Foto: unsplash.com

Jarac se smatra jednim od najutjecajnijih znakova u zodijaku. Njegov put je težak jer je to znak karme, iskustva iz prošlosti i prošlih inkarnacija. Nije lako biti rođen u ovom zviježđu, ali ako se lekcije Saturna savladaju i ako slušaju svog mučitelja i učitelja Saturna, onda će prirodno izrasti u vrhovnu osobu.

atma.hr – 52
Svatko želi biti uspješan. Onog momenta kada takvu želju imamo, možemo reći da se na nebu javlja planeta koja nam šalje taj signal. Kako bi osoba bila moćna, slavna, jaka, popularna, uspješna mora imati bar tri planeta koje je krase i daju toliku moć.

Negdje je najvažniji za opći uspjeh planet Jupiter. Pored Jupitera moramo imati energičnog Marsa koji pokreće motor, daje volju i naravno – Saturna bez kojeg nema ništa jer ako nema discipline i strategije, sve pada u vodu.

Tako da lista najuspješnija tri znaka slijedi…

atma.hr – 52
OVAN – predodređen za vođu

Ovan je prije svega hrabar znak. Entuzijazam i odlučnost koje on ima, rijetko tko posjeduje. Kod Ovna je posao jednostavno završen. Što god da dobije u životu učiniti, odlučiti, on je netko tko to radi bez ikakvih problema i dvoumljenja. Njegova karizma se ogleda prije svega u osobini jednog heroja koji voli pobijediti. Do kraja, pa čak i život dati svoj – on je tu neustrašiv.

Ovan je klica koja probija. Dok je Bik znak koji daje oplodnju, a Blizanci komunikaciju, Ovan ima zadatak da probije led i ide dalje. Zbog toga među Ovnovima uglavnom imamo vođe, šefove, direktore koji ne miruju od trenutka kada uđu u tvrtku. Dovoljno je da prođu pored vas pa ćete u zraku osjetiti tu energiju. Ako nešto obeća, onda će to i ispuniti, ali isto to očekuje i od svog suradnika.

Najviše mrzi izdaju, laž i malodušnost. Ovan je doktor kirurg, građevinski inženjer, građevinski radnik, vojnik, časnik, vojskovođa, glumac i najbolji komičar poput Charlie Chaplina. Ovan je ljubavnik poput Casanove ili političar koji je tada te davne 1960. godine pomaknuo sjednicu Ujedinjenih naroda tako što je svojom cipelom udarao o stol i pokazao svoju moć i utjecaj – Nikita Hruščov.

Kako god, ako se nađete blizu ovog znaka, znajte da nema spavanja. Pripremite se na rad i dajte posljednji atom svoje snage jer ćete jedino tako uspjeti pobijediti, ali i da zaraditi bodove kod svog šefa u tvrtki ili životu uopće.

atma.hr – 52
STRIJELAC – optimist, aristokrat

Planeta koja vlada ovim znakom je Jupiter. Tamo gdje se on nađe u našoj natalnoj karti, tu imamo sreće. Ovaj znak kao i planeta vladar predstavljaju moć, uspjeh, uživanje, pomoć Boga na dlanu. Onda kada se najmanje nadamo, Božja ruka se spusti na nas i izbavljenje dođe. Mi ga zovemo čudo, a u religiji je to volja Božja.

Strijelac je znak sreće, veselja, egzotike, voli hranu, piće, putovanja, glazbu, bori se protiv nepravde, vlada ljudskim pravima, prijateljstvo mu je imperativ, iz toga sve izvlači. To je mlad duh, lijepog estetskog izgleda, sportske građe, voli plemenite sportove pa će tenis biti jedan od najomiljenijih.

Strijelac je otmjen, aristokrat, ponekad buntovnik, poštuje tradiciju ali ipak ide svojim putem. Strijelac je svećenik, astrolog, prorok. Velike nagrade, medalje, vojne zasluge upravo proistječu iz jakog Jupitera. Kako bi bili prvak u sportu ili pobjednik u ratu, morate imati jakog Jupitera u natalnom horoskopu.

atma.hr – 52
Strijelac nije lak znak za suradnju, zna biti strog i ohol. On također kažnjava, ali je to više neugodno nego totalno tragično. Za nekog tko je po prirodi hedonist, nema veće kazne nego biti bez užitaka i novca. Životni apetiti ovog znaka su veliki, ali se oni i ostvare.

Tipične zvijezde ovog doba su glazbene legende poput Frank Sinatre ili Tine Turner koji su pravi predstavnici svog znaka, ali i uspjeha koji su postigli, koji traje. Onaj tko vjeruje, u sebe, u Boga, njemu se vrata otvaraju.

JARAC – despot, vlast, autoritet

To je znak bez kojeg se jednostavno ne može zamisliti uspjeh. Koliko god stare, drevne knjige govore o vladaru ovog zviježđa sve najgore – Saturnu, on je planet od kojeg počinje svijet. Kamen na početku, a bit će kamen i na kraju svijeta.

Kako god, Jarac se čak smatra jednim od najutjecajnijih znakova u zodijaku. Prirodno deseto polje ili zenit, vrh, neba pripada ovom znaku. Baš kao što je i u Kabali deset vrhovni broj ili Bog.

Jarac je prije svega znak discipline, moći, uspjeha i ako netko hoće biti uspješan, onda mora ići tom strujom. Rad, obuka svojih radnika, disciplina, strategija su osnovne osobine. Jarac nije znak koji se boji stresa ili gubitka posla jer njemu to prirodno pripada. Kao što Raku prirodno pripada da ima veliku kuću i djecu, tako je Jarac predodređen da bude autoritet.

Njegov put je težak jer je to znak karme, iskustva iz prošlosti i prošlih inkarnacija. Nije lako biti rođen u ovom zviježđu, ali ako se lekcije Saturna savladaju i ako slušate svog mučitelja i učitelja Saturna, onda ćete prirodno izrasti u vrhovnu osobu.

Uspješan je doktor, kemičar, biolog, političar, odvjetnik, astronom, bankar, trgovac nekretnina, skladatelj, pjevač. Možda jedan od najsnažnijih predstavnika ovog znaka je glazbena legenda Elvis Presley.

On je jedan od rijetkih Jarčeva gdje Saturn daje ogromno materijalno bogatstvo, ali gdje ga njegov Jupiter uništava kroz hedonizam i narkotike, i gdje napušta svojim lakim životom Saturna, odnosno disciplinu, red te umire…

Astrolog – Darka Cvetković / astrousluge.com