznajemo kao utjelovljeni produžetak duše, spušten u materijalnu razinu i obavijen velovima iluzije i amnezije kako bi se postiglo željeno iskustvo.

Prije silaska na materijalnu razinu, roditeljski dio duše programira scenarije za svoj produžetak duše kao dostupne frekvencijske spektre u zemaljskom iskustvu. Ova vrsta programiranja koja dolazi iz nadsvijesti naziva se predprogramiranjem i odražava izvornu namjeru našeg roditeljskog dijela duše s kojom se inkarniramo kao produžetak duše. Ova komponenta programiranja znatno je veća od svjesnog i podsvjesnog dijela zajedno, pa samim time i njen utjecaj na naš život. Većini je to nepoznato, a mi vjerujemo da je vrijeme da se to promijeni!

Kako bi Univerzum dosljedno isporučivao ono što je svjesna namjera ega, mora se postići viša razina svijesti. Tada su svaki naš program i nesvjesno uvjerenje potpuno usklađeni s duhovnim idealima svjesnog uma, ali i s izvornom namjerom našeg roditeljskog dijela duše.

Zahvaljujući svemu rečenom, manifestiranje se može shvatiti kao sinergija integrirane sinkronizirane namjere naše svijesti, podsvijesti i nadsvijesti. Svjesna namjera podrazumijeva izražavanje volje ega, koji poduzima akciju kao bog kreator u materijalnom iskustvu. Namjera naše prosvijetljene reprogramirane podsvijesti artikulirana je kroz afirmacije, vizualizacije i pozitivno razmišljanje, dok se višim aspektima svijesti možemo obratiti kroz molitve.

Primjer za to su sportaši koji postižu vrhunske rezultate, što možemo smatrati njihovom manifestiranom namjerom. Vrijedno treniraju i natječu se, što je radnja usklađena s njihovom voljom. Mnogi otvoreno govore o važnosti pozitivnog razmišljanja i vizualizacije uspjeha, a tijekom prijenosa sportskih događaja možemo vidjeti da neki mole i zahvaljuju Bogu. Prevedeno na jezik duhovnosti, biramo učenja i modalitete, ulažemo vrijeme i energiju u posvećenu praksu, obraćamo se Stvoritelju, kozmičkoj svijesti, univerzalnom polju ili životnoj sili.

Sve navedeno predstavlja čin svjesnog izbora, kao prosvijetljeni izražaj naše slobodne volje. Bez obzira na vaš izbor, želimo vam sreću i ispunjenje na ovom putu. Odlučite li barem dio toga provesti s nama, veselimo se zajedničkim iskustvima!

Posjetite nas na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Youtube