Postoji li nešto ljepše od svježeg cvijeća, pogotovo ako vam je darovano (ili ga darujete) s ljubavlju? S druge strane, cvijeće može biti pomalo i slatko – gorki doživaljaj jer na žalost – brzo uvene…

atma.hr – 52




Čak i ako je najsvježije, cvijeće traje samo nekoliko dana. Naravno, možete ga presovati ili objesiti da se osuši, ali takvo suho cvijeće ne sačuva svoje meke cvjetove i jarke boje.

Zato je ovaj genijalni Uradi sam projekt toliko nevjerovatan! Tko bi znao da postoji tako brz i jednostavan način za očuvanje svog omiljenog cvijeta ili buketa? I to godinama!

Sa samo nekoliko pomagala i malo vremena u kuhinji, vaše svježe cvijeće će postati dugogodišnji predivan ukras, doslovno će godinama zadržati svoj oblik, one žive boje te izgledati svježe kao na dan kad ste ga dobili.

atma.hr – 52




Treba vam:

  • Lonac za kuhanje na pari (ili 2 lonca)
  • Vosak za umakanje cvijeća (bijeli)
  • Drvena kuhača za miješanje voska
  • Svježe cvijeće po želji
  • Vješalica za odjeću na koju ćete umočeno cvijeće objesiti naopako da kapa višak voska
  • Štipalice kojima ćete objesiti umočeno cvijeće naopako na vješalicu
  • Masni papir za pečenje na koji će kapati višak voska

atma.hr – 52




Nakon gledanja ovog video tutoriala, javite nam kako je vama ispalo. Mi definitivno isprobavamo ovo za vikend!